logo
یک‌شنبه 12 مهر 1405 | یکشنبه 04 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. «لباس شخصی»؛ تاریخ‌نگاری هالیوودی از پرونده جاسوسی حزب توده
  2. سفره پرزرق‌وبرق استیج؛ سهم نخبگان «هیچ»، سهم گیشه «همه چیز»
  3. آمریکا به زودی مجبور به خروج از منطقه خواهد بود/ اخراج نظامیان آمریکایی از عراق به نفع کل منطقه است
  4. هر روز مقاومت ایران در جنگ نامتقارن یک پیروزی است/ ایران منطق برد-برد را به آمریکا تحمیل کرده است
  5. نظارت مجلس باید به نتیجه عملی برسد/ حفظ مدیران ناکارآمد به ضرر مردم است
  6. گیشه ۹۴ میلیاردی پاییز بدون فیلم جدید؛ یکه‌تازی کمدی «خانوم والده» در سینماها
  7. بازگشت جنجالی؛ چرا بازگشت چهره های خارج نشین به وطن لرزه بر اندام معاندین می‌اندازد؟
  8. سرمایه‌گذار را بین زمین و آسمان رها نکنید!/ ۷ همت مطالبات آزادراهی وصول نشده؛ چطور انتظار سرمایه‌گذاری جدید دارید؟
  9. دانشگاه محل زایش روحیه استقلال طلبی ملت است/ دانشجوی بیدار مانع جولان جریان های رادیکال در دانشگاه است
  10. خروج آمریکا از عراق؛ پایان کابوس ۲۳ ساله ملت عراق/ عهد مقاومت جواب داد
  11. ترامپ به‌دنبال پیش‌خور کردن پیروزی‌های به‌دست‌نیامده است/ باید با هوشمندی، درایت و حکمت کشور را مدیریت کنیم
  12. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  13. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  14. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  15. ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  16. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  17. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  18. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  19. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  20. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه

تاکتیک‌های مقاومت فلسطین برای مقابله با ارتش اشغالگر

تاکتیک‌های مقاومت فلسطین برای مقابله با ارتش اشغالگر
مقاومت فلسطین در طول نبرد مستمر خود از یک سال پیش، تاکتیک‌های متعددی را برای مقابله با ارتش اشغالگر استفاده کرده و با وجود اینکه از نظر نظامی قدرت آن با دشمن قابل قیاس نیست، اما همین امر دلیل اصلی ناکامی اشغالگران در دستیابی به اهداف خود طی ۱۲ ماه گذشته بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  از آغاز عملیات زمینی رژیم صهیونیستی، مقاومت به رویارویی با نیروهای اشغالگر ادامه داده و روزی نیست که کلیپ و اطلاعاتی درمورد نبردهای در حال وقوع در محورهای مختلف جنگ وجود نداشته باشد.

اعضای مقاومت در زنجیره‌هایی از نبردهای از پیش در نظر گرفته شده می‌جنگند و طی آن با اشغالگر در زمان و مکان مورد نظر خود درگیر می‌شوند تا هرچه بیشتر شکاف قدرت بین خود و ارتش اشغالگر را که مجهز به آخرین مدل و مخرب‌ترین سلاح‌ها است، برطرف کنند.

کمین‌های ترکیبی نیز کابوسی برای اشغالگر بوده‌اند، زیرا خسارات جانی و تجهیزاتی زیادی را به همراه داشته و این را باید به کمین‌های منفرد، عملیات تک‌تیراندازان و انفجار بمب‌ها و تونل‌هایی که از قبل برای به دام انداختن ارتش اشغالگر آماده شده بود، افزود.

روش‌های پیشرفته

مقاومت فلسطین در طول جنگ تاکتیک‌های خود را بسیار توسعه داد و این امر در تداوم عملیات و ناتوانی اشغالگران در کنترل حتی یک منطقه در نوار غزه بدون دریافت ضربات، مشهود بود.

یک منبع آگاه میدانی به سایت خبری «عربی ۲۱» گفت: مقاومت در برخی نقاط تلاش کرد طبق برنامه‌های از پیش آماده شده و آنگونه که می‌خواست اشغالگر را به حرکت وادارد. همچنین مکان و زمان بسیاری از درگیری‌ها را انتخاب کرد.
تاکتیک‌های مقاومت فلسطین برای مقابله با ارتش اشغالگر
نیروهای مقاومت

وی افزود، مقاومت پس از بررسی عمیق ماهیت میدان در چارچوب برنامه‌ای برای مدیریت و استفاده حداکثری از نظامیان، گروه‌ها و تشکیلات نظامی را از برخی نقاط خارج و به نقاط دیگر برد.

این منبع میدانی می‌گوید: مقاومت خود را با جنگی طولانی‌مدت که از مدت‌ها پیش برای آن آماده شده بود، وفق داده و در راستای رویارویی طولانی، تاکتیک‌هایی را نیز تغییر داده است.

این منبع از راه اندازی کمپین بزرگ جذب جوانان به عنوان بخشی از آماده سازی برای جنگ فرسایشی طولانی با نیروهای اشغالگر صحبت کرد و تأکید کرد گروه‌های مقاومت به ویژه القسام توانسته‌اند هزاران نفر را در چند ماه گذشته جذب کنند.

از سوی دیگر، کلیپ‌های القسام، انفجار مواد منفجره در خودروهای اشغالی را نشان می‌دهد که از مواد بازیافتی در طول جنگ ساخته شده است.

این منبع می‌گوید مقاومت بمب‌هایی را که توسط اشغالگر به سمت خانه‌ها و اهدافی پرتاب شده اما منفجر نشده‌اند، بازسازی کرده است و از آن در ساخت بمب‌های جدید برای حمله به خودروهای نظامی دشمن و داخل بمب‌ها در کلاهک‌های انفجاری، راکت‌ها و موشک‌ها استفاده می‌کند.

اوایل ماه میلادی گذشته، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز جزئیات جدیدی درباره تاکتیک‌های حماس در ساخت تونل‌ها فاش کرد و نوشت، این جزئیات در کتاب راهنمای این جنبش، مربوط به سال ۲۰۱۹ که توسط نیروهای اشغالگر در جریان جنگ فعلی غزه کشف شده بود، آمده است.

این روزنامه نوشت: راهنمای نبرد زیرزمینی شامل دستورالعمل هایی در مورد نحوه مخفی کردن ورودی تونل، تعیین مکان آنها با استفاده از قطب نما یا سیستم موقعیت یابی جهانی (GPS)، ورود سریع و حرکت کارآمد است.
تاکتیک‌های مقاومت فلسطین برای مقابله با ارتش اشغالگر
نیروهای مقاومت

راهنمای نبرد زیرزمینی با جزئیات دقیق توصیف می‌کند که چگونه نظامیان مسلح در تاریکی مخفیانه حرکت می‌کنند و سلاح‌های خودکار را در فضاهای تنگ شلیک می‌کنند تا قدرت مرگ حداکثری داشته باشند.

در یک سند آمده است که «فرد نظامی هنگام حرکت در تاریکی داخل تونل، به عینک دید در شب مجهز به اشعه مادون قرمز نیاز دارد» و هنگام حرکت در راهروهای باریک در تاریکی، فرد مسلح باید یک دست خود را روی دیوار بگذارد و دست دیگر را روی مرد مسلح مقابلش بگذارد.

به گزارش این روزنامه، فرماندهان میدانی همچنین دستورالعمل‌هایی را دریافت کردند تا مدت زمان حرکت نظامیان تحت فرمان خود بین نقاط مختلف زیرزمینی را در چند ثانیه محدود کنند.

این اسناد به درهای ضد انفجار در تونل‌ها برای محافظت در برابر بمب‌ها و سربازان صهیونیستی اشاره دارد. نیویورک تایمز نوشت یک سند نشان می‌دهد که تنها یک سال قبل از حمله به فلسطین اشغالی، «یحیی السنوار»، رهبر حماس در نوار غزه موافقت کرد که ۲۲۵۰۰۰ دلار برای نصب درهای ضد انفجار برای محافظت از شبکه تونل‌ها در برابر حملات هوایی و حملات زمینی هزینه شود.

این روزنامه به نقل از «تامیر هیمن»، رئیس سابق سرویس اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی، نوشت: «استراتژی جنگی حماس بر تاکتیک‌های زیرزمینی تکیه دارد و این یکی از دلایل اصلی مقاومت آنها در برابر ارتش رژیم صهیونیستی است.»

یک افسر صهیونیستی در عملیات ویژه که خواست نامش فاش نشود، گفت وقتی سربازان به تونل‌ها نزدیک می‌شوند، نظامیان حماس گاهی سقف‌ها را منفجر می‌کنند و باعث ریزش می‌شوند که راه را مسدود می‌کند.

یک مقام نظامی صهیونیستی گفت نابودی کل شبکه تونل ممکن است سال ها طول بکشد. از بین بردن آنها ممکن است به قیمت انسانی نیز تمام شود، زیرا بسیاری از تونل‌ها در زیر مناطق پرجمعیت پر پیچ و خم قرار دارند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه