اخبار داغ

سایه‌روشن‌های دوومیدانی و ژیمناستیک در بازی‌های آسیایی؛

هانگ‌ژو زیر ذره‌بین؛ پرتاب طلایی به پیست حواشی/ تاریخ‌سازی ژیمناستیک در اوج اختلافات!

هانگ‌ژو زیر ذره‌بین؛ پرتاب طلایی به پیست حواشی/ تاریخ‌سازی ژیمناستیک در اوج اختلافات!
دوومیدانی و ژیمناستیک ایران از رشته‌هایی بودند که در بازی‌های آسیایی هانگ‌ژو، سایه‌روشن‌های متفاوتی از خود برجای گذاشته‌اند.

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ کاروان اعزامی ورزش ایران به نوزدهمین دوره بازی‌های آسیایی واقع در دهکده هانگ‌ژو ۲۰۲۲، با کسب مدال‌های رنگارنگ و یک پله سقوط نسبت به دوره قبل بازی‌ها در جاکارتا، بر رده هفتم قرار گرفت تا بسیاری از رشته‌های اعزامی مورد بازنگری و بررسی قرار بگیرند.

ژیمناستیک و دوومیدانی، رشته‌های مادر و ورزش‌های بسیار مهمی هستند که کمیته بین‌المللی المپیک بارها به میزان اهمیت آن‌ها و البته پررنگ بودن نقش‌شان در تعداد مدال‌آوری تأکید کرده؛ موضوعی که با توجه به شرایط ورزش ایران در این رشته‌ها، ما در میادین المپیکی چندان حرفی برای گفتن نداشته‌ایم و بازی‌های آسیایی، میدان نبرد ما بوده‌اند.

بیش‌تر بخوانید؛
هانگ‌ژو زیر ذره‌بین؛ شلیک بهانه‌ها در دهکده/ تیرهایی که به سیبل ننشست!

دوومیدانی؛ پرتاب طلایی به پیست حواشی

کاروان اعزامی دوومیدانی ایران به دهکده بازی‌های آسیایی بلاشک از پرحاشیه‌ترین و شلوغ‌ترین تیم‌های ایران در هانگ‌ژو بوده؛ حاشیه‌هایی که از تاکسی اینترنتی در استان مرکزی و خداحافظی یک ورزشکار پرافتخار گرفته تا اعزام همسر یک ورزشکار ناموفق به چین و ناکامی دونده‌ها در پیست، کش آمده و متن را مدفون کرده‌اند.

دوومیدانی تنها با ۲ مدال طلا و نقره کسب شده در پرتاب دیسک توسط حسین رسولی و احسان حدادی به کار خود پایان داد تا باز هم رخوت و روند راکد این فدراسیون بیش از پیش به چشم بیاید. البته این دوره از بازی‌ها برای دوومیدانی اگر نتایج درخشان نداشت، تا چشم کار می‌کرد حاشیه به همراه داشت.

رسولی که جلوتر از حدادی پرافتخار به مدال طلا رسید، بعدتر از راز مگوی خود پرده برداشت که فدراسیون هیچ حمایتی در راستای اردوهای خارجی و اعزام از وی نداشته و حتی او برای رتق و فتق امورات زندگی حرفه‌ای خود، مدتی در تاکسی اینترنتی مشغول کار بوده و با این وضعیت به طلای بازی‌های آسیایی رسیده است.

از آن گذشته، احسان حدادی که دارنده تنها مدال تاریخ دوومیدانی ایران در المپیک بوده، با وجود اعزام‌ها و اردوهای خارجی نتوانست به مدال طلا برسد تا با مدال نقره و پائین‌تر از رسولی، کفش‌هایش را در دایره پرتاب دیسک بازی‌های آسیایی بیاویزد و یک خداحافظی احساسی با دنیای قهرمانی ملی داشته باشد.

هر چه پرتاب‌گران ایران در هانگ‌ژو درخشیدند، ذره‌ای از این درخشش به دونده‌ها نرسید. حسن تفتیان، حسین کیهانی، مهدی پیرجهان، فرزانه فصیحی، حمیده اسماعیل‌نژاد و مهدی صابری در کسب مدال بازی‌های آسیایی ناکام بودند تا از این جهت دوومیدانی نسبت به دوره‌های قبل بازی‌ها عقب‌گردی قابل توجه داشته باشد.

اگر چه تفتیان به فینال رسید و اسماعیل‌نژاد هم توانست شایستگی‌های خودش را به اثبات برساند و در غیاب فرزانه به شکلی طعنه‌آمیز به فینال برسد، اما این ورزشکاران هم در کسب مدال ناکام بودند. البته تفتیان از این راز هم پرده برداشت که مربی وی به دهکده اعزام نشده ولی به جایش مسئولان فت و فراوان بوده‌اند.

فرزانه فصیحی هم که با حمایت‌های جهت‌دار عجیب در فضای مجازی تبدیل به دختر باد شده بود، حتی نتوانست به فینال بازی‌های آسیایی برسد. وی در اقدامی عجیب همسر خود را هم در قالب ماساژور و مربی به دهکده برده بود اما از تکرار رکوردهای گذشته خود هم ناکام بود تا به همه بوق و کرناهای رسانه‌ای پایان بدهد.

از این مسئله هم نباید به سادگی گذشت که فدراسیون دوومیدانی چگونه با وجود علم به رکوردهای ملی‌پوشان ایران و فاصله‌شان تا رقبای آسیایی، اصرار به اعزام این تعداد ورزشکار به هانگ‌ژو داشته و حتی به کمیته ملی المپیک برای افزایش این سهمیه هم پافشاری کرده است.

تاریخ‌سازی ژیمناستیک در اوج اختلافات

شاید یکی از رشته‌هایی که در آن انتظار کسب مدال نداشتیم؛ همین ژیمناستیک بوده. رشته‌ای که فدراسیون آن در آتش اختلافات داخلی می‌سوزد و حتی همین الان هم رئیس و ترکیب مدیریتی آن در داخل و خارج از کشور مشخص نیست، همه مشکلات را زیر پا گذاشت و به مدالی تاریخی در صحنه بازی‌های آسیایی دست یافت.

ورزشکاران این رشته تا هفته پیش از شروع بازی‌ها در هانگ‌ژو، لایسنس نداشتند و اعزام آن‌ها عملاً ملغی محسوب می‌شد اما توافق کمیته ملی المپیک با زهرا اینچه‌درگاهی برای تمدید لایسنس‌ها، در پایان مدال نقره خوش‌رنگ و باارزش مهدی الفتی را به ارمغان آورد؛ آن هم در وضعیتی که ما هرگز محلی از اعراب در این رشته نداشته‌ایم.

مهدی الفتی ژیمناست ۲۲ ساله، در رقابت با ژیمناست‌ کشورهای مدعی چون ژاپن، هنگ‌کنگ و تایپه به عنوان نفر نخست حرکت خود را اجرا کرد و در پرش اول امتیاز خوبی را بدست آورد. در نهایت الفتی بعد از ورزشکار ژاپنی مدال نقره را کسب کرد؛ نقره‌ای که از طلای بسیاری از رشته‌های دیگر بیشتر ارزش خواهد داشت.

تیم ژیمناستیک ایران در بازی‌های آسیایی در بین ۱۰ تیم دهم شد که نسبت به دوره قبل بازی‌های آسیایی افت کرده است. ایران در جاکارتا در بین ۱۳ تیم در رده هشتم ایستاده بود. البته قبل از اعزام تیم ملی کادر فنی و رییس فدراسیون اعلام کرده بودند که به دلیل اعزام تنها ۴ ژیمناست و کامل نبودن تیم هیچ حسابی روی بخش تیمی باز نکرده‌اند.

با این وجود اما نباید به سادگی از کنار حواشی ادامه‌دار ژیمناستیک و کار بزرگی که توسط الفتی و کادرفنی‌اش شده، عبور کنیم. انتخابات فدراسیون به تازگی ابطال شده و در آستانه مسابقات مهمی مانند المپیک و جهانی، هنوز معلوم نیست آینده این رشته مادر چه خواهد بود.

بیش‌تر بخوانید؛
هانگ‌ژو زیر ذره‌بین؛ از قصۀ همیشه تکرار فوتبال تا تسلی غرور شکسته والیبال و ناکامی عجیب بسکتبال

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه