توزیع تخممرغ رایگان بین دانشآموزان کرمانی
برخی از مدارس کرمان چهارشنبه این هفته به مناسبت روز جهانی تخممرغ زنگ تغذیه را با توزیع رایگان تخممرغ به دانشآموزان سپری میکنند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، به نقل از فارس، محمدعلی اسماعیلی ظهر امروز در جلسه مطبوعاتی با تاکید در مصرف تخممرغ اظهار داشت: امام باقر (ع) میفرمایند « هر کس فرزند ندارند با خوردن تخممرغ از آن بهره ببرد» و امام صادق (ع) تخممرغ را خوراکی سبک عنوان کردند که عارضههای گوشت را ندارد.
, شبکه اطلاع رسانی دانا,معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان تصریح کرد: خداوند تمام نیازهای تکامل یافتن یک جوجه را مانند پروتئین، آهن، چربی، کلسترول و ... در مدت 21 روزی که در تخممرغ قرار دارد، جای داده است تا اینکه پس از طی دوره لازم در کمال شگفتی یک جوجه کامل میشود، بدون اینکه مواد غذایی خاصی به آن تزریق شود و از این بابت تخممرغ غذایی با ارزش غذایی کامل است.
,سرانه مصرف تخممرغ در کشور پایین است
,اسماعیلی با بیان اینکه سرانه مصرف تخممرغ 18 تا 22 کیلوگرم در کشورهای دیگر است، این سرانه را در ایران 10 کیلوگرم اعلام کرد و گفت: این سرانه با توجه به ارزان بودن قیمت آن نسبت به ارزش غذایی بالایی که دارد، بسیار کم است و به صورت نامنظم توسط خانوادهها مصرف میشود.
,وی افزود: تخممرغ به عنوان یک غذای کامل برای انسان آن قدر اهمیت دارد که از سوی سازمانهای غذایی جهانی نهم اکتبر هر سال را «روز جهانی تخممرغ» اعلام کردند و در ایران 17 مهر ماه است.
,جبران کمبود تخممرغ کرمان از استانهای مجاور
,محسن عربی مدیر امور طیور معاونت بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان کرمان نیز در این نشست اظهار داشت: استان کرمان دارای 16 واحد مرغ تخمگذار است که واحد سیمرغ کرمان با ظرفیت تولید 15 هزار قطعه در هر دوره بزرگترین واحد در استان است که عمده نیاز مصرف تخممرغ کرمان را تأمین میکند.
,وی با اشاره به سرانه 10 کیلوگرمی مصرف تخممرغ در کرمان خاطرنشان کرد: سرانه تولید در استان کرمان هفت کیلوگرم است که سه کیلوگرم کمبود آن از استانهای مجاور تامین میشود.
,این مسئول ارزش بیولوژی تخممرغ در دنیا را 93.7 عنوان کرد و اذعان داشت: ارزش غذایی شیر 84.5، گوشت ماهی 76 درصد، گوشت گاو و گوساله 73.4 است که در مقایسه با تخممرغ به ارزش بالای این ماده غذایی پی میبریم.
,صدور مجوز افزایش تولید تخممرغ در کرمان
,وی افزود: با پیگیریهای لازم مجوز ظرفیت تولید تخممرغ و جوجهریزی را به 600 هزار قطعه در هر دوره افزایش میدهیم که وظیفه رسانهها، سازمانهای بهداشت و درمان، دامپزشکی، شهرداریها و انجمنهای تولیدکنندگان تخممرغ است که اهمیت تخممرغ را به مردم بشناسند.
,این مسئول تقویت مغز، سلامت چشم، کاهش بیماریهای قلبی و آلزایمر، جلوگیری از اکثر سرطانها را از فواید مصرف تخممرغ برشمرد و بیان داشت: جامعهای که تخممرغ مصرف کند، ضریب هوشی بالایی دارد که تخممرغ دارای تمام ویتامینها به جز ویتامین C است.
,زنگ تغذیه با تخممرغ در مدارس کرمان
,علیاکبر مولا مسئول اتحادیه واحدهای تخمگذار در استان کرمان با حضور در این نشست عنوان کرد: به مناسبت روز جهانی تخممرغ هماهنگی واحدهای تولید با برخی مدارس انجام شده است که در این روز زنگ تغذیهای با ارائه تخممرغ رایگان به دانشآموزان صورت گیرد که ابتدای صبح تخممرغها توسط سرایدار هر مدرسه آبپز میشوند.
,این مسئول به مشکلات تولیدکنندگان و نهادهای طیور برای تغذیه دامها اشاره کرد و گفت: چندی پیش حواله دریافت سویا و ذرت از سوی شرکت پشتیبانی سازمان صنعت، معدن و تجارت کشور برای تمام واحدها ارسال شد و اکنون بهدلیل افزایش قیمت این حواله را باطل کردند تا زمانی که واحدها مابهالتفاوت آن را بپردازند.
,وی تصریح کرد: قیمت سویا یکهزار و 50 تومان و ذرت 700 تومان بوده است که در بازار امروز به ترتیب به 2 هزار و 900 تومان رسیدند که با توجه به اینکه بیش از 90 درصد از بازار به صورت آزاد تامین میشود با مشکل سرمایههای در گردش مواجه هستیم و این زنگ خطری برای آغاز بحران در کشور است.
,تشریح دوره کامل یک مرغ تخمگذار در یک واحد کرمان
,ابراهیم عسکرپور کارشناس مسئول واحدهای مرغ تخمگذار کرمان در تشریح روند دوره کامل تولید یک واحد مرغ تخمگذار اظهار داشت: جوجه یکروزه تخمگذار توسط مزرعه مادر تخمگذار تولید میشود و در شرایط بهداشتی و محیطی سالم مورد پرورش قرار میگیرد.
,وی با بیان اینکه جوجهها تا حدود 100 روز در واحد پرورش پولت نگهداری میشوند، گفت: پس از گذشت سه و نیم ماه به واحد تولید منتقل و در شرایط کنترل شده درجه حرارت و رطوبت استاندارد محفوظ میشوند.
,عسکرپور ادامه داد: پس از چندین نوبت تزریق واکسن از چهار و نیم تا پنج ماهگی تولید آغاز میشود و در 10 ماهگی به اوج تولید 90 درصدی میرسند که تا 18 ماه اگر قیمت تخممرغ در بازار مطلوب باشد به تولک میروند و پس از دو ماه مجدد تولید آغاز میشود تا شش ماه به تولید ادامه میدهند و سپس حذف میشوند.
,وی با اشاره به اینکه یک قطعه مرغ در طول دوره پرورش 18 تا 19 کیلوگرم تخممرغ تولید میکند، گفت: طی این مدت 45 کیلوگرم غذا مصرف میکند و ضریب تبدیل دانه مرغی به تخممرغ 2.2 است.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه