اخبار داغ

یادداشت؛

رفتارشناسی برخورد با ویروس کرونا در جامعه

رفتارشناسی برخورد با ویروس کرونا در جامعه
روان‌شناسان و رفتارشناسان بر این باورند که برای مقابله با جریان القاءکننده ترس در جامعه، می توان با پرهیز از نشان دادن رفتارهای هیجانی، اوضاع را مدیریت کرد؛ بی تفاوتی و رفتارهای هیجانی دو روی یک سکه در این بیماری هستند و هر دو می توانند مضر و خطرناک باشند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس با ظهور و شیوع ویروس کرونا در چین و کشورهای جهان و همچنین ورود این ویروس به ایران، اقدامات سراسری در کشور برای مبارزه با آن شروع شد، اما موردی که امروز در کشور ما تبدیل به معضل شده است، ترس از ویروس کرونا است که منجر به آشفتگی روانی جامعه شده است. البته جریان‌هایی در این حین با نیت‌‌های شوم بدنبال منفعت طلبی هستند و با ایجاد و رعب و ترس بین مردم در راستای منافع خود گام برمیدارند که جای تشریح دارد و در این مطلب سعی شده است به جنبه اجتماعی و روانی بوجود آمده در جامعه در برابر ویروس کرونا پرداخته شود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, صبح توس,

همانطور که بارها توسط وزارت بهداشت اعلام شده است، خطر ویروس کرونا به مراتب کمتر از آنفلوآنزا است و تنها برای افرادی که مشکلات ریوی، تنفسی، قلبی و عروقی دارند می تواند ایجاد خطر کند، اما با ورود کرونا ویروس به ایران، سیلی از اطلاعات غیرواقعی در فضای مجازی به مردم القا شد و سایه ترس را در کشور پررنگ کرد. روان شناسان و رفتارشناسان بر این باورند که برای مقابله با این جریان می توان با رعایت نکات ساده بهداشتی و همچنین پرهیز از نشان دادن رفتارهای هیجانی، اوضاع را مدیریت کرد؛ بی تفاوتی و رفتارهای هیجانی دو روی یک سکه در این بیماری هستند و هر دو می توانند مضر و خطرناک باشند.

,

در هیچ یک از کشورها برای همه مردم امکانات مقابله با این بیماری و نظیر این بیماری ها وجود ندارد و تلاش برای کم کردن احتمال حضور مردم در یک محل مثل دانشگاه، مدرسه، ورزشگاه، نمایشگاه و غیره همه به خاطر کاهش شیوع این بیماری و رسیدگی مناسب به بیمارانی است که علائم مشکوک به این بیماری را دارند و یا مبتلایانی که در مراکز درمانی بستری هستند تا سرعت شیوع این بیماری از سرعت درمان و رسیدگی به آن پیشی نگیرد.

,

برخورد مردم با این پدیده گاهی اوقات موجب تعجب است؛ رفتارهایی که سبب خنثی سازی اقدامات عمومی و سازماندهی شده برای مقابله با شیوع این ویروس است. مردم در پاسخ به تعطیلی‌ها به صورت پیشفرض اقدام به خروج از شهر خود و سفر به مناطق دیگر می کنند و یا مراجعات غیر ضروری به بازارها دارند که نوعی از بی تفاوتی نسبت به این پدیده است.

,

در مقابل عده ای با هجوم به داروخانه ها و مراکز فروش لوازم بهداشتی اقدام به تهیه چندین برابر نیاز از اقلام بهداشتی می کنند و یا اینکه یک شبه می خواهند سبک غذایی خود را تغییر دهند و یا با خرید مواد خوراکی مانند عسل، لیمو و غیره سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنند.

,

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است از زمان ظهور کرونا شاهد عکس‌االعمل هایی در میان برخی مردم هستیم که باعث می‌شود ابتلا به این بیماری را یک عیب یا ننگ بدانند، ننگی در بین جمعیت خاص که به بروز کلیشه های رفتاری مضر می انجامد. این اتفاق به طور بالقوه می تواند به وخیم شدن شرایط و بروز مشکلات بهداشتی، شیوع مداوم بیماری و مشکلات کنترل عفونت در طول بیماری های همه گیر منجر شود.

,

مواردی در سطح جهان دیده می شود که مردم بعد از شیوع این بیماری رفتارهای عجیبی در قبال مبتلایان انجام می دهند که در نهایت منجر به کتمان ابتلا به بیماری از طرف مبتلایان، عدم مراجعه مردم برای دریافت خدمات پزشکی در زمان مناسب و عدم تمایل آنها برای اتخاذ رفتارهایی مناسب برای حفظ سلامتی خود می شود.

,

البته که شیوع بیماری های واگیردار سبب بروز اضطراب، تشویش و ترس در میان عموم می شود اما باید همه این را به خاطر داشته باشند که به گونه‌ای رفتار نکنند که فرد مبتلا درصدد پنهان کردن بیماری خود باشد و یا روحیه خود را از دست بدهد. بروز شایعات در این گونه زمان ها نیز می تواند باعث بروز نابسامانی هایی شود که پرهیز از آن ضروری است.

,

تئودور آدهانوم، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت بر این نکته تاکید کرده که در مورد کرونا ویروس نمی توان واژه همه گیر را به کار برد، این بیماری می تواند به بیماری همه گیر تبدیل شود، ولی در حال حاضر بررسی های نشان می دهد که چنین اتفاقی رخ نداده است.

,

محمد مقدم

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه