اخبار داغ

در گفتگو با یک روانپزشک مطرح شد؛

"ریتالین" داروی افزایش تمرکز شب امتحان یا مخدر بی نام و نشان

"ریتالین" داروی افزایش تمرکز شب امتحان یا مخدر بی نام و نشان
آرش دانش گفت: داروی ریتالین منجر به افزایش تمرکز نمی شود و این شایعات، تنها تبلیغات سودجویان است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، این روزها با نزدیک شدن به ایام امتحانات سروکله برخی از داروهای وسوسه کننده دانش آموزان و دانشجویان برای افزایش تمرکز بیشتر شده تا با تبلیغات اقوا کننده جوانان و نوجوانان را به سمت مصرف اینگونه داروها بکشانند.

داروهای غیرمجازی که امروزه به سادگی در دسترس فرزندان ما قرار می گیرند و از عطاری محله ها گرفته تا دکه های خیابان ها فروشندگان اینگونه قرص های توهم زا و مخدر هستند.

در این بین برخی از این داروها بیشتر خودنمایی می کند، از ریتالین که داروی کودکان دارای بیش فعالی است گرفته تا متادون و ترامادول امروزه به سادگی در دسترس مصرف کنندگان قرار می گیرد.

اما ریتالین که از خانواده آمفتامین هاست و تاثیراتی شبیه به ماده مخدر شیشه دارد، چگونه داروی محبوب شب امتحانیِ دانشجویان شده و به نوعی می‌توان گفت به دوپینگ شب امتحان دانشجویان معروف شده است.

عرضه ریتالین خارج از شبکه رسمی داروخانه ها

آرش دانش، یک روانپزشک زاهدانی در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: داروی ریتالین برای کودکان بیش فعال با دوز مشخص و همچنین افراد مسن که خواب زیاد دارند و بیمارانی که خواب آلودگی شدید دارند با تشخیص پزشک متخصص تجویز می شود.

این متخصص اعصاب و روان ادامه داد: تبلیغات سوئی که در بین دانش آموزان و دانشجویان رایج شده اشتباه است و این دارو تمرکز فرد مصرف کننده را بالا نمی برد بلکه باعث بی خوابی بیش از حد می شود.

وی افزود: مصرف ریتالین در کوتاه مدت شاید با کم خوابی باعث ایجاد تمرکز کاذب شود اما در دراز مدت حتما باعث ایجاد وابستگی های روحی و روانی شده که صدمات جبران ناپذیری را به دنبال دارد.

دانش درباره عوارض ناشی از مصرف بیش از اندازه این دارو خاطر نشان کرد: افرادی که با مصرف این دارو به دنبال تمرکز بیشتر هستند باید بدانند که این دارو نه تنها در دراز مدت باعث ایجاد تمرکز نمی شود بلکه باعث ایجاد اضطراب، بیقراری، افزایش ضربان قلب و سنکوب و مرگ در دوزهای بالا می شود.

وی ادامه داد: عصبی شدن و بی خوابی، احساس تهوع و استفراغ، سرگیجه و سردرد ، تغییرات ضربان قلب و فشارخون، دردهای شکمی، کاهش وزن و مشکلات معده، بروز حالت های روان پریشی و جنون که در بی خوابی شدید به وجود می آید و در برخی موارد اقدام به خودکشی در افرادی که بی خوابی شدیدی دارند را می توان از مهمترین عوارض خطرناک این دارو برشمرد.

دانش با اشاره به اینکه برخی از معتادین تزریقی از این دارو در کنار مصرف دیگر مواد مخدر استفاده می کنند، بیان کرد: متاسفانه برخی از معتادین محلول این قرص را به صورت تزریق استفاده می کنند اما با توجه به اینکه ریتالین ترکیباتی دارد که به راحتی در آب حل نمی شود، مصرف آن به صورت تزریق باعث انسداد و گرفتگی عروق، سکته قلبی و آسیب به شبکیه چشم می شود.

وی افزود: گشادی مردمک چشم، تعریق زیاد، خشکی دهان و قرمزی پوست از جمله علائم مصرف این دارو است.

دانش در پایان با اشاره به اینکه این دارو باید با تجویز پزشک در دسترس مصرف کننده قرا گیرد، تصریح کرد: متاسفانه ریتالین در برخی از داروخانه ها و مراکز به صورت غیرمجاز و بدون تجویز پزشک به فروش می رسد و به راحتی در دسترس مصرف کننده قرار می گیرد که باید نظارت بیشتری بر مراکز فروش اینگونه داروها وجود داشته باشد.

انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون، ,
,
,
,
,
,
,
,
, عرضه ریتالین خارج از شبکه رسمی داروخانه ها,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه