اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

فرمانده آمریکایی: ۵ کشور به غزه نیرو اعزام می‌کنند

فرمانده آمریکایی: ۵ کشور به غزه نیرو اعزام می‌کنند
فرمانده نیروهای آمریکایی در اولین نشست «هیئت صلح» در واشنگتن اعلام کرد که اندونزی، مراکش، قزاقستان، کوزوو و آلبانی آماده اعزام نیروهای حافظ صلح به غزه هستند. این نیروها قرار است در نیروی بین‌المللی ثبات‌بخش (ISF) خدمت کنند، در حالی که مصر و اردن قرار است پلیس فلسطین را آموزش دهند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «جاسپر جفرز»، فرمانده نیروهای آمریکایی روز پنجشنبه فاش کرد: «در کوتاه‌مدت، ما علاوه بر آموزش پلیس، ابتدا به بخش رفح اعزام خواهیم شد. هدف میان‌مدت، ادامه گسترش بخش به بخش و حرکت به سمت هدف بلندمدت ما یعنی ۱۲۰۰۰ پلیس و ۲۰۰۰۰ سرباز ثبات سازی بین‌المللی است.»

به گفته ژنرال آمریکایی جاسپر جفرز، که به عنوان فرمانده نیرویی که قرار است در غزه مستقر شود منصوب شده است، کشورهایی که متعهد به مشارکت شده‌اند عبارتند از اندونزی، مراکش، قزاقستان، کوزوو و آلبانی.

جفرز توضیح داد که اندونزی، یکی از اولین کشورهایی که آمادگی خود را برای مشارکت اعلام کرد، سمت معاون فرمانده نیرو را پذیرفته است و خاطرنشان کرد که این گام‌های اولیه با هدف تأمین آنچه او امنیت مورد نیاز نوار غزه توصیف کرد، انجام می‌شود.

«پرابوو سوبیانتو»، رئیس جمهور اندونزی نیز گفت که کشورش آماده است تا ۸۰۰۰ پرسنل را برای کمک به موفقیت مأموریت ثبات در سرزمین‌های جنگ‌زده فلسطین که ده‌ها هزار قربانی متحمل شده‌اند، اعزام کند.

«قاسم جومارت توکایف»، رئیس جمهور قزاقستان نیز اعلام کرد که کشورش تعدادی نیرو، از جمله واحدهای پزشکی، اعزام خواهد کرد، بدون اینکه تعداد دقیق آنها را مشخص کند.

«ناصر بوریطه»، وزیر امور خارجه مراکش، آمادگی کشورش را برای اعزام افسران پلیس به غزه تأیید کرد.

آلبانی از مشارکت نیروهای خود در این طرح خبر داد، در حالی که مصر و اردن تصریح کردند که با آموزش افسران پلیس، بدون اعزام نیروهای نظامی، در آن مشارکت خواهند داشت.

جنجال حقوقی و نگرانی‌ها در مورد تثبیت اشغالگری 

وزارت امور خارجه اندونزی تأیید کرد که ماموریت نیروهایش ماهیت بشردوستانه خواهد داشت و بر حفاظت از غیرنظامیان، ارائه کمک‌های بشردوستانه و بهداشتی، مشارکت در بازسازی و آموزش و تقویت توانایی‌های پلیس فلسطین تمرکز خواهد داشت.

این وزارتخانه در پاسخ به سؤالات مطرح شده توسط سازمان‌های حقوق بشری در مورد ماهیت این ماموریت، تأکید کرد که نیروهای اندونزی در عملیات جنگی یا هرگونه درگیری مستقیم با گروه‌های مسلح شرکت نخواهند کرد.

در مقابل، عفو بین‌الملل در اندونزی ابراز نگرانی کرد که مشارکت در این نیرو می‌تواند به سازوکارهایی منجر شود که ممکن است نقض قوانین بشردوستانه بین‌المللی را تقویت کند و هشدار داد که استقرار نیروها در این زمینه می‌تواند جاکارتا را در معرض خطرات قانونی و اخلاقی قرار دهد.

فلسطینی‌ها در غزه نیز نگرانی خود را ابراز کرده‌اند که این ابتکار عمل، به ویژه با توجه به محدودیت‌های مداوم در ورود مواد غذایی و کمک‌های بشردوستانه و عملیات نظامی جاری علیرغم صحبت از آتش‌بس، باعث تثبیت اشغال خواهد شد.

در طول این جلسه، مارک روآن، یکی از اعضای هیاتاجرایی، مدیر عامل شرکت مدیریت جهانی آپولو، همچنین متعهد شد که ۱۰۰ هزار خانه در شهر رفح را برای اسکان ۵۰۰ هزار نفر از ساکنان بازسازی کند و ادعا کرد که با گذشت زمان، ۴۰۰ هزار خانه دیگر در سایر نقاط غزه ساخته خواهد شد.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که حدود ۲۶ کشور رسما به شورای صلح پیوسته‌اند و به عنوان اعضای بنیانگذار تعیین شده‌اند و نمایندگان سطح بالایی را به جلسه افتتاحیه در واشنگتن می‌فرستند. این شورا که رسما در اواسط ژانویه به عنوان بخشی از نقشه راه صلح غزه ترامپ تأسیس شد، طبق گزارش‌ها، عضویت دائمی پس از سه سال اولیه نیاز به کمک ۱ میلیارد دلاری دارد.

این شورا پیش از این پنج میلیارد دلار برای بازسازی غزه جنگ‌زده متعهد شده است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه