اخبار داغ

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس: ‏

استاندارهای تشخیص غذای سالم باید تعیین شود/ ‏در تهیه غذا دقت ‏بالایی نداریم/سودای سودآوری امنیت غذایی را تهدید می‌کند

استاندارهای تشخیص غذای سالم باید تعیین شود/ ‏در تهیه غذا دقت ‏بالایی نداریم/سودای سودآوری امنیت غذایی را تهدید می‌کند
یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به کاهش ایمنی غذا در جامعه گفت: برای حفظ ‏و ارتقای ایمنی غذا باید استاندارهایی برای تشخیص غذای سالم تعریف شود. ‏
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سازمان بسیج جامعه پزشکی، دکتر احمد آریایی‌نژاد درباره شعار سلامت و ارتقای ایمنی ‏غذا گفت: غذا نیاز فیزیولوژیک بدن انسان ‌است و در احادیث و روایات نوع خوراک را عامل اصلی همه درد‌ها و ‏بیماری‌ها دانسته‌اند. ‏

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سازمان بسیج جامعه پزشکی,
,
,

این نماینده کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه گفت: موادی که وارد بدن ما می‌شوند مواد مورد نیاز ‏و غیرموردنیاز هستند مواد غیرمورد نیاز که مسلماً ضرر رسانند اما در مورد مواد مورد نیاز کمیت بسیار ‏مهم است و باید به مقدار لازم مصرف شوند. ‏
 

,
,

آریایی‌نژاد با اشاره به صنعتی و ماشینی شدن زندگی امروز تصریح کرد: امروزه ما در تهیه غذا دقت ‏بالایی نداریم و انواع غذاهایی مصرف می‌کنیم که نه تنها مواد مورد نیاز بدن ما نیست بلکه برای سلامتی ‏مضر هم هستند. ‏
 

,
,

وی افزود: هم‌چنین مسئله بحران غذا در دنیا، افزایش جمعیت جهان و سوء مدیریت در منابع دسترسی از ‏عوامل کمبود مواد غذایی هستندکه در نتیجه به غذاهای جدید مانند سوسیس و کالباس و افزودنی‌هایی که برای ‏فرآوری آن‌ها به کار می‌آید مثل سرخ کردن و ترش کردن یا شور انداختن رو آورده‌ایم که در نتیجه ایمنی غذا را ‏به خطر انداخته و تهدیدی برای سلامتی محسوب می‌شوند. ‏

,

 

,

آریایی‌نژاد در ادامه با اشاره به تغییر و تحول جامعه و نیاز بشر به غذا گفت: از آنجایی که هدف فقط برطرف ‏کردن نیاز بشر به غذا است دقت‌های لازم در سلامت و ایمنی غذا صورت نمی‌گیرد و سلامت بشر دچار مشکل ‏می‌شود. ‏
 

,
,

وی با اشاره به این‌که باید ابتدا ایمنی غذا را حفظ و سپس آن را ارتقا دهیم، تصریح کرد: ایمنی غذا بنا به دلایلی ‏که ذکر شد در بسیاری از موارد کاهش پیدا کرده، لذا لازم است ما برای تحقق این مهم معیار‌ها و استانداردهایی ‏داشته باشیم تا از این طریق غذای سالم را از ناسالم تشخیص دهیم. ‏
‏ ‏

,
,

این نماینده کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: لازم است کالری مورد نیاز بدن، نیازهای پایه مثل ‏پروتئین، قند، چربی‌ها، آمینواسید‌ها و ویتامین‌ها که هر کدام از این‌ها بنا به سن و جنس به یک اندازه معین ‏موردنیاز بشر است شناسایی شوند و مشخص شود که در غذاهای ما به چه اندازه این نیاز‌ها تأمین می‌شوند. ‏
 

,
,

آریایی‌نژاد بیان کرد: بحث ارتقا ایمنی، زمانی مطرح می‌شود که ما می‌دانیم در چه مواردی نیازهای غذایی ما ‏تأمین نمی‌شوند و سلامت غذا به خطر افتاده است در آن‌جا می‌توانیم با علم به نواقص و کمبود‌ها مشخص کنیم ‏که باید چه اقداماتی در جهت رفع آن‌ها و بهبودکیفی مواد غذایی صورت گیرد. ‏
 

,
,

وی گفت: آن‌چه در مقابل ایمنی غذا قرار می‌‌گیرد مسئله اقتصادی است یعنی بشر برای سود کوتاه مدت، آینده ‏درازمدت خود را از دست می‌دهد برای این‌که سود بیشتری به دست‌ آورد به شکلی غذا را تحویل جامعه ‏می‌دهد که ارزش‌های غذایی در آن تغییر کرده و سلامت فرد را به مخاطره می‌اندازد. ‏
 

,
,

این نماینده کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: در این مرحله باید از طریق نهادهای ذیربط به افراد جامعه ‏در راستای ترویج فرهنگ استفاده از غذای سالم آموزش‌های لازم داده شود. ‏

,

 

,

آریایی‌نژاد درباره ارزیابی عملکرد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در زمینه سلامت و ارتقای ایمنی غذا ‏خاطر نشان کرد: وزارت بهداشت در زمینه اطلاع رسانی و آموزش سلامت و ایمنی غذا گام ‌هایی برداشته است اما ‏نیاز به همکاری بین بخشی است هم‌چنین وزارت بهداشت در امر نظارت صحیح بر کیفیت و سلامت غذا دارای ‏نقش محوری است. ‏
 

,
,

انتهای پیام/ ‏

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه