logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  2. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  3. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  4. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  5. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  6. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  7. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  8. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  9. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  10. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  11. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  12. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  13. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  14. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  15. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  16. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  17. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  18. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  19. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  20. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد

شبهه‌زدایی؛ تفاوت شهادت زن و مرد توهین نیست، دقت اسلامی است

شبهه‌زدایی؛ تفاوت شهادت زن و مرد توهین نیست، دقت اسلامی است
در بحث شهادت دادن آنچه برای قاضی مهم هست رسیدن به اعتماد در وقوع یک اتفاق هست . به عبارت دیگر ارزش گذاری شخص مطرح نیست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یکی از شبهاتی که برخی از روی غرض و به منظور تضعیف احکام اسلام مطرح می کنند این است که چون در دادگاه برای برخی از دعاوی به ازای هر مرد که برای شهادت دادن لازمه اگر شاهدها زن باشند دو زن باید باشند پس  در اسلام ارزش زن از مرد کمتره؟

 جواب شبهه:

 در بحث شهادت دادن آنچه برای قاضی مهم هست رسیدن به اعتماد در وقوع یک اتفاق هست . به عبارت دیگر ارزش گذاری شخص مطرح نیست ارزش گذاری گفته شخص مطرح هست که چه اندازه حکایتگر واقعیت است .
در دعاوی دو مورد هست که زیاد می تواند بر شخص اثر بگذارد و از میزان حکایتگری گفته او از واقعیت بکاهد یکی عطوفت و مهربانی و دیگری ترس از بیان حقیقت هر کسی حتی خود بانوان نیز قبول دارند که این دو صفت در بانوان زیادتر از آقایان وجود دارد . به عنوان نمونه اگر دو گروه آقایان و بانوان به شکلی در این خصوص مورد بررسی قرار گیرند قطعا نتیجه حداقل این اندازه هست که آقایان عاطفی نصف بانوان و بانوان نترس نصف آقایان باشند.
نتیجه این می‌شود که عقل سلیم حکم می‌کند  با وجود چنین واقعیت غیر قابل انکاری، قاضی در جایی که به شهادت برای رسیدن به اطمینان تکیه می کند اگر شاهدان زن بودند حدااقل دو زن را ملاک قرار بدهد که مبادا از گفته شاهدان به اشتباه افتاده و حکم اشتباه صادر کند.
دقت کنید که کسی که در دعاوی ارزش‌گذاری می‌شود شاهد ها نیستند طرفین دعوا هستند که اسلام با این دقت بالا در مساله شهادت نهایت ارزش را برای آنها چه زن و چه مرد قائل شده است که مبادا در حق آنها به ناحق حکم شود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه