اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

مذاکرات هسته‌ای و اقتصاد ایران

مذاکرات هسته‌ای و اقتصاد ایران
دولت اعتدال یکی از معدود دولتهایی است که جدی ترین نقدها را به دولت قبلی، پس از گذشت دو سال همچنان ارائه می کند و عملکرد دولت گذشته را جدی ترین عامل مشکلات اقتصادی می داند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح توس، پس از اعلام توافق در وین، بیشتر نگاه‌ها به این مسئله معطوف شده است که اقتصاد ایران در دوران پساتحریم چه وضعیتی خواهد داشت؟ فارغ از اینکه بخواهیم پاسخ دقیقی به این پرسش بدهیم، باید گفت که بیشتر نگاه‌ دولتمردان و وعده وعیدهایی که به مردم داده اند، مبتنی بر رفع تحریم ها بوده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, صبح توس, پس از اعلام توافق در وین، بیشتر نگاه‌ها به این مسئله معطوف شده است که اقتصاد ایران در دوران پساتحریم چه وضعیتی خواهد داشت؟ فارغ از اینکه بخواهیم پاسخ دقیقی به این پرسش بدهیم، باید گفت که بیشتر نگاه‌ دولتمردان و وعده وعیدهایی که به مردم داده اند، مبتنی بر رفع تحریم ها بوده است.,

دولت اعتدال یکی از معدود دولتهایی است که جدی ترین نقدها را به دولت قبلی، پس از گذشت دو سال همچنان ارائه می کند و عملکرد دولت گذشته را جدی ترین عامل مشکلات اقتصادی می داند.

,

به هر حال متنی به اجماع طرفین رسیده است و شورای امنیت سازمان ملل نیز تحریم هایی که در دولت قبل علیه کشورمان تصویب شده بود را لغو نمود. لذا مردم متوقع شده اند که چنانچه توافق نهایی میان ایران و کشورهای ۵+۱ به امضا برسد، وعده های دولتمردان باید عملیاتی شود. به عبارت بهتر، بیشتر نگاه‌ها به حل مسئله هسته‌ای و رفع تحریم‌های معطوف شده تا از قبل آن دولت در بوته آزمون قرار گیرد.

,

حال باید گفت، اگرچه به تعبیر مقام معظم رهبری در ایران همه، مانند ما خواهان حل مسئله هسته‌ای هستند؛ اما چندان نمی‌توان درخصوص بخش دوم مسئله، یعنی رفع تحریم‌ها و بهبود وضعیت اقتصادی کشور یا به‌عبارت دیگر، گره‌زدن حل معضلات درونی به رفع تحریم‌های دشمن، با دیدگاه غالب همراه بود و آن را تأیید کرد. این مهم اگرچه به‌معنای بی‌اعتمادی به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان نیست و تلاش‌های آنان را در سنگر دیپلماسی کشور نیز نفی نمی‌کند؛ اما به این معناست که باید در این زمینه دقیق‌تر بود و به عواقب مسئله نیز توجه جدی داشت.

,

در توضیح باید گفت، بهبود وضعیت داخلی در هر کشوری یا اساساً تحقق پیشرفت برای یک کشور بیش و پیش از هر چیزی باید مبتنی‌بر درون‌زایی و استحکام‌یافتگی درونی باشد؛ زیرا چنانچه کشوری از نظر ساخت درونی قوی نباشد، امکانات خارجی و ارتباط با دیگران نیز نمی‌تواند چاره کار پیشرفت آن کشور باشد. بنابراین، به‌جای اندیشیدن به اینکه رفع تحریم‌ها و برقراری ارتباطات با دنیای خارج چه تأثیری بر وضعیت داخلی ما می‌گذارد، در قدم اول باید به تقویت ساخت درونی خود بیندیشیم.

,

 به این نکته نیز باید توجه کرد که اساساً خارجی‌ها برای سرمایه‌گذاری مولد در ایران تمایل چندانی ندارند و به احتمال زیاد، حداکثر سرمایه‌گذاری آنها به صنایع استخراجی و مواردی از این قبیل محدود خواهد بود؛ زیرا در آن‌صورت ایران برای آنها به یک رقیب تبدیل خواهد شد که با تأمین نیازهای بازار داخلی خود، بازار خود را به روی کالاهای خارجی خواهد بست.

,

 از این‌رو، اگر نگاه به رفع تحریم‌ها صرفاً به این محدود باشد که ما بتوانیم روند گذشته را ادامه دهیم که تحریم‌ها این‌گونه گسترده نبود، تحول چندانی در وضعیت ما صورت نمی‌گیرد و نمی‌توان مطمئن بود که اگر دشمن، ما را دیگربار تحریم کند، دچار مشکل نشویم. به هر تقدیر نگاه به اقتصاد داخل و درونزا به عنوان یک اولویت باعث می شود تا نگاه دولتی ها را از خارج به داخل کشور معطوف سازد و رشد و توسعه ملی را برای کشور رقم زند.

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه