اخبار داغ

سنت های شیطانی جایگزین مراسم سنتی؛

آداب و رسوم ازدواج در جنوب کرمان/ سنت های زیبا در غبار زمان و غفلت مسئولان فرهنگی رنگ باخت

آداب و رسوم ازدواج در جنوب کرمان/ سنت های زیبا در غبار زمان و غفلت مسئولان فرهنگی رنگ باخت
سنت حسنه ازدواج این روزها در جنوب کرمان با برخی سخت گیری ها و تکلفات آمیخته شده است اما در زمانی نه چندان دور رسم های زیبایی که از هر پیرایش و تفاخری دور بود به این سنت حسنه رنگ و بوی زیبا و پسندیده تری می داد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان،آداب و رسوم و فرهنگ هر خطه ای در امر ازدواج عامل تمایز بخشیدن بین افراد آن خطه از افراد دیگر می شود ، رفتارها و اعمالی که ریشه در گذشته افراد یک منطقه دارد و اگر نمی بود تشخیص باورها و اعتقادات افراد یک جامعه از دیگر جوامع مشکل می نمود در ذیل به برخی از آداب و رسوم ازدواج در جنوب کرمان اشاره می کنیم.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, راه آرمان, راه آرمان,

در روزگار ساده زیستی یعنی روزگاری که پدرها و مادرهای،پدربزرگ و مادر بزرگ های ما هنوز برخی از خاطرات ان را زیر لب زمزمه می کنند برگزاری مراسم عروسی آن هم در ۷ شبانه روز امری عادی و مرسوم بود، اما تکلف و سخت گیری های بی مورد اکنون موجب شده که خانواده عروس و داماد برای برگزاری یک شب مراسم عروسی دچار چالشی سخت و پرمشقت شوند.

,

سنت حسنه ازدواج این روزها با برخی سخت گیری ها و تکلفات آمیخته شده است اما در زمانی نه چندان دور رسم های زیبایی که از هر پیرایش و تفاخری دور بود به این سنت حسنه رنگ و بوی زیبا و پسندیده تری می داد.

,

آشنایی با برخی از سنت های ازدواج در جنوب کرمان

, آشنایی با برخی از سنت های ازدواج در جنوب کرمان,

(دارچینی )جمع آوری هیزم برای پخت غذای عروسی،دار به اصطلاح محلی رودبار به هیزم گفته می شود

,

این مراسم یک هفته قبل از عروسی انجام می شود و به این شکل است که چند نفر از جوانان و دوستان داماد برای جمع آوری هیزم به جنگلهای اطراف رفته و هیزم های خشک را جهت پخت غدای عروسی جمع می کنند و به منزل داماد می آورند.

,

لباس برون

, لباس برون,

یکی از این رسومات لباس برون که دو روز قبل از مراسم عروسی انجام می شد در این مراسم خانواده داماد رخت های عروس را کادو و با تعدادی از زنها طایفه به خانه عروس می بردند و به خانواده عروس تحویل می دادند.

,

شب حنا بندان اولی یا همان حنابندان دزدی

, شب حنا بندان اولی یا همان حنابندان دزدی,

در این شب زنان و مردان طایفه دور هم جمع می شدند و با خواندن سرودها و شعرهای محلی به جشن وشادی می پرداختند و بعد از شادی بر روی دست وپای عروس وداماد حنا می گذاشتند.

,

شب حنابندان دوم

, شب حنابندان دوم,

در این شب خانواده داماد از تمامی طایفه جهت صرف شام دعوت بعمل می آورند وخانواده داماد مقداری حنا را در کاسه ای تزئین و به خانه عروس می روند و بر روی دست عروس حنا می گذاشتند وبعد از آن نوبت به حنابندان داماد می رسد بعد از گداشتن حنا بر روی سر دست وپای داماد نزدیکان داماد بر روی دست داماد اسکناسهای را می گدارند.

,

یکی از برنامه های ورسوم محلی که در آخر شب حنابندان دوم اجرا می شود مراسم چوب بازی توسط جوانان فامیل است که محلی به آن چوب چاپ می گویند به این صورت که هرکدام از افراد یک چوب محکم و کلفت که از قبل آماده کرده اند یک دایره بزرگی تشکیل می دهند و همراه با نوای ساز و دهل و پایکوبی به جلو و عقب حرکت میکنند و در هر حرکت چوب های خود را به هم میکوبند.

,

سرتراش(آریشگاه رفتن داماد)

, سرتراش(آریشگاه رفتن داماد),

عصر عروسی مراسم سر تراش وجود دارد که بعد از اصلاح داماد اون به حموم مبرند در این مراسم داماد جای رفتن به سلمانی جلوی درب منزل با جمع شدن میهمانان به دور داماد آرایشکر داماد را اصلاح می کنند وخانواده داماد پولی را بعنوان دستمزد با سنجاق قفلی بر روی جیب پیراهن آرایشگر نصب می کنند.

,

سر یو(حمام کردن داماد)

, سر یو(حمام کردن داماد),

داماد جای رفتن به حمام همه جمع می شدند و با رقص های سنتی و چوب بازی که به چوب چاپ معروف است داماد را تا سر موتور پمپ همراهی می کردند و بعد از حمام رفتن داماد رخت نو ودامادی را برتن او می کنند و بعد از حمام داماد را سوار بر شتر میکنند و به خانه عروس میبرند (مراسم سوار بر شتر شدن داماد تا حدودی از بین رفته است) وتا منرل عروس همراهی می کنند،مادر عروس با شربت و شیرنی به پیشواز داماد می آید و بعد از خوش آمد گویی و صرف شام داماد به دنبال عروس می رود و بعد از رسیدن آنها خانواده عروس یک گوسفند را جلوی ماشین آنها قربانی می کنند.

,

یکی از آدابی که در مراسم عروسی شهرستان رودبار جنوب مرسوم است این است که در صورتی که داماد و عروس خویشاوند نباشند مراسم عروسی به صورت جداگانه در خانه های طرفین برگزار می شود،البته هزینه های پذیرایی در هر دو خانواده به عهده داماد است.

,

مهمان کردن عروس و داماد- دو سه شب که از عروسی گذشت خانواده داماد و خانواده عروس و تعدادی از فامیل به نوبت عروس داماد را میهمان می کنند.

,

علی ای حال،در سایه ی غفلت برخی مسئولان فرهنگی فرهنگ ها و سنت ازدواج جای خود را به سنت های شیطانی داده است.

,

 

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه