اخبار داغ

پروژه های کتابخوانی در دهگلان تبدیل به آوار شده اند!

پروژه های کتابخوانی در دهگلان تبدیل به آوار شده اند!
امروزه مقوله کتاب ‌و کتابخوانی به امری شعاری و تکراری در جامعه تبدیل شده که باید تلاش شود این مهم از مدار شعار جدا شده و به عمل تبدیل شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، میزان رشد و توسعه ‌یافتگی در هر کشوری ارتباط مستقیمی با میزان مطالعه در آن فرهنگ و کشور دارد هرچند که کتابخوانی تاثیر مهمی در زندگی افراد دارد بر کسی پوشیده نیست، افراد مختلف با مطالعه کتاب و بالا بردن سطح آگاهی، اطلاعات و بینش خود می‌توانند زندگی بهتری برای خود داشته باشند و این آگاهی, توانایی و دانایی در رشد و توسعه کشور در بلندمدت موثر خواهد بود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, کُردتودی,

متاسفانه امروزه مقوله کتاب ‌و کتابخوانی به امری شعاری و تکراری در جامعه تبدیل شده که باید تلاش شود این مهم از مدار شعار جدا شده و به عمل تبدیل شود وسرمایه گذاری برای علم، دانش و آگاهی نه تنها زودبازده نیست، بلکه ثمرات و نتایج آن کشور را در برابر هجمه ها و ترفندهای مختلف دشمنان صیانت می‌کند.

,

در حال حاضر سرانه مطالعه در استان پایین است که باید این مسئله در قالب طرح‌های مطالعاتی بررسی شده و راهکارهای مختلف برای ترغیب و تشویق مردم به امر کتاب و کتابخوانی فراهم شود که اجرای یک کار فرهنگی در راستای تقویت و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی بسیار ضروری است.

,

ایجاد کتابخانه و افزایش تعداد منابع موجود می تواند در تقویت فرهنگ کتاب و کتابخوانی تاثیر بگذارد اما تا وقتی که کتابخانه و مراکز مطالعاتی در استان نباشد تاثیر چندانی ندارد.

,

شهرستان دهگلان با جمعیت بیش از 65 هزار نفر، تنها دارای یک کتابخانه عمومی با مساحت 570 متر مربع و زیر بنای 177 متر مربع است و پاسخگوی نیاز مردم و جوانان منطقه نیست.

,

در حقیقت شهرستان دهگلان کم‌ترین میزان فضای کتابخانه را در استان دارد در حالی که در حالت استاندارد به ازای هر 100 نفر، 8 متر مربع فضا وجود دارد که این میزان در دهگلان تنها 22 سانتی‌متر مربع است.

,

پس از گدشت 8 سال وعده اعتبار برای ساخت پروژه کتابخانه دوشهر دهگلان و بلبان آباد متاسفانه تاکنون هیچگونه اقدامی نه تنها صورت نگرفته بلکه این دو پروژه در حال دفن شدن در زیر خاک هستند.

,

, ,

کتابخانه عمومی دهگلان فاقد سالن مطالعه

, کتابخانه عمومی دهگلان فاقد سالن مطالعه,

کتابخانه عمومی دهگلان، عملاً فاقد سالن مطالعه است و از مخزن به عنوان سالن مطالعه  استفاده می‌شود و ظرفیت 8 تا 9 نفر را دارد! که با وجود سروصدای محیط، تمرکزی برای مطالعه نمی‌ماند.

,

هیچ کتابخانه‌ای در شهر بلبان‌آباد وجود ندارد

, هیچ کتابخانه‌ای در شهر بلبان‌آباد وجود ندارد,

درشهر بلبان‌آباد هیچ کتابخانه‌ای وجود ندارد پروژه مربوط به احداث کتابخانه شهر بلبان‌آباد درفضایی به مساحت هزار و 500 متر مربع و با زیربنای 780 متر و در دو طبقه طراحی شده است.

,

شهربلبان آباد با وجود افراد تحصیلکرده و با وجود تعدد فرهنگیان از داشتن کتابخانه کاملا محروم است و هیچ مرکز مطالعه ای در این شهر با جمعیت 4 هزار نفر وجود ندارد.

,

با توجه به وضعیت شهر فرهنگی بلبان آباد و نیاز به فضاهای کتابخوانی، تسریع در ساخت این پروژه بسیار مهم است.

,

پروژه‌های نیمه‌ تمام کتابخانه عمومی شهرهای دهگلان و بلبان‌آباد که احداث آنها از سال 90 شروع شده و پس از گذشت 8 سال، پروژه مربوط به شهر دهگلان تنها 17 درصد و پروژه مربوط به شهر بلبان‌ آباد 20 درصد پیشرفت فیزیکی داشته که آن هم فرسوده شده و در زیر خاک مدفون شده اند.

,

سرانه فضای مطالعه در بلبان آباد صفر و در دهگلان برای هر نفر 22 سانتیمتر است

, سرانه فضای مطالعه در بلبان آباد صفر و در دهگلان برای هر نفر 22 سانتیمتر است,

, ,

در دهگلان به ازای هر نفر 22 سانتیمتر فضای کتابخانه ای وجود دارد که فاصله آن با استاندارد جهانی خیلی زیاد است.

,

برای اینکه بتوانیم سرانه مطالعه را در جامعه بالا ببریم باید فرهنگ کتابخوانی را از مهدهای کودک و دانش آموزان مقطع ابتدایی شروع و نسبت به فرهنگ سازی اقدام کنیم.

,

یکی از ابزارهای مهم در جهت ارتقای فرهنگ عمومی جامعه داشتن دانش، بینش فرهنگ است و یکی از عمده روشها  افزایش دانش و فرهنگ مردم جوامع نیزو مطالعه و کتاب خوانی است.

,

برای بالارفتن آمار مطالعه باید شرایط مناسب مانند کتابخانه های عمومی و کتاب های مورد علاقه و نیاز مردم افزایش یابد و از قابلیت مدارس به عنوان یک ویترین برای کتاب استفاده کنیم.

,

با توجه به اینکه شهرستان دهگلان از سرانه بسیار پایین مطالعه برخوردار است که بدن شک این مشکل ناشی از کمبود و نبود فضای کتابخانه در دو شهر دهگلان و بلبان آباد است.

,

محرومیت شاید دراکثر نقاط جهان و یا حتی کشورمان دیده شود اما محرومیت در شهرستان دهگلان به وفورعیان است و حتی باعث شده پروژهای با درصد بسیار کمترهم به فراموشی سپرده شوند.

,

با توجه به کمبود شاخص سرانه فضای فیزیکی کتابخانه های عمومی در این شهرستان، پروژه های راکد کتابخانه های عمومی دهگلان باید هر چه سریعتر اجرا و به اتمام برسد در حالیکه این پروژه نیمه ‌تمام پس از گذشت 8 سال  تنها 17 درصد پیشرفت فیزیکی دارد به صورت مخروبه در آمده و در حال فراموش شدن است.

,

هرچند شهرستان دهگلان دومین شهرستان از نظر مطالعه در استان کردستان است اما کمترین میزان فضای کتابخانه در استان را دارد که تنها یک کتابخانه قدیمی با زیر بنای 177 متر مربع  اصلا جوابگو نیست و می طلبد که هر چه سریعتر زمینه ساخت و ساز این پروژه مطالعاتی فراهم شود.

,

استاندارد سرانه فضای مطالعاتی به ازای هر 100 نفر 8 متر می باشد و شاخص زیربنای کتابخانه های عمومی در دهگلان کمتر از 22 سانتیمتر به ازای یکصد نفر است که از میانگین کشوری و جهانی بسیار پایین تراست.

,

مسئولان فرهنگی در ارتقاء سطح سرانه مطالعه با ایجاد فضاهای کتابخوانی باید توجه ویژه داشته باشند تا سرانه مطالعه براثر کمیود فضای مطالعه و  کتابخانه سیر نزولی پیدا نکند.

,

دلیل راکد ماندن کتابخانه شهر دهگلان عدم تخصیص اعتبار بوده است

, دلیل راکد ماندن کتابخانه شهر دهگلان عدم تخصیص اعتبار بوده است,

, ,

از سال 90 تاکنون مسئولان و مدیران شهرستان پس از گدشت 8 سال وعده اعتبار برای ساخت پروژه کتابخانه دو شهر دهگلان و بلبان آباد داده اند اما متاسفانه تاکنون هیچگونه اقدامی نه تنها صورت نگرفته بلکه این دو پروژه در سایه وعده های سرخرمن درحال دفن شدن در زیر خاک هستند.

,

نیاز است بسترهای لازم برای جذب آحاد جامعه به خصوص جوانان به امر کتاب و کتابخوانی در استان فرهنگی کردستان فراهم کنیم زیرا تقویت  حوزه مطالعه توسعه فرهنگ را به دنبال دارد.

,

از آنجا که وضعیت کتابخانه‌های عمومی استان کردستان از لحاظ فضای فیزیکی نامناسب و سرانه مطالعه هم پایین است بنابراین توسعه این مکانها نیازمند احساس مسئولیت مسئولان و حمایت خیرین و ترویج فرهنگ کتابخوانی است.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه