اخبار داغ

دانا گزارش می‌دهد؛

جزئیات فرایند داشتن حق طلاق برای زنان/ داشتن حق طلاق به معنای گرفتن حضانت فرزند نیست

جزئیات فرایند داشتن حق طلاق برای زنان/ داشتن حق طلاق به معنای گرفتن حضانت فرزند نیست
رن با داشتن حق طلاق می‌تواند نفقه خود را از همسرش دریافت کند زیرا مهریه و نفقه از حقوق‌ اصلی زن محسوب شده اما زن با داشتن حق طلاق، قادر به گرفتن حضانت فرزند خود نیست.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ طلاق با داشتن حق طلاق یکی از روش‌هایی است که برابری زن و مرد هنگام طلاق را فراهم می‌کند، در واقع یکی از حقوق زن در زمان طلاق است که مرد می‌تواند به اختیار به همسر خود واگذار کند. به این معنا که مرد در یکی از دفاتر ثبت اسناد رسمی، به همسر خود وکالت می‌دهد که به جای او در تمام امور اداری و قضایی مانند دادگاه و دفترخانه حضور داشته و فرآیند طلاق را به طور کامل پیگیری کند.

در حقیقت، در این شرایط حق مرد و زن در طلاق مساوی بوده و نیاز به حضور، اجازه و امضای مرد هنگام طلاق نیست. طبق قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده، حق طلاق در ایران با مرد است و زن در موارد خاصی می‌تواند درخواست طلاق از همسر خود را به دادگاه خانواده ارائه دهد. مهم ترین موارد برای داشتن حق طلاق زن عبارتند از:

    خودداری یا ناتوانی مرد از پرداخت نفقه به همسر

    خودداری از انجام وظایف زناشویی

    عقیم بودن مرد

    دیوانه بودن مرد

    مبتلا بودن مرد به امراض جسمی و بیماری لاعلاج

    داشتن شغل ناپسند (بی آبرویی) و غیرقابل قبول در اجتماع

    محکوم به حبس

    ترک کردن زندگی از طرف مرد به مدت شش ماه بدون هیچ دلیل قانع کننده ای

    اثبات رابطه نامشروع و خیانت مرد

مهمترین مزیت حق طلاق برای زن، طلاق توافقی بدون نیاز به حضور همسر، به همراه یک وکیل دادگستری بوده است. بنابراین زن با گرفتن حق طلاق و داشتن وکالت طلاق به راحتی و در کوتاه‌ ترین زمان ممکن، از همسر خود جدا می‌شود.

حق طلاق در ضمن عقد نامه

وکالت طلاق یکی از عقودی است که می‌توان هنگام عقد نکاح مطرح کرد. به این ترتیب، مرد هنگام نوشتن عقد نامه می‌تواند صراحتا وکالت طلاق را به همسر خود بدهد، هرچند می‌تواند با ذکر شروطی این کار را انجام دهد. برای مثال شاید ذکر شود که زن در صورت بخشش مهریه خود حق طلاق دارد. چنانچه عاقد این مورد را در عقدنامه به ثبت برساند، وکالت طلاق به زن داده می‌شود. لازم به ذکر است که در این حالت، زن یا مرد نمی‌توانند این حق را عزل کنند.

حق طلاق محضری

یکی دیگر از انواع وکالت طلاق، نوع محضری است. در حالت طرفین با در اختیار داشتن مدارکی مانند شناسنامه و کارت ملی به محضر یا دفترخانه رفته و با تنظیم وکالت‌نامه ای، این نوع حق را به زن بدهند. البته در این نوع از وکالت طلاق نیز، مرد می‌تواند شرط‌های خود را ذکر و ثبت کند. این حق می‌تواند مدت دار یا بلاعزل باشد و همه این موارد بستگی به شروطی دارد که مرد ذکر می‌کند.

تأدیه نفقه در حق طلاق

اگر مردی در پرداخت نفقه همسر خود کوتاهی کرده و در طول زندگی مشترک، نفقه همسر خود را پرداخت نکند، زن به راحتی می‌تواند درخواست طلاق خود را به دادگاه خانواده ارائه دهد. بنابراین عدم پرداخت نفقه از طرف مرد یکی از روش‌های دادن حق طلاق به زن محسوب می‌شود. زن با داشتن حق طلاق نیز می‌تواند نفقه خود را از همسرش دریافت کند زیرا مهریه و نفقه از حقوق‌ اصلی زن محسوب شده و مرد بر طبق قوانین حمایت از خانواده، ملزم به پرداخت آنها است.

حضانت فرزند در صورت داشتن وکالت در طلاق زن

زن با داشتن وکالت طلاق و حق طلاق، قادر به گرفتن حضانت فرزند خود نبوده و حضانت فرزندان به دو روش در قانون انجام می‌شود.

در وهله اول حضانت فرزندان با توجه به سن قانونی آنها و بر طبق انتخاب خود فرزندان و وهله بعدی حضانت فرزندان توسط پدر یا مادر با توجه به نظریه و صلاح دید دادگاه به نفع فرزندان است.

آیا زن با داشتن حق طلاق می‌ تواند طلاق بگیرد؟

 وجود وکالت طلاق بلاعزل: به این معنا که دارای تاریخ مشخصی نباشد و خانم در هر زمانی بتواند کار طلاق را انجام دهد.

داشتن حق توکیل به غیر: با این حق، خانم می‌تواند از جانب همسر خود، به یک وکیل پایه یک وکالت دهد که در جلسات دادگاه حضور داشته باشد.

حاوی حق اسقاط در تجدید نظرخواهی و فرجام خواهی: با وجود این شرط، خانم می‌تواند بعد از دریافت دادنامه طلاق، برای ثبت طلاق اقدام کند. در حالی که نیاز نیست منتظر رأی قطعیت باشد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه