اخبار داغ

رنجی که می‌بریم؛

مجلس دهم و چند تجربه‌؛ وکیل ملت یا وکیل‌الدوله و وکیل قومیت؟

مجلس دهم و چند تجربه‌؛ وکیل ملت یا وکیل‌الدوله و وکیل قومیت؟
امروز در برخی حوزه‌های انتخابیه لیست‌هایی معرفی شده‌اند که بررسی چهره‌های آن‌ها نشان‌دهنده همراهی‌شان با سیاست‌های دولت است یا بهتر بگوییم حامیان دولت هستند، برخی دیگر نیز به سمت قومیت‌گرایی رفته و بر روی رای یک قومیت حساب باز کرده‌اند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صاحب نیوز؛ دوم اسفندماه 1398، سی و هفتمین انتخابات در تاریخ جمهوری اسلامی برگزار می‌شود، انتخاباتی که قرار است سرنوشت کشور در چهار سال آینده را ترسیم و افق ایران را برای تمام ایرانیان به نمایش بگذارد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, صاحب نیوز,

مردم در این روز بنا به فرمایش امام خمینی(ره) قرار است افرادی را انتخاب کنند که در راس امور تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در نظام اسلامی باشند و به فرمایش رهبر معظم انقلاب «انتخابات ریاست جمهوری و مجلس فرصتی برای ورود افکار جدید و راه‌های نو در چرخه تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری کشور است. به‌خصوص هنگامی که مردم افراد شایسته را برگزینند، راه‌های تازه و چاره‌اندیشی‌های جدید در روند حل مشکلات کشور و مردم پدیدار می‌شود»؛ پس بنا بر نص صریح قرآن در آیۀ 11 سورۀ رعد:«خدا حال هیچ قومی را دگرگون نخواهد کرد تا زمانی که خود آن قوم حالشان را تغییر دهند».

,

با این وجود گاه انتخاب‌هایی داشتیم که به گفتۀ سخنگوی شورای نگهبان «حدود 90 نفر از اعضای مجلس دهم به‌علت جرائم و سوء‌استفاده‌های مالی تأیید صلاحیت نشدند.» و همین انتخاب خودمان بوده که کشور را با مشکلاتی مواجه کرده است.

,

امروزه در موارد متعددی پیشرفت کشور از ریل خارج شده و بذر ناامیدی در دل مردم مستضعف جوانه زده است اما نمی‌توان گفت تنها دولت و بعضی از مسئولان اجرایی ناکارآمد مقصر این پسرفت هستند بلکه بعضی نمایندگان بی‌تفاوت هم در این مسیر ایجاد شده مقصرند. شاید این سوال بسیاری از شهروندان از مجلس دهم باشد که چرا برجام به این مهمی را فقط ظرف 20 دقیقه تصویب کردید؟ چرا نتوانستید جلوی خودرأیی و قانون گریزی بعضی از وزرا را بگیرید؟ چرا در چهار سال گذشته فقرا فقیرتر و اغنیا پولدارتر شدند؟ چه کسانی به جزء شما که به‌عنوان وکلای ملت از بیت‌المال حقوق می‌گرفتید، وظیفه داشت جلوی این بی عدالتی را بگیرند؟

,

 اما فضای انتخابات و تبلیغات آن‌ها بار دیگر این نکته را در ذهن‌ها متواتر می‌کند که آن‌ها به‌دنبال علبه بر احساسات و شور انتخاباتی مردمی برای رای‌آوری هستند و چیزی در آستین خود برای اصلاح مشکلات موجود ندارندو بر تلبغات سنگین شبیه به افتتاحیه المپیک و دادن کباب به حلق‌الله و گروه‌های سرود نوجوانان خود امید بسته‌اند.

,

عبدالله گنجی؛ مدیرمسئول روزنامه جوان در توئیتی در این باره نوشت: «برای جلسه سیاسی به استانی رفته بودم. تعمدا از افراد می‌پرسیدم به کی رای می‌دهید؟ وقتی اسم می آوردند، چرا را می‌پرسیدم؛ جواب‌ها: هم قوم هستیم، همسایه پدرم اینا هستند، یه آشنایی دوری داریم، یه جایی بدردم خورده، هم دانشگاهی بودیم و...از مجلسی که به این دلایل رای می‌آورد، کارآمدی بیرون می آید؟»

,

وقتی عده‌ای از ما به خاطر ملاحظات جناحی و سیاسی یا خویشاوندسالاری افرادی را روانۀ مجلس کردیم که لایق این مسئولیت نبودند، نتیجه این شد که مجلس دهم در وظیفۀ اصلی اش که قانون گذاری و نظارت بود خوب عمل نکند. در مجلس دهم در بیشتر موارد، گرو کشی و بده بستان‌های اقتصادی بین وزیر و نماینده، امری کاملاً عادی شده بود. دیدیم نماینده‌ای امروز نامۀ استیضاح وزیر را امضا می‌کرد، فردا با ملاحظاتی امضایش را پس می‌گرفت. امروز فلان وزیر را استیضاح می‌کرد، فردا همان شخص را برای یک وزارتخانۀ دیگر با رأی بیشتری برمی‌گزید! مگر قحط الرجال بود که وزیر استیضاح شده را دوباره انتخاب کردید یا کاسه‌ای زیر نیم کاسه داشتید؟

,

مجلس شورای اسلامی قرار است که وکیل ملت باشد نه وکیل دولت

, مجلس شورای اسلامی قرار است که وکیل ملت باشد نه وکیل دولت, مجلس شورای اسلامی قرار است که وکیل ملت باشد نه وکیل دولت,

حسین مطیع در گفتگو با خبرنگار صاحب نیوز در خصوص انتخابات یازدهمین مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی جایگاه مهمی دارد به شرط این که جایگاه خود را بداند.

,

کارشناس مسائل سیاسی گفت: مجلس شورای اسلامی قرار است که وکیل ملت باشد نه وکیل دولت؛ مجلسی باید انتخاب کنیم که از درد مردم بگوید و این اصل مهمی است که مردم باید رعایت کنند.

,

وی افزود: اگر افرادی که لایق نیستند را برای نماینده شدن انتخاب کنیم این مجلس و نمایندگان برای ما دردسر ساز می‌شوند، نماینده ای باید انتخاب شود که به قانون اسلامی و انقلاب اسلامی و این راه اعتقاد داشته باشند و در این مسیر حرکت کنند.

,

مطیع در توضیح اینکه مجلس دهم مجلس موفقی نبود، بیان کرد: مجلس دهم جزء مجلس‌های ضعیف جمهوری اسلامی ایران است، در واقع مجلس قوی و جانداری نبود؛ مجلس دهم وکیل دولت بود نه وکیل ملت که این نقطه ضعف بزرگی برای یک مجلس است.

,

 رأی ما حق الناس است. برگه‌ای را که ما داخل صندوق آرا می اندازیم می تواند با سرنوشت یک شهر و کل کشور در ارتباط باشد. اگر تفریحی و بدون تحقیق رأی بدهیم؛ اگر به صِرف اینکه فلان کاندیدا پسرخاله یا همسایۀ من است رأی بدهیم و انتخاب اصلح برایمان مهم نباشد، به خود و هموطنانمان ستم کرده‌ایم.

, .,

رأی دادن های فامیلی، رفاقتی، قومیتی، جنسیتی و احساسی و آزمودن افرادی که یک بار توانمندی آن ها را در دولت و مجلس سنجیده ایم، آفت انتخابات سالم و به نوعی یک ناهنجاری اجتماعی است. طایفه گرایی موجب محو شدن شایستگی ها و شایسته سالاری است. متأسفانه این پدیدۀ نادرست تا اندازه ای در میان افراد تحصیل کردۀ جامعه مثل اساتید دانشگاه ها نیز رسوخ کرده است. امروزه بزرگترین رسالتی که بر دوش اهل علم و فرهیختگان جامعه سنگینی می کند همانا آگاه‌سازی افراد جامعه برای نفی صفت مذموم طایفه گرایی و قوم گرایی است.

, .,

امروز در برخی حوزه های انتخابیه لیست هایی معرفی شده اند که بررسی چهره های آن ها نشان دهنده همراهی آن ها با سیاست های دولتی و حامیان دولت است و برخی از چهره ها در برخی حوزه های انتخابیه به دلیل کارنامه خالی، بر روی سفره ها و شوهای انتخاباتی خود تمرکز کرده اند؛ برخی از حوزه های انتخابیه دور از مرکز نیز به سمت قومیت گرایی رفته و افراد بر روی رای یک قومیت حساب باز کرده اند؛ اگرچه شورای نگهبان در مرحله اول جلوی ورود فرصت طلبان و خائنین به رای ملت را در مرحله اول گرفت، اما این وظیفه تک تک شهروندان است تا در مرحله دوم مجلسی توانمند برگزینند تا کشور در ریل اصلی خود حرکت کند.

,

 

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه