logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

معاون وزیر بهداشت عنوان کرد؛

مصرف بالای آنتی بیوتیک ها در کشور/ ۴.۱ قلم دارو در هر نسخه

مصرف بالای آنتی بیوتیک ها در کشور/ ۴.۱ قلم دارو در هر نسخه
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، از مصرف بالای داروهای آنتی بیوتیک در کشور خبر داد و گفت: باید به این موضوع توجه شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  یونس پناهی معاون وزیر بهداشت در مراسم افتتاحیه دوازدهمین همایش داروسازی بالینی ایران که صبح چهارشنبه در سالن همایش‌های رازی برگزار شد، اظهار داشت: یکی از شعارهای جدی دولت‌ها همواره پوشش همگانی سلامت است برای اینکه این امر تأمین شود از یک ادبیاتی با عنوان بهره وری نظام سلامت استفاده می‌شود که وقتی آن را مورد ارزیابی قرار دهیم یکی از جدی ترین چالش‌ها کارآمدی این نظام است.

وی افزود: اگر در کشور به دنبال پوشش همگانی سلامت و ارتقای نظام سلامت باشیم باید ۱۰ مورد را اصلاح کنیم که یکی از این موارد اصلاح تجویز منطقی دارو است.

پناهی بیان کرد: در سازمان غذا و دارو کمیته‌ای برای مصرف دارو وجود دارد که به اهمیت مصرف منطقی دارو تاکید می‌شود اکنون میانگین تعداد اقلام دارویی موجود در یک نسخه در کشور ما ۳.۶ یا ۴.۱ قلم دارو است. در کشور ما مصرف برخی از داروها نیز مانند آنتی بیوتیک ها بالا است که باید به آن توجه شود.

وی ادامه داد: بحث مصرف غیرعلمی و غیرکاربردی کورتیکواستروئید از دیگر موارد است همچنین بحث مرجعیت علمی مهم است در این بحث تولید علم و فناوری اهمیت بالایی دارد چراکه سرعت تولید علم در کشورهای منطقه بالاست. اقتصاد دانش بنیان نیز نکته بعدی در مرجعیت علمی است.

پناهی اضافه کرد: بحث ترجمان دانش نیز در بحث مرجعیت علمی مهم است نیروی انسانی نیز از دیگر موارد مهم به شمار می‌آید که باید قدردان نخبگان باشیم. حضور داروسازان در مراکز تحقیقاتی باید زیاد شود.

وی تاکید کرد؛ باید در تهدیدات حوزه سلامت به بار بیماری‌ها توجه شود و برای این امر برنامه داشت.

پناهی با تاکید بر استفاده از علوم جدید گفت: باید به علوم جدید روی بیاوریم؛ ژن درمانی، هوش مصنوعی، مهندسی بافت و…، از جمله موارد مهم است که باید آن را مورد توجه قرار داد.

وی افزود: بهبود شاخص سلامت و کاهش هزینه‌های سلامت یکی از مأموریت‌های مهم داروسازان است برای کاهش بار بیماری باید القائات را کم کنیم و توصیه مراقبت‌های پیشگیرانه را مورد توجه قرار دهیم.

در ادامه، سیدحیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو، اظهار کرد: با توجه به نیاز در مراکز درمانی تعداد داروسازان بالینی کم است اکنون ۳۱ هزار داروساز بالینی داریم که سالیانه تعدادی به این افراد اضافه می‌شود.

وی افزود: بر اساس مصوبه اخیر برنامه هفتم توسعه باید سالانه ۲۵ درصد به این ظرفیت اضافه شود لذا نیاز است بازار کاری ایجاد شود تا این افراد تربیت و جذب شوند.

محمدی بیان کرد: اکنون ۲۱۰ داروساز و ۲۴۰ دانشجو داریم اما ظرفیت مورد نیاز در مراکز درمانی بسیار بیشتر است.

وی اضافه کرد: این همایش همه ساله به خوبی برگزار شده است و اجرای این رویداد با حضور متخصصان داروسازی بالینی منافع زیادی دارد.

محمدی افزود: بهترین گروه برای رفع چالش‌ها داروسازان بالینی هستند که می‌توانند در مراکز تحقیقاتی فعالیت مؤثر داشته باشند.

دوازدهمین همایش داروسازی بالینی از ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ به مدت ۳ روز در سالن همایش رازی برگزار می‌شود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه