اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

یادداشت/

گواهینامه رانندگی به چه دردی می خورد؟

گواهینامه رانندگی به چه دردی می خورد؟
پلیس به هر علت موظف به انجام مأموریت است. خیابان هم پرازدحام و نارساست، همه خودورها هم ناگزیر به عبور از چنین مسیری هستند؛ اما وظیفه مردم، عابران پیاده و بخصوص رانندگان وسایل نقلیه که در هر شرایط ممکن باید حواسشان به جلو، عقب و حواشی مسیر عبور باشد، چیست؟
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از صبح الوند، حتماً در گوشه‌ای از شهر حادثه‌ای اتفاق افتاده یا جرمی در شرف وقوع است که پلیس را این چنین به واکنش سریع واداشته است.

, شبکه اطلاع رسانی دانا, صبح الوند,

خیابان قدیمی و نسبتاً باریک 12 متری شیرسنگی در سال‌های اخیر به یکی از معبرهای شلوغ و پرترافیک شهر تبدیل شده است، ازدحام شدید خودروها در میدان کوچک فردوسی بارها راه‌بندان‌های طولانی در خیابان 12 متری شیرسنگی را نیز سبب می‌شود که از حوصله این مسیر یک طرفه خارج است.
خلاصه آن روز هم که پلیس 110 به هر دلیل مسیر 12 متری را برای انجام به موقع مأموریت خود انتخاب کرده بود. انواع مینی‌بوس، کمپرسی و دیگر خودروهای سبک و سنگین بدون کمترین نظمی از میدان بزرگ شیرسنگی به سمت میدان فردوسی سرازیر بودند و همین مسأله سبب کندی حرکت خودروی پلیس و حرکت‌های مارپیچ و ناگزیر آن برای ادامه راه می‌شد. در این میان ناخواسته حادثه ناگواری هم در شرف وقوع بود که با مهارت راننده سرباز خودروی پلیس به خیر گذشت؛ چراکه اگر غفلت می‌شد حادثه برای خانم مسنی که سلانه سلانه عرض خیابان را می‌پیمود، حتمی می‌نمود.
سؤال اینجاست؟! پلیس به هر علت موظف به انجام مأموریت است. خیابان هم پرازدحام و نارساست، همه خودورها هم ناگزیر به عبور از چنین مسیری هستند؛ اما وظیفه مردم، عابران پیاده و بخصوص رانندگان وسایل نقلیه که در هر شرایط ممکن باید حواسشان به جلو، عقب و حواشی مسیر عبور باشد، چیست؟ حالا خودروی پلیس در حال مأموریت نیست و یک آمبولانس در حال انتقال بیمار بسیار بدحال به مرکز درمانی است؛ در این خصوص وظیفه رانندگان و دیگر افراد عابر چیست؟ آیین‌نامه برای آنها که گواهی رانندگی به جیب گذاشته‌اند، چه می‌گوید؟ آیا نباید در چنین مواقعی مسیر برای خودروهای پلیس و آمبولانس باز باشد تا حداقل من راننده یا شخص عادی سبب وخامت حال بیمار و مجروحی و یا حادثه‌ای در شرف وقوع نباشیم. در این حالت یا از قوانین و مقررات راهنمایی‌ورانندگی آگاه نیستیم یا اصلاً بدون اینکه گواهینامه داشته باشیم، رانندگی می‌کنیم و یا خدای ناکرده داریم و می‌دانیم، ولیکن به خیلی از قواعد و موضوع‌های اجتماعی بی‌اعتنا هستیم. در این صورت که جرم و گناه خیلی سنگین‌تر می‌شود.
حال باز هم جای این سخن باقی است که کی، کجا و با چه برنامه‌ای باید حداقل‌ترین و کوچک‌ترین اصول فرهنگ عمومی را در جامعه ترویج و تعمیم داد؟ چرا در بین تمام جوامع پیشرفته و فرهنگ‌مدار، نخستین قدم برای رعایت قواعد اجتماعی و احترام به حقوق دیگران از عرصه رانندگی و نشستن پشت رل شروع می‌شود، اما در جامعه ما این قاعده تقریباً برعکس است. بر اساس آمارهای موجود قریب به 10 هزار حادثه کوچک و بزرگ رانندگی روزانه در گوشه و کنار کشور ما اتفاق می‌افتد.
اما شاید 10 نفر از مسببان واقعی اینگونه حوادث پیدا شوند که با شجاعت و متانت اذعان کنند مقصر هستند و اشتباه خود را بر عهده بگیرند. در صورتی که رانندگی خوب و بدون نقص فقط این نیست که بتوانیم خوب پارک کنیم و به موقع پدال ترمز را تا انتها فشار دهیم. رانندگی خوب در رعایت حقوق دیگران و احترام به قوانین و مقررات است و در این حالت است که گواهینامه رانندگی واقعاً به درد می‌خورد در غیر این صورت باشد یا نباشد، مهم نیست.

,
,
,
,
,

نویسنده : مهدی ناصرنژاد

,

 

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه