اخبار داغ

یادداشت/

از آبسرد تا غزه؛ معادلهٔ بازدارندگی

از آبسرد تا غزه؛ معادلهٔ بازدارندگی
دشمن هنگامی که آسوده‌خاطر باشد، سه دستاورد اساسی از ترور دارد: ۱- حذف مهره‌های کلیدی، ۲- آشفته‌خاطر کردن دست‌اندرکاران و منصرف نمودن آیندگان از ورود به عرصه، ۳- اقتدارشکنی از نظام و هراس‌افکنی در دل مردم.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علیرضا فرشچی، طلبه درس خارج در یادداشتی نوشت: خون شهید منشأ برکت است؛ مظلومیت، رسانه‌ای فرای رسانه‌هاست. شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی و استاد دکتر محسن فخری‌زاده، غیرت ملت ایران را به جوش و سلیقه‌های گوناگون را یکصدا به خروش آورد. این نعمت بزرگ اگر با ناسپاسی کارگزاران روبه‌رو گردد، زیانی سنگین در پی خواهد داشت، و اگر با پاسداشت همراه شود، نعمت افزون و موقعیتی بهتر از پیش از ترور برای ملت فراهم خواهد ساخت.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

بیم و امید این نعمتی که از شرارت دشمن ناگزیر به ارث ایران رسیده، میز سیاست خارجی مرکز تخصصی مدرسهٔ علمیهٔ مشکات را نیز همپای نخبگان دلسوز به تکاپو انداخته تا توصیه‌های راهبردی خود را به مسئولان غیور جمهوری اسلامی تقدیم نماید.

,

پیشنهاد پیش‌رو، اقدامی نقطه‌زن و قاطع است: شکست حصر غزه! جوانب این مهم، پس از نقد راهکار «حفاظت» و شرح ضرورت پاسخ به جنایت طبق مصلحت و منفعت ملی و رهنمود اسلام، بیان خواهد شد.

,

الف) حفاظت ناکافیست، مصلحت در پاسخ است

,

اینکه دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی چه سهمی از تقصیر داشته‌اند به کنار؛ اما اساساً مقصر واقعی خانه‌ای که دزد زده، صاحبخانه‌ای نیست که چرا به جای دو قفل سه قفل نزده؛ بلکه قاضی و پلیسی‌ست که خیابان و زندان را برای دزدان ایمن ساخته! چنانچه تجاوز پی‌درپی صهیونیست‌ها به سوریه و زندگی رهبران حزب‌الله در هزارتوی امنیتی، فرجام بی اقتداری حکومت‌هاست.

,

بنابراین دشمن هنگامی که آسوده‌خاطر باشد، سه دستاورد اساسی از ترور دارد: ۱- حذف مهره‌های کلیدی، ۲- آشفته‌خاطر کردن دست‌اندرکاران و منصرف نمودن آیندگان از ورود به عرصه، ۳- اقتدارشکنی از نظام و هراس‌افکنی در دل مردم. حتی اگر بتوان با هزینهٔ گزاف جلو رخنه‌های اطلاعاتی را گرفت، حفاظت در بهترین حالت از شخصیت‌های برجسته پاسداری می‌کند، اما رنج پیوستهٔ ایشان و کابوس خانواده‌هایشان، و به تبع تردید نسل‌های جوان از پا گذاشتن در این میدان، و نیز سرخوردگی و دلسردی مردم از شکست را نمی‌تواند جبران کند.

,

بسنده کردن به حفاظت و موکول ساختن پاسخ بازدارنده به اقدام‌های راهبردی درازمدت، ابدا برای مردم و نخبگان، جایگزینی قانع‌کننده در برابر تحقیر و کشتار نمادهای اقتدار و پیشرفت کشورشان نیست. اما چند خون دیگر برای شستشوی شعار بی‌مسمای «صبر راهبردی» در برخی تصمیم‌گیران لازم است؟

,

ب) مقابله به مثل در اسلام

,

ارائهٔ جایگاه خونخواهی و انتقام و مجازات دشمن، و نیز گزندی که از سستی در این راه متوجه اسلام شده، در قرآن کریم و تاریخ اسلام و سیره و سنت اهل‌بیت (ع)، مجالی جدا می‌طلبد. در این فرصت در پرتو آیهٔ مقابله به مثل به ذکر مرام اسلام می‌پردازیم:

,

خدای متعال در آیهٔ ۶۰ سورهٔ مبارکهٔ حج، با استناد به حق بودن خویش و باطل بودن دیگر قدرت‌ها، وعدهٔ یاری قطعی برای رویارویی با «پیامدهای مقابله به مثل» داده:

,

﴿ذلِکَ وَ مَنْ عاقَبَ بِمِثْلِ ما عُوقِبَ بِهِ ثُمَّ بُغِیَ عَلَیْهِ لَیَنْصُرَنَّهُ اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ لَعَفُوٌّ غَفُورٌ ۝٦٠ ذلِکَ بِأَنَّ اللَّهَ یُولِجُ اللَّیْلَ فِی النَّهارِ وَ یُولِجُ النَّهارَ فِی اللَّیْلِ وَ أَنَّ اللَّهَ سَمیعٌ بَصیرٌ ۝٦١ ذلِکَ بِأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ وَ أَنَّ ما یَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ هُوَ الْباطِلُ وَ أَنَّ اللَّهَ هُوَ الْعَلِیُّ الْکَبیرُ ۝٦٢ الحج﴾

,

«چنین است [که در آخرت بهشت سزای مهاجران در راه خدا خواهد بود]؛ و [اما در همین دنیا] هرکه مقابله به مثل نموده سپس به او تجاوز شود، قطعا خدا او را یاری خواهد کرد، به درستی که خدا باگذشت و آمرزگار است. این بدان جهت است که خدا شب و روز را در هم داخل می‌کند و خدا شنوا و بیناست، نیز از آن رو که خداست که حق است و آنچه به جای او می‌خوانند است که باطل است و اینکه خدا بلندمرتبه و بزرگ است!»

,

اگر این یاری فرابرسد شکست دشمن قطعیست: ﴿إِنْ‏ یَنْصُرْکُمُ‏ اللَّهُ‏ فَلا غالِبَ لَکُمْ ۝١٦٠ آل عمران﴾ «اگر خدا شما را یاری کند، کسی نمی‌تواند شکستتان دهد.»، و از مصداق‌های مهم این یاری (که در آیه‌های متعدد بدانها اشاره شده) «هراس افکندن به دل دشمن» است که گاه از اقدام متقابل او پیشگیری می‌نماید و حتی او را تسلیم می‌سازد، و همچنین «همدلی و ثابت‌قدمی مردم».

,

از این رو، مسئولان کشور نباید از واکنش دشمن یا عدم همراهی مردم پس از پاسخ هراسان شوند، و بدانند که در صورتی که پس از ما دشمن ادامه دهد، این زمینه‌ساز یاری خداوند شکست‌ناپذیر و تواناست.

,

ج) از آبسرد تا غزه: معادلهٔ بازدارندگی

,

مسئولان صهیونیست افزون بر تهدیدهای پیشین، پیرو جنایت خود تلویحا مسئولیت آن را بر عهده گرفتند، و بدتر از آن گستاخانه دیگر دانشمندان را تهدید نمودند، و آمریکایی‌ها که تغییر روش دولت فعلی را احساس کرده‌اند مانند گذشته حاضر به محکوم کردن این ترور نشدند. و این اهمیت پاسخ را دوچندان می‌سازد.

,

حال که به ضرورت پاسخ متناسب و بازدارنده و لزوم ایستادن پای هزینهٔ ضربه به صهیونیست‌ها پی بردیم، گزینهٔ بهینه چیست؟ میز سیاست خارجی مشکات، پس از بررسی راهکارهای موجود، «شکست حصر غزه» را کارآمدترین و دردسترس‌ترین گزینهٔ کنونی می‌داند، همان مطالبه‌ای که امام خامنه‌ای (ره) در پی حملهٔ صهیونیست‌ها به کشتی مرمره مطرح نمود: «کار نمادین و درخشان اعزام کاروان دریایی به غزه، باید در ده‌ها شکل و شیوهٔ دیگر بارها و بارها تکرار شود.».

,

اکنون با گذشت ده سال، حماقت صهیونیست‌ها شرایط تحقق بخشیدن بدین خواسته را مطابق منفعت‌های ملی ما، باز کرده. کشتی‌های تحریم‌شدهٔ ایرانی، کمک‌های جهانی را جمع‌آوری می‌کنند و پس از بازرسی ناظران بیطرف، سر مقطع‌های زمانی مشخص به غزه می‌برند، و مردم محاصره‌شده را جابه‌جا می‌کنند.

,

به چند دلیل این کنش انقلابی نسبت به دیگر گزینه‌ها، بازده بیشینه دارد:

,

همراهی افکار عمومی جهان: این اقدام بشردوستانه مطابق ارزش‌های انسانی و همراستای احساسات جریحه‌دارشدهٔ آزادگان سراسر دنیاست، و واکنش جمهوری اسلامی به دیوانگی احتمالی اشغالگران منطبق با منطق پذیرفتهٔ بین‌الملل. بنابراین حکومت‌های سرسپردهٔ استکبار برای موضع‌گیری ضد جمهوری اسلامی هزینهٔ حیثیتی هنگفتی خواهند پرداخت.

,

دوراهی باخت-باخت برای اشغالگران: جمهوری اسلامی در ابتدا دست به اقدام نظامی نمی‌زند، مگر غلطی از صهیونیست‌ها سر بزند. در منویی که ایران روی میز صیهیونیست‌ها گذاشته، به هر حال این رژیم بازندهٔ معادله است؛ چه ده‌ها کشتی‌ها به غزه برسد چه صدها موشک‌ها به تل‌آویو و حیفا! با این تفاوت که دست تصمیم‌گیر ایرانی با گزینهٔ نرم شروع می کند.

,

گره‌گشایی از مقاومت فلسطین: آگاهان می‌دانند که بزرگترین معضل مقاومت فشار غیرانسانی اشغالگران است و گسستن این بند، صحنهٔ داخلی فلسطین را به سود مقاومت و به زیان سازشکاران تغییر خواهد داد. به ویژه پس از دراز شدن دست دوستی امارات و بحرین و سودان و مغرب به سوی صهیونیست‌ها و رفت‌وآمد قاتل کودکان فلسطین به عربستان و عمان، دیگربار روح تازه‌ای در جبههٔ مخالفان تسلیم خواهد دمید. استمرار روند کنونی ممکن است مقاومت را به بن‌بست بکشاند.

,

عزت‌آفرینی و محبوبیت‌افزایی برای جمهوری اسلامی: ترکیه که در جهان اسلام خود را سردمدار حمایت از اسلامگرایان نشان می‌دهد، و به ویژه پس از قره‌باغ و لیبی و ادلب در عین دوستی و برادری وارد رقابتی معنی‌دار با الگوی جمهوری اسلامی شده، حاضر نشد به حملهٔ صهیونیست‌ها به کشتی شکست حصر پاسخ دهد و به چند سال قطع رابطه بسنده نمود. جمهوری اسلامی با این کار قهرمان منطقه خواهد شد، و قدرت رسانه‌ای این عمل بزرگ فراتر از تصور است و گامی بلند به سوی آرزوی دیرین امام خمینی (ره) برای متحد شدن مستضعفان جهان زیر درفش اسلام ناب و خط بطلانی بر الگوهای قلابی.

,

حجم و آهنگ کمک‌های ارسالی و پشتوانهٔ تهدیدهای نظامی، باید به نحوی طراحی شود که صهیونیست‌ها را دچار سرافکندگی از عمل زشت خود در داخل کند اما تا جای ممکن آنان را از تن دادن به درگیری بازدارد. چنانکه هم آب سردی بر خودنمایی اخیرشان باشد هم در انتخاب سخت دچار چنددستگی کند.

,

 

,

علیرضا فرشچی

طلبه درس خارج و عضو گروه سیاست خارجی مرکز راهبری برهان

,

علیرضا فرشچی

,

طلبه درس خارج و عضو گروه سیاست خارجی مرکز راهبری برهان

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه