logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  2. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  3. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  4. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  5. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  6. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  7. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  8. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  9. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  10. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  11. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  12. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  13. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  14. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  15. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  16. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  17. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  18. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  19. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  20. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد

آیا باران باعث درد مفاصل می‌شود؟

آیا باران باعث درد مفاصل می‌شود؟
دانشگاه هاروارد پس از مطالعه‌ای بر روی ۱۱ میلیون پرونده در نهایت بیان کرد، باران سبب ایجاد درد مفاصل نمی‌شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دانشگاه هاروارد پس از مطالعه‌ای بر روی ۱۱ میلیون پرونده در نهایت بیان کرد، باران سبب ایجاد درد مفاصل نمی‌شود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,


حدود ۲۵۰۰ سال پیش یونانیان نظریه‌ای مبنی بر ارتباط میان درد وآب و هوا عنوان کرده بودند، در حال حاضر دانشمندان پس از سال‌ها به طور قطعی ثابت کردند که چنین ارتباطی وجود ندارد.

بزرگترین تحقیقات را دانشمندان بر روی ۱۱ میلیون پرونده در این زمینه انجام دادند و شرایط بیش از ۱.۵ میلیون بازنشسته امریکایی را از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ بررسی کرده اند.

گزارش هایی مبنی از شکایت‌های مشترک در بین افراد، در ارتباط با بارش باران و پدیدار شدن دردهای مفاصل دریافت شد، پس از بررسی‌ها انجام شده، هیچ ارتباطی یافت نشد.

محققان بیان می‌کنند، این مطالعه بسیار بزرگ و حتی دور از تصور بوده، و در صورتی که رابطه‌ای وجود می‌داشت، مطمئنا آن را می‌یافتند.

پروفسور آنوپام جن از وزارت بهداشت و درمان، استاد دانشکده پزشکی هاروارد می‌گوید، " اثبات این مسئله بسیار دشوار است. "

"اما با وجود این حجم از اطلاعات، در مواقع افزایش درد، انتظار داشتیم حداقل برخی نشانه‌های کوچک و قابل توجهی را بیابیم، که به هیچ عنوان چنین مشاهداتی نداشتیم. "

"مهم نیست که به داده‌ها چگونه نگاه کنیم، پزشکان و محققان هیچ ارتباطی بین بارندگی و درد مفاصل و پشت (کمر) تا کنون نیافته اند.

موضوع این است که چنین نظریه‌ای از زمان‌های قدیم تا به حال، دهان به دهان چرخیده است.

این باور از قرن‌ها پیش تا حال حاضر، ترکیبی از اعتقادات اجدادی و مطالعاتی کوچک است که بارها و بارها نتایج گوناگونی را نشان داده است.

دانشگاه منچستر مطالعات مداومی در این زمینه داشته و در اوایل سال گذشته برخی از آن‌ها را منتشر کردند، محققان دریافتند که با افزایش تعداد روزهای آفتابی از ماه فوریه تا ژوئن، افرادی که از دردهای مفصلی رنج شکایت داشتند، احساس بهتری می‌کردند. اما، در ماه‌های سرد سال حکایت جور دیگری بود، از افزایش ناگهانی دردهای مفصلی می‌گفتند.

در حقیقت دانشمندان فرضیه‌های خود را چنین بیان می‌کنند که تغییر فشار آب و هوا ممکن است در مقدار مایع‌های مفصلی تغییراتی ایجاد کند، این مسئله می‌تواند یکی از علت‌های ظاهر شدن دردهای مفصلی باشد، به ویژه در افراد مبتلا به آرتروز. معمولا در دماهای پایین و فصل‌های سرد سال شاهد بارش شدید باران و برف هستیم، و ممکن است برخی افراد تصور کنند این مسئله منجر به افزایش دردهای مفصلی و استخوانی آن‌ها شده است.

با این حال تجزیه و تحلیل‌های اخیر پزشکان که بر روی بیش از چند میلیون نفر انجام شده، بیان می‌کنند که این‌ها تن‌ها تصوراتی اشتباه هستند.

در این تحقیقات به طور کلی در روزهای بارانی ۶.۳۵ درصد افراد از درد مفصلی شکایت می‌کردند، و این درصد برای روزهای آفتابی حدود ۶.۳۹ درصد بوده است.

پروفسور جنا بیان می‌کند، مغز انسان برای یافتن الگوها به خوبی عمل می‌کند، حتی اگر به طور واقعی وجود نداشته باشند.

او می‌افزاید، اگر افراد انتظار زانو درد را در روزهای بارانی داشته باشند، آن را فراموش خواهند کرد. اما اگر زانوی آن‌ها آسیبی دیده باشد مطمئنا باران را مقصر اصلی می‌دانند، این مسئله تن‌ها ناشی از تصورات ذهنی افراد است.

" وظیفه یک پزشک رسیدگی به شکایت هایی است که بیمار دارد. در حقیقت درد، درد است چه بارش بارانی در کار باشد یا نه.

"اما مهم است که بدانید، درد مفاصل با نوسانات جریان آب و هوایی ارتباط ندارند. "

با این حال سازمان‌های خیریه و کارشناسان در مورد بیان یافته‌ها، احتیاط می‌کنند.

اسیفن سیمپسون، مدیر برنامه‌های تحقیقی بیماران آرتروز انگلستان می‌گوید، " گفته‌های بسیاری مبنی بر اینکه آب و هوای سرد باعث تشدید علائم و دردهای مفصلی می‌شود، وجود دارند. "

دکتر دیکسون می‌گوید، نتایج حاصل از مطالعه مرتبط با " احتمال درد با هوای ابری " را در فصل بهار منتشر خواهند کرد.

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

منبع: فرادید

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه