اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

هادیان‌پور: ۹۳ همت از مطالبات گندم‌کاران پرداخت شده است

هادیان‌پور: ۹۳ همت از مطالبات گندم‌کاران پرداخت شده است
سخنگوی کمیسیون کشاورزی گفت: تاکنون ۹۳ هزار میلیارد تومان از مطالبات گندم‌کاران پرداخت یا در حال پرداخت است، اما بخش قابل توجهی از مطالبات همچنان باقی مانده و باید سریع‌تر تعیین تکلیف شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ هوشنگ هادیان‌پور سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، در تشریح نشست امروز (یکشنبه ۲۸ تیر۱۴۰۵) این کمیسیون با معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی، اظهار کرد: در این نشست موضوعاتی از جمله میزان تولید گندم، وضعیت پرداخت مطالبات گندم‌کاران، تولید برنج، نیاز کشور به واردات، نهاده‌های دامی و همچنین برنامه‌های بخش زراعت در چارچوب برنامه هفتم توسعه مورد بررسی قرار گرفت.

نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت خرید تضمینی گندم، افزود: برآوردها نشان می‌دهد با توجه به اینکه مطالبات گندم‌کاران به موقع پرداخت نشده، بخشی از کشاورزان از تحویل محصول خود به دولت امتناع می‌کنند؛ هم به دلیل قیمت و هم به دلیل تأخیر در پرداخت‌ها. بر همین اساس پیش‌بینی می‌شود میزان گندم تحویلی به دولت به حدود ۸ میلیون تن برسد.

وی ادامه داد: تاکنون حدود ۹۳ هزار میلیارد تومان از مطالبات گندم‌کاران پرداخت یا در حال پرداخت است، اما بخش قابل توجهی از مطالبات همچنان باقی مانده و باید هرچه سریع‌تر تعیین تکلیف شود.

هادیان‌پور با اشاره به وضعیت تولید محصولات زراعی، اظهار کرد: در حوزه ذرت علوفه‌ای، سال ۱۴۰۴ حدود ۱۶ میلیون تن تولید داشتیم، اما پیش‌بینی می‌شود این میزان در سال ۱۴۰۵ به حدود ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کاهش یابد.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس درباره وضعیت برنج نیز گفت: در حال حاضر ۱۹ استان کشور برنج‌کاری انجام می‌دهند و مجموع تولید برنج کشور حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن است، در حالی که نیاز کشور حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن برآورد می‌شود؛ بنابراین حدود یک میلیون تن واردات برای تأمین نیاز داخلی ضروری است.

وی با اشاره به اهداف برنامه هفتم توسعه در بخش زراعت، افزود: بر اساس ماده ۳۳ بند «پ» جزء (۲) برنامه هفتم، باید حدود یک میلیون هکتار از اراضی زراعی کشور، از جمله بخشی از اراضی شالیزاری، اصلاح شود، اما تاکنون اقدام مؤثری در این زمینه صورت نگرفته است.

هادیان‌پور ادامه داد: همچنین در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شده است که کشور در تولید محصولات اساسی به ۹۰ درصد خودکفایی برسد و در حوزه دانه‌های روغنی نیز تا پایان برنامه، ۴۰ درصد نیاز کشور از محل تولید داخلی تأمین شود.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به دیگر محورهای مطرح‌شده در این نشست، گفت: موضوع کشت قراردادی، مکانیزاسیون کشاورزی، تأمین سوخت تراکتورها و وضعیت نهاده‌های دامی نیز مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد وزارت جهاد کشاورزی درباره این موارد اقدامات لازم را انجام دهد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: نیاز سالانه کشور به نهاده‌های دامی شامل ذرت و جو حدود ۲۲ میلیون تن است که بخشی از آن از طریق واردات تأمین می‌شود و مابقی باید از محل تولید داخلی تأمین شود تا وابستگی کشور در این حوزه کاهش یابد.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه