اخبار داغ
  1. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  2. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  3. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  4. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  5. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  6. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  7. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  8. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  9. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  10. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  11. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون
  12. هنر؛ خط مقدم تاب‌آوری در میدان بحران
  13. با «اعتراف می‌کنم» ریسک کردیم و جواب داد/ به جوان‌ها اعتماد کنید
  14. پهپاد MQ-1 آمریکا در آسمان تنگه هرمز رهگیری و منهدم شد
  15. چراغ سبز شیوخ منطقه برای توطئه تازه واشنگتن!/ در نشست آلمان چه گذشته است؟
  16. همصدایی کشورهای منطقه با آمریکا برایشان هزینه دارد/ توطئه‌های آمریکا علیه ایران موضوع تازه ای نیست
  17. از وعده پیروزی سریع تا جست‌وجوی راه خروج؛ ۷ ماه جنگ، آمریکا را به کجا رساند؟
  18. واکسن آنفلوآنزا قربانی زنجیره تأمین؛ یک محموله و روایتی از شکنندگی زنجیره دارو
  19. سه کانون عملیاتی وابسته به گروهک‌های تروریست منهدم شدند
  20. خورشید در حصار؛ امام حسن عسکری (ع) معماری که تشیع را برای عصر غیبت مهیا کرد

روز شمار تاریخ گیلان / سوم فروردین؛

اولین شهید نهضت امام خمینی به شهادت رسید / موسس سپاه گیلان شهید شد

اولین شهید نهضت امام خمینی به شهادت رسید / موسس سپاه گیلان شهید شد
در چنین روزی، اولین شهید نهضت امام خمینی(ره) که اهل شهرستان رودبار بود در جریان حمله مزدوران شاه به فیضیه قم به شهادت رسید.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ۸دی، سوم فروردین ماه ۱۳۱۵ شمسی، آیت الله شیخ احمد سعیدی فومنی درگذشت. آیت الله سعیدی فومنی از علمای بنام فومن بود که در تهذیب نفس تلاش کرد و سال ها زعامت حوزه علمیه فومن را بر عهده داشت. آیت الله بهجت در سال های اول طلبگی که در فومن بودند تحت نظر آیت الله سعیدی درس می خواند. آیت الله سعیدی را باید از اولین اساتید آیت الله بهجت دانست. (۲۸ ذی القعده ۱۳۵۴ ق)(۱)

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, ۸دی, سوم فروردین ماه ۱۳۱۵ شمسی، آ,

سوم فروردین ماه ۱۳۴۲ شمسی، اولین شهید نهضت امام خمینی(ره) به شهادت رسید. در پی حمله مزدوران رژیم شاهنشاهی به مدرسه فیضیه قم، اولین شهید نهضت امام خمینی که یکی از طلاب گیلانی حوزه علمیه قم بود تقدیم اسلام شد. این شهید بزرگوار «سیدیونس رودباری» نام داشت که از شاگردان امام خمینی(ره) بود. شاه که به شدت از دست علما و حوزه علمیه قم ناراحت بود دنبال فرصتی می گشت تا حوزه ها را بترساند. در این روز مراسم شهادت امام صادق(ع) در مدرسه فیضیه برگزار بود که نیروهای دولتی در پوشش دهقان ها به فیضیه حمله کردند و به ضرب و شتم طلاب و علما پرداختند. طلبه ای جوان به نام «سیدیونس حسینی رودباری» که در مدرسه فیضیه در زیر ضربات دژخیمان به شدت آسیب دیده بود با تنی رنجور و زخمی به شهادت رسید. امام خمینی بارها از سیدیونس رودباری یاد و تجلیل کرد. تاثیر خون سیدیونس به قدری بود که تا چهلم وی دهها مراسم در قم و سراسر کشور برگزار شد و تا یاد او گرامی داشته شود. بعد از حدود دو ماه هم این مزار وی در گلزار شهدای امامزاده حسین(س) در روستای آغوزبن رودبار واقع است. (۲)

, سوم فروردین ماه ۱۳۴۲ شمسی،,

سوم فروردین ماه ۱۳۶۰ شمسی، شهید محمد رضا تیموری از رزمندگان بخش خمام رشت به شهادت رسید. وی متولد ۴ بهمن ماه ۱۳۳۸ بود.

, سوم فروردین ماه ۱۳۶۰ شمسی،,

سوم فروردین ماه ۱۳۶۱ شمسی، عملیات فتح المبین آغاز شد و پاسدار دلیر شهید «عبادالله عزت پژوه» در منطقه رقابیه اهواز به شهادت رسید. وی از موسسین سپاه استان گیلان بود. این شهید بزرگوار از نیروهای فعال استان بود که در درگیری با گروههای التقاطی و آرام کردن اوضاع پیچیده گیلان نقش داشت به طوری که نامش لرزه بر اندام منافقین و معاندین می انداخت. او بعد از انقلاب شخصیت های بسیاری را برای معرفت افزایی جوانان به گیلان می آورد از جمله آیت الله خامنه ای و آیات مکارم شیرازی، صادقی تهرانی، موسوی اردبیلی و آقایان فخرالدین حجازی، جلال الدین فارسی و… . کتابخانه مسجد حمزه رشت از یادگارهای او بود. او در میان مردم رشت به نام «کُردِ عباد» شناخته می شد. (۱۳۶۱ ش) (۳)

, سوم فروردین ماه ۱۳۶۱ شمسی،,

سوم فروردین ماه ۱۳۶۵ شمسی، شهید سیامک اقبال طلب از رزمندگان شهرستان صومعه سرا در مریوان به شهادت رسید. وی متولد یکم مهر ماه ۱۳۴۳ در پاسکه صومعه سرا بود و پیکر مطهرش در گلزار شهید کسما تدفین شد.

, سوم فروردین ماه ۱۳۶۵ شمسی،,

 

,

……

,

پی نوشت:

,

۱- رنگ ایمان

, رنگ ایمان,

۲- رنگ ایمان؛ نهضت امام خمینی، ج۱، ص۳۷۵-۳۷۷و۴۳۰و۴۶۹٫

,

۳- رنگ ایمان؛ آیه ایمان سیری در زندگی شهید عبادالله عزت پژوه، ص ۵

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه