logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  2. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  3. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  4. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  5. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  6. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  7. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  8. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  9. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  10. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  11. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  12. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  13. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  14. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  15. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  16. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  17. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  18. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  19. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  20. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!

رویترز: تحریم بانک‌های ایرانی برداشته نمی‌شود

رویترز: تحریم بانک‌های ایرانی برداشته نمی‌شود
خبرگزاری رویترز در گزراشی به تقسیم‌بندی انواع تحریم‌های ایران پرداخته و با توجه به غیرهسته‌ای بودن تحریم بانک‌های ایرانی نتیجه گرفته که بانک‌های خارجی پس از توافق احتمالی هم به ایران بازنخواهند گشت.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از فارس، نمایندگان ایران و 1+5 در ژنو توافق کردند که در صورت رسیدن به توافق نهایی، تحریم‌های مربوط به برنامه هسته‌ای ایران برداشته شود و حالا رویترز گزارش داده که تحریم بانک‌ها جزء تحریم‌های هسته‌ای نبوده و بنا بر این، بانک‌ها همچنان در زیر سایه تحریم باقی خواهند ماند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, نمایندگان ایران و 1+5 در ژنو توافق کردند که در صورت رسیدن به توافق نهایی، تحریم‌های مربوط به برنامه هسته‌ای ایران برداشته شود و حالا , رویترز,  گزارش داده که تحریم بانک‌ها جزء تحریم‌های هسته‌ای نبوده و بنا بر این، بانک‌ها همچنان در زیر سایه تحریم باقی خواهند ماند.,

در ابتدای این گزارش به تجربه تلخ بانک های اروپا و آمریکا از همکاری با ایران و متحمل شدن جریمه‌های دولت آمریکا پرداخته شده و نویسنده نوشته که با وجود ذخائر عظیم نفت و گاز هم، باز بانک‌های خارجی علاقه‌ای به ورود به بازار ایران نخواهند داشت.

,

نویسنده به اعلام آمادگی شرکت‌های نفتی بزرگ و به خصوص شرکت «شل» و علاقه شرکت‌های خدمات هوایی به ورود مجدد به بازار 80 میلیونی ایران هم اشاره کرده و نوشته: «بیش از 10 بانک که اکثر آنها اروپایی است، با تحریم‌های ایران-محور آمریکا گزیده شده‌اند و از سال 2009 تاکنون، چیزی حدود 14 میلیارد دلار جریمه داده‌اند.

,

یک مقام ارشد بانکی آمریکا هم به شرط ناشناس ماندن در این خصوص با رویترز مصاحبه کرده و گفته: «با توجه به قوانین ضدپول‌شویی، هر کس که فکر بازگشت به ایران به سرش خطور کند، دیوانه است.»

,

رویترز این مقاله را در خصوص روزهای پس از توافق احتمالی میان ایران و 1+5 نوشته؛ یعنی گفته که اگر تحریم‌ها هم برداشته شود، باز بانک‌ها باز نخواهند گشت.

,

نویسنده این خبرگزاری در توجیه استدلال خود نوشته: «توافق ژنو فقط به برداشته شدن موقت تحریم‌های مربوط به پرونده هسته‌ای پرداخته بود و جمع قابل ملاحظه دیگر تحریم‌های ایران که اکثرا هم آمریکایی هستند و به دلائل حقوق بشری و حمایت ایران از شبه‌نظامیان خاورمیانه اعمال شده بودند، بر سر جای خود باقی ماند.»

,

تحریم‌ بانک‌ها هسته‌ای نیست

, تحریم‌ بانک‌ها هسته‌ای نیست,

رویترز می افزاید: «وزارت خزانه‌داری آمریکا، کل نظام مالی ایران را به عنوان «نگرانی اولویت‌دار رد بحث پولشویی» شناخته و مدعی است که ایران از تروریست‌ها حمایت مالی می‌کند و با همین سیستم مالی، به دنبال سلاح کشتار جمعی است.»

,

بانک‌هایی که گفته‌اند به ایران نمی‌آییم

,

«استاندارد چارترد» یکی از بانک‌هایی است که مجوز فعالیت در ایران را دارد ولی «جولی گیبسون» سخنگوی این بانک گفته که تمایلی برای استفاده از این مجوز وجود ندارد.

,

استاندارد چارترد پیش از این بخاطر همکاری با ایران، «موسسه‌ای سرکش» لقب گرفته و به پرداخت 667 میلیون دلار جریمه محکوم شده بود.

,

در آخرین بخش‌های این مقاله به بانک‌های متمایل به همکاری با ایران می‌رسیم و نام بانک‌های هند و چین را می‌بینیم ولی نویسنده باز هم می‌گوید که مثلا بانک دولتی هند، اعلام کرده که فعلاً برای گسترش فعالیت‌ها و یا تبدیل دفترش به شعبه برنامه‌ای ندارد.

,

بانک «نور» دوبی هم که پیش از این با ایران همکاری می‌کرده، به ماجرای بیرون کشیدن پول‌های خود از ایران پس از اعمال تحریم‌های آمریکایی اشاره می کند و یکی از مسئولانش به رویترز گفته: «هزینه زیر پا گذاشتن تحریم‌ها بالاست و کسی چنین ریسکی را به جان نمی‌خرد.»

,

انتهای پیام/ع

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه