مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با بیان اینکه برداشت گیاه کلزا از مزارع هرمزگان آغاز شده است، گفت: برداشت این محصول تا پایان خرداد ماه ادامه دارد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛ کلزا، یکی از باکیفیت ترین دانه های روغنی با مصرف خوراکی بوده که در شرایط مساعد دمایی و رطوبتی در مناطق معتدله رشد کرده و دارای طیف نسبتا وسیعی از سازکاری اقلیمی است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, هرمز,کلزا سومین گیاه روغنی مهم دنیاست که از آن به عنوان نقطه ثقل طرح های افزایش تولید دانه های روغنی نام برده می شود و علاوه بر اینکه حاصلخیزی خاک را به دنبال دارد و در کنار کشت گندم بسیاری از آفات و بیماری های آن را حذف می کند.
,روغن کلزا به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد کلسترول و همچنین درصد بسیار پایین اسید اروسیک، از کیفیت تغذیه ای بالایی برخوردار بوده و بین ارقام و در شرایط مختلف، تنوع زیادی در ترکیب اسیدهای چرب آن مشاهده می شود.
,, ,
محل رویش کلزا در ابتدا کرانه شرقی دریای مدیترانه بوده و با شناخت این گیاه در کشورهای مختلف از جمله ایران نیز کشت آن آغاز شده و سابقه ای طولانی دارد؛ دانه کلزا دارای 25 تا 55 درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست است.
,این گیاه بسیار مفید و در آمدرا در سال های اخیر در مزارع هرمزگان رونق فراوانی داشته و شهرستان های حاجی آباد، رودان، بستک و پارسیان با درارا بودن آب و هوای معتدل مناطق بکر کشت این گیاه هستند.
,, ,
آغاز برداشت گیاه کلزا از مزارع هرمزگان
, آغاز برداشت گیاه کلزا از مزارع هرمزگان,سیدرضا امیری زاده، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با بیان اینکه برداشت کلزا در هزار و دویست هکتار از زمینهای کشاورزی هرمزگان آغاز شد، گفت: پیش بینی می شود امسال دو هزار تن محصول کلزا برداشت شود.
,امیری زاده افزود: شرایط آب و هوایی مناسب سال جاری کاهش سطح زیر کشت، بهره گیری از بذر مرغوب، مدیریت تغذیه، اجرای تاریخ دقیق کشت و مدیریت آب موجب افزایش عملکرد این محصول شد.
,وی با بیان اینکه کلزا بیشتر در شهرستانهای حاجی آباد، رودان، بستک و پارسیان کشت میشود، تصریح کرد: برداشت دانه روغنی کلزا تا پایان خرداد ادامه دارد.
,مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان بیان کرد: تامین بذر یارانهای، خرید تضمینی و پرداخت بموقع به بهره برداران، از بستههای حمایتی سال جاری دولت به کلزا کاران است.
,امیری زاده خاطر نشان کرد: کلزا از دانههای روغنی مهمی است که بعلت داشتن اسیدهای چرب اشباع نشده، بدون کلسترول کیفیت تغذیهای بالایی دارد.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه