اخبار داغ

در نشست خبری مطرح شد؛

نژادپرستی با طعم فوتبال؛ سوژه اصلی جشنواره کارتون و کاریکاتور

نژادپرستی با طعم فوتبال؛ سوژه اصلی جشنواره کارتون و کاریکاتور
نشست خبری جشنواره کارتون، کاریکاتور و پوستر دوستی ایران و برزیل امروز شنبه ۲۸ مرداد با حضور سید مسعود شجاعی طباطبایی دبیر جشنواره برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست خبری جشنواره کارتون، کاریکاتور و پوستر دوستی ایران و برزیل امروز شنبه ۲۸ مرداد با حضور سید مسعود شجاعی طباطبایی دبیر جشنواره، محمدجواد عطایی نماینده مرکز آفرینش‌های هنری ایران و آمریکای لاتین، گلیمار ماچادو باربسا داور جشنواره و السیو دنیلو روسو آمریم دبیر اجرایی جشنواره در سالن طاهره صفارزاده حوزه هنری برگزار شد.

نژادپرستی با طعم فوتبال؛ سوژه اصلی جشنواره

سیدمسعود شجاعی طباطبایی دبیر جشنواره در توضیح این رویداد گفت: این جشنواره یک رویداد هنری تحت عنوان جشنواره بین‌المللی کارتون، کاریکاتور و پوستر دوستی ایران و برزیل است که توسط مرکز بین‌المللی ایران کارتون و با مشارکت برزیل کارتون برگزار می‌شود. این مسابقه با همکاری پروفسور جان لنت محقق برجسته عرصه کمیک جهانی از آمریکا برگزار خواهد شد.

وی بیان کرد: بخش کارتون و پوستر این جشنواره به مقاومت و به صورت ویژه به «مقاومت در برابر نژاد پرستی» و بخش کاریکاتور (کاریکاتور چهره) به ۲ شخصیت فوتبالی برزیلی یعنی پله و وینیسیوس جونیور اختصاص دارد که پله به عنوان بهترین فوتبالیست در تمامی ادوار و وینیسیوس جونیور بازیکن تیم رئال مادرید است که برخورد نژادپرستانه‌ای با او در لالیگا صورت گرفته است.

شجاعی طباطبایی با ابیان اینکه اطلاع‌رسانی این رویداد از امروز شکل جدی خودش را شروع کرده و فراخوانش از سایت ایران کارتون قابل دسترس است، گفت: شهر آبادان از دیرباز شهری فوتبال خیز بوده و شعار «آبادان برزیلیته» معمولا در ورزشگاه های این شهر هنگام بازی فوتبال به گوش می رسد و به همین خاطر نمایشگاه آثار برگزیده جشنواره در شهر آبادان برگزار می‌شود.

هنرمندان پلی برای ارتباط بین ملت‌ها هستند

محمدجواد عطایی نماینده مرکز آفرینش‌های هنری ایران و آمریکای لاتین نیز در این نشست خبری با تشکر از زحمات سید مسعود شجاعی طباطبایی، بیان کرد: مرکز آفرینش‌های هنری ایران و آمریکای لاتین در سال ۹۷ در قم با حضور جمعی از فعالان دغدغه‌مند ایجاد شد که در این سال ها نمایشگاه ها و جشنواره های متعددی برگزار کرده ایم؛ به عنوان نمونه در واکنش به توهین‌های نشریه شارلی ابدو با همکاری استاد مسعود نجابتی نشان و طرحی به سه زبان پرتغالی، اسپانیایی و فرانسوی تهیه شد و این نشان در مراکز اسلامی قرار گرفت و همچنین این نشان به اسقف اعظم شهر فرانسوی که نشریه شارلی ابدو در آن واقع است، اعطا شد.

وی بیان کرد: سال گذشته نیز نمایشگاه دوستی ایران و ونزوئلا را در کاراکاس برگزار کردیم و از کتاب «سلول شماره ۱۴» که شامل خاطرات رهبری به زبان اسپانیایی بود، رونمایی کردیم. در واقع ما تلاش کردیم تا به واسطه آثار هنرمندان، پلی بین ملت ها و دولت ها ایجاد کنیم تا اثرگذاری بیشتری در کارهایمان داشته باشیم.

به امید جشنواره ای با کیفیت

السیو دنیلو روسو آمریم دبیر اجرایی جشنواره نیز در ادامه اظهار کرد: در فضای کارتون و کاریکاتور نمایشگاه‌های متعددی برگزار کردم و همین زمینه‌ای برای آشنایی با سیدمسعود شجاعی طباطبایی شد و از اینکه در این جشنواره به صورت مشترک همکاری دارم، خوشحالم. تلاش می‌کنم این جشنواره به بهترین نحو برگزار شود و این موضوع اهمیت دارد که هنرمندان به صورت مشترک کاری جدید را رقم بزنند و این ارتباط قوی‌تر شود. بیشتر بحث کیفیت کار مهم است که اتفاقاً این انتظار از هنرمندان ایرانی وجود دارد که همیشه آوازه آنها در جهان کاریکاتور دیده می‌شود.

وی گفت: این جشنواره قطعاً با همت هنرمندان ایرانی و برزیلی نتایج خوبی خواهد داشت و با توجه به موضوع فوتبال و نژادپرستی، برنامه‌ریزی می‌کنیم که به بهترین نحو برگزار شود.

بیداری ملت برزیل به وسیله کارتون و کاریکاتور

گلیمار ماچادو باربسا داور جشنواره با تشکر از سید مسعود شجاعی طباطبایی گفت: طی سه روزی که در ایران بودم در مورد مباحثی کسب اطلاع کرده‌ام که چقدر متفاوت با آن چیزی است که به ما رسیده است. اما امیدوارم در مورد مباحث مختلف فرهنگی و سیاسی این کشور و ارتباط با برزیل و آمریکای لاتین کسب اطلاع کنم.

وی بیان کرد: ما به برگزاری جشنواره‌های این‌چنینی نیاز داریم تا مباحث مختلف چالشی را با زبان هنر برای بیداری مردم به کار بگیریم، بنابراین این جشنواره باید ارتباط بین جامعه ایرانی و برزیلی را محکم‌تر کند.

داور برزیلی جشنواره کارتون و کاریکاتور و پوستر دوستی ایران و برزیل با اشاره به موضوع دفاع مقدس و مقاومت در ایران، گفت: ما در برزیل جنگ نداشتیم که درک کنیم چقدر مردم ایران صدمه دیدند و هنرمندان ایرانی چقدر در بازنمایی و حفظ این فرهنگ زحمت کشیدند اما در چند روزی که در ایران بودم متوجه شدم که هنرمندان چقدر در حفظ فرهنگ مقاومت کار کرده‌اند. ما در برزیل همچون شما ایرانیان این هنر را نداشتیم که هنر سال‌های مختلف را جمع کنیم. این موضوع از این نظر حائز اهمیت است که نژادپرستی در خیابان‌ها و جامعه برزیل علناً رخ می‌دهد و ما نیاز داریم ملت‌مان را بیدار کنیم.

شجاعی طباطبایی بیان کرد: مبحث کارتون و کاریکاتور در برزیل پیشتاز در مطرح کردن موضوعات چالشی است و همه هنرمندان مشارکت می‌کنند.

مهلت ارسال آثار به این جشنواره و مسابقه، ۱۵ مهر است. مراسم اختتامیه جشنواره در برزیل، شنبه، ۱۳ آبان ماه و نمایشگاه آثار این رویداد هنری در ایران، در شهر آبادان و روز شنبه ۱۳ آذرماه برگزار می‌شود.

جوایز این رویداد در سه بخش کارتون، کاریکاتور و پوستر به یک میزان اهدا می‌شود که بر اساس آن، نفر اول: یک تخته فرش نفیس ایرانی به همراه تندیس و لوح تقدیر، نفر دوم: ۷ هزار رئال برزیل معادل ۷۰ میلیون تومان به همراه لوح تقدیر، جایزه مردمی: یک تخته فرش نفیس ایرانی و لوح تقدیر و جایزه ویژه: صنایع دستی نفیس ایرانی و لوح تقدیر خواهد بود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه