اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

وزارت ارشاد، حمید هیراد را محکوم کرد

وزارت ارشاد، حمید هیراد را محکوم کرد
واحد نظارت و ارزشیابی دفتر موسیقی وزارت ارشاد با بررسی فیلم کنسرت حمید هیراد، لب زدن (پلی بک) این خواننده را تأیید و وی را به اجرای یک کنسرت رایگان در شیراز محکوم کرد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛روزنامه «جوان» در ادامه نوشت: انتشار ویدئوی کوتاهی از یکی از کنسرت‌های حمید هیراد که در آن خواننده فراموش می‌کند با صدا همخوانی کند، داستان پرتنشی را در فضای مجازی برای هیراد به همراه داشت. این ویدئو نشان می‌داد هیراد اجرای زنده نداشته است و به اصلاح «پلی بک» کرده و برای حضار در کنسرت که بلیت خریداری کرده بودند، صرفاً ادای خواندن را درآورده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
 
,
«پلی بک» (PlayBack) نوعی اجراست که در آن صدای خواننده پخش می‌شود و صرفاً خواننده با آهنگ ضبط شده همخوانی می‌کند یا حتی لب می‌زند. این نوع اجرا معمولاً در برنامه‌های تلویزیونی و محل‌هایی که امکان اجرای موسیقی زنده وجود ندارد، انجام می‌گیرد. غالب حضور خواننده‌های پاپ در برنامه‌های تلویزیونی با پلی بک آهنگ‌های مشهور آن‌ها همراه است و همه حس و حالی که خواننده در تلویزیون از خودش نشان می‌دهد صرفاً نمایشی است. بیننده تلویزیونی هم انتظاری ندارد که موسیقی زنده را ببیند و اجرای واقعی را گوش کند ولی این قضیه در کنسرت‌های موسیقی کاملاً برعکس است. علاقه‌مندان به موسیقی برای تماشای یک کنسرت واقعی همراه با اجرای زنده، هزینه می‌کنند و با توجه به شرایط اقتصادی، این هزینه هم در سبد اقتصادی خانواده مبلغ قابل توجهی است.
,
 
,
ماجرای لو رفتن پلی‌بک‌خوانی حمید هیراد به برگزاری کنسرتی در تیرماه امسال در شیراز باز می‌گردد. بعد از آن با سیل انتقادات از این خواننده، وی از اصحاب رسانه دعوت کرد تا در کنسرت بعدی‌اش حضور پیدا کنند تا مشخص شود وی پلی‌بک‌خوانی نمی‌کند و اجرای زنده دارد. وی در زمان اجرای این کنسرت تلاش کرد تا به همه حضار بفهماند که اجراهایش زنده است! ولی این موضوع چیزی از حجم انتقاد‌ها کم نکرد، به خصوص اینکه این خواننده جوان کمی قبل‌تر از سوی ترانه‌سرا‌ها به دزدی ادبی محکوم شده بود. شاعران و ترانه‌سرایان با مطابقت اشعاری که هیراد مدعی بود خودش سراینده آنهاست با شعر‌های اصلی، نشان دادند که وی با کلاژ آثار دیگران، اشعاری را سرهم کرده و خوانده است. این سابقه بد، قضیه لب زدن هیراد را پررنگ‌تر کرد و حتی حمایت افرادی، چون «حمید عسگری» از وی را به جایی نرساند. حمید عسگری، خواننده پاپ در حمایت از هیراد مدعی شده بود که اتهام پلی‌بک‌خوانی صرفاً پاپوشی برای هیراد است که دشمنانش برای او درست کرده‌اند، اما تحقیقات دفتر موسیقی نشان داد قضیه نه تنها پاپوش درست کردن و دشمنی نیست بلکه حمید هیراد در کنسرت شیراز پلی‌بک اجرا کرده است. مجید فروغی مدیر روابط عمومی معاونت هنری که خبر پلی‌بک‌خوانی هیراد را تأیید کرده است، می‌گوید: پیش از این مواردی از پلی‌بک در کنسرت‌ها نبوده و با وجود این اتفاق باید قوانین مرتبط با آن نیز وضع شود.
,
 
,
در عین حال مهدی رنجبر، معاون هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در گفت‌وگویی از تذکر به خواننده، مؤسسه و تهیه‌کننده خبر می‌دهد و خبر ممنوعیت هیراد از برگزاری کنسرت در شیراز تا پایان سال ۹۷ را در حالی اعلام می‌کند که در این گفت‌وگو از اختصاص یک سانس رایگان برای مردم در شیراز در ازای آن بخش از کنسرت که «پلی‌بک» بوده نیز خبر می‌دهد. به گفته این مسئول محلی علت اعلام نشدن این خبر به دلیل تقارن آن با ماه‌های محرم و صفر و سوگواری این ایام بوده است.
,
 
,
اجرای پلی بک، پیش از حمید هیراد نیز توسط بسیاری از خواننده‌های سرشناس‌تر از وی انجام شده است. مهم این است که بعضی از خواننده‌ها این موضوع را اعلام و بسیاری دیگر آن را کتمان می‌کنند تا به جایگاه هنری و اعتباری که در بین علاقه‌مندان به صدایشان دارند لطمه‌ای وارد نشود.
,
 
,
انتهای پیام
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه