اخبار داغ

آوار واردات کالای خارجی بر سر تولید داخلی؛

کمباین سازی اراک توان تأمین نیاز داخل به کمباین برنج را دارد/ جهش تولید نیازمند حمایت است

کمباین سازی اراک توان تأمین نیاز داخل به کمباین برنج را دارد/ جهش تولید نیازمند حمایت است
واردات کمباین های برنج خارجی باعث اعتراض مسئولین کمباین سازی اراک شده است که چرا با وجود توانایی در تولید این محصول، مجوز واردات آن داده می شود. این در حالی است که وزارت جهاد کشاورزی با توجه به فرا رسیدن فصل برداشت برنج، نمی تواند منتظر تولید کمباین برنج داخلی باشد و محصول روی زمین بماند. لذا بنظر می رسد وزارت صمت باید دست به کار شده و با عقد قرارداد با کمباین سازی اراک نگرانی هر دو طرف را برطرف کند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیارآفتاب؛ هجدهم آذرماه سال ۹۸، در مراسمی با حضور با حضور قائم مقام آستان قدس رضوی، نخستین کمباین مخصوص برداشت برنج ایران رونمایی و خط تولید این محصول در شرکت کمباین سازی ایران در اراک افتتاح شد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, .,

این شرکت که سابقه ای طولانی در تولید ماشین آلات کمباین غلات دارد، مدعی شد در صورت وجود تقاضا می تواند سالیانه هزار دستگاه کمباین تولید و روانه بازار مصرف کند. این در حالی است که به گفته رئیس مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی، ایران سالانه نیاز به ۲۵۰۰ دستگاه کمباین برنج دارد.

پس از گذشت چند ماه از افتتاح خط تولید اولین دستگاه کمباین برنج در اراک، این روزها خبری در رسانه ها منتشر شده که نشان از واردات کمباین برنج با ارز دولتی دارد. همین امر موجب گلایه کارکنان شرکت کمباین سازی اراک شد که چرا با وجود توان داخلی برای تولید این دستگاه، با اختصاص ارز دولتی به واردات نمونه مشابه خارجی، توان رقابت را از بین می برید.

برای پیگیری، در تماسی با مسئول روابط عمومی مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی و مدیر اطلاع‌رسانی و روابط عمومی شرکت کمباین‌سازی اراک موضوع را از آن ها جویا شدیم.

وظیفه اصلی جهاد کشاورزی حمایت از تولید محصول است/ آیا منطقی است در زمان برداشت برنج، کشور را منتظر تولید دستگاه داخلی بگذاریم؟

ولیخانی در گفتگو با دیار آفتاب، در خصوص نیاز کشور به مکانیزه کردن برداشت برنج از شالیزار های کشور و مسائلی که برای اولین خط تولید کمباین برنج داخلی پیش آمده، با اشاره ای به وضعیت برداشت برنج از شالیزارهای کشور در طول سالهای گذشته، گفت: تا حدود ۸ سال پیش، برداشت مکانیزه برنج از شالیزار های کشور حدود ۱۰ تا ۱۵درصد بود. به این معنی که بخش عمده ای از ۶۰۰هزار هکتار شالیکاری در مناطق شمال کشور و برخی مناطق دیگر، توسط دست انجام می شد.

وی افزود: در طول سال های اخیر به تدریج به سمت مکانیزه شدن برداشت برنج گام برداشتیم که البته تا همین اواخر سال گذشته (۱۳۹۸)، تمام دستگاه های کمباین برنج از خارج کشور وارد (و نه حتی مونتاژ) می شد که شرکت کمباین سازی ایران(اراک) هم یکی از همین وارد کنندگان بود. این روند ادامه داشت تا جایی که تا پایان سال ۹۸، برداشت برنج از حدود ۸۵درصد از اراضی کشور به صورت مکانیزه انجام می شد.

ولیخانی با اشاره به افتتاح اولین خط تولید کمباین برنج در کشور، تشریح کرد: اواسط سال گذشته بود که شرکت کمباین سازی ایران(اراک) اعلام کرد قصد تولید کمباین داخلی برنج با ظرفیت هزار دستگاه در سال را دارد که با استقبال مسئولین امر از جمله وزارت جهاد کشاورزی همراه شد.

مسئول روابط عمومی مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی افزود: این دستگاه طی مراسمی با حضور مسئولین مربوطه رونمایی شد. البته لازم به توضیح است که در ابتدا بیشتر قطعات به کار گرفته شده در ساخت این دستگاه از خارج کشور وارد می شد و درصد کمتری از آن تولید داخل بود.

کمباین سازی اراک تا کنون تنها ۱۲ دستگاه تولید کرده است!

وی ادامه داد: صحبت گفته شده جهت ساخت هزار دستگاه در طول سال(حدود سه دستگاه به صورت روزانه)، امروز به جایی رسیده که از آذر ماه گذشته تا به امروز، تنها ۱۲ دستگاه کمباین برنج توسط این شرکت تولید شده است. علت عدم تولید تعداد ادعا شده به این علت است که شرکت کمباین سازی از وزارت صمت درخواست ارز دولتی برای واردات قطعات خارجی را داشته و این وزارتخانه با استناد به ادعای این شرکت مبنی بر تولید داخل بودن دستگاه، این ارز را به آنان اختصاص نداده است. همین مسئله باعث شده تا شرکت نتواند به تعهد خود عمل کند. البته ذکر این نکته هم لازم است که از بهمن ماه سال ۹۸، تخصیص ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی بسیار کم و به عبارتی قطع شد.

ولیخانی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی در نامه هایی به وزارت صمت خواستار حمایت از شرکت های تولید کننده ادوات کشاورزی از جمله کمباین سازی اراک بوده است، گفت: متولی حمایت از تولید کنندگان ادوات کشاورزی وزارت صمت است و وزارت جهاد کشاورزی تنها می تواند به این وزارتخانه پیشنهاداتی ارائه دهد چرا که عرصه اصلی فعالیت های جهاد کشاورزی در حوزه تولید محصول کشاورزی است و نه ادوات کشاورزی.

نامه منتشر شده شیطنت آمیز بود/ وظیفه اصلی جهاد کشاورزی حمایت از تولید محصول است

مسئول روابط عمومی مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به نامه منتشر شده از سوی رئیس این مرکز مبنی بر ترخیص کالاهای مانده در گمرکات کشور با ارز ۴۲۰۰ تومانی دولتی، گفت: موضوع این نامه که به نحو شیطنت آمیزی منتشر شد به این صورت است که بخشی از دستگاه های خریداری شده با ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی، در انبارهای گمرک مانده بود. حدود یک ماه گذشته مکاتبه ای با مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی صورت می گیرد و سوال می شود که این دستگاه ها به همان قیمت قبل به دست مصرف کننده برسد یا ما به التفاوت آن از کشاورز گرفته شود؟ حال سوال اینجاست که آیا دستگاهی که چند ماه در گمرک مانده باید به قیمت روز به فروش برسد یا قیمتی که تمام شده است؟ وظیفه ما به عنوان وزارت جهاد کشاورزی در درجه اول حمایت از تولید محصول کشاورزی است. لذا ما درخواست عرضه این محصولات با نرخ ارز دولتی را دادیم تا محصول با قیمت کمتری به دست کشاورز برسد و قیمت تمام شده محصول برداشت شده پایین بیاید. حتی یک رونوشت از نامه هم به شرکت کمباین سازی ارسال کردیم، چرا که این شرکت هم تا قبل از راه اندازی خط تولید کمباین داخلی، کمباین های خارجی وارد می کرد و به او هم اعلام کردیم اگر کمباینی در گمرک دارد با قیمت قبلی به دست کشاورز برساند.

آیا منطقی است در زمان برداشت برنج، کشور را منتظر تولید دستگاه داخلی بگذاریم؟

وی افزود: مخاطب اصلی وزارت جهاد کشاورزی و وظیفه اصلی ما در قبال جمعیت ۱.۲ میلیون نفری برداشت کنندگان برنج است. در واقع بیش از ۶۰۰هزار هکتار شالی در کشور زیر کشت برنج رفته است و نیاز کشور سالانه دو هزار و ۵۰۰ دستگاه کمباین برنج است. از طرف دیگر اگر برداشت این برنج در بازه زمانی مرداد تا شهریور ماه صورت نگیرد، محصول از بین می رود و جامعه هدف چند ده میلیونی که یکی از اصلی ترین خوراکشان برنج است، گرسنه می مانند که در این صورت باید واردات برنج صورت گیرد. لذا وظیفه اصلی وزارت جهاد کشاورزی با توجه به نزدیک شدن به زمان برداشت برنج، برداشت این محصول به هر طریق ممکن است.

وی ادامه داد: حال این سوال مطرح است که آیا منطقی است در حالی که نیاز کشور به این تعداد دستگاه کمباین است و زمان برداشت محصول فرا رسیده است، صرفا منتظر تولید دستگاه توسط این شرکت داخلی باشیم؟

کمباین سازی اراک مشکل را باید از وزارت صمت پیگیری کند

ولیخانی تصریح کرد: حالا اگر شرکتی مانند کمباین سازی به مشکل خورده و ارزی برای واردات قطعات خارجی آن اختصاص نمی دهند –که البته ارز دولتی هم از بهمن ماه سال گذشته اختصاص داده نمی شود-، باید مشکل را از طریق وزارت صمت حل کند و وزارت جهاد کشاورزی به اندازه ممکن حمایت خود را از این شرکت انجام داده است. لازم به ذکر است این حمایت ها نه تنها از شرکت کمباین سازی اراک بلکه از تمام شرکت های تولید کننده ادوات کشاورزی صورت می گیرد، چرا که این شرکت ها به کشاورزان خدمت رسانی می کنند و نهایتا منتج به برداشت بهتر محصول می شود.

وی خاطرنشان کرد: در سخنان مسئولین کمباین سازی اراک هم مطرح شد که قرار است موتور ملی کمباین تا سال ۱۴۰۰ تولید شود تا بر روی محصولات قرار گیرد. در واقع همانطور که کمباین غلات طی چندین سال تولید، امروز به جایی رسیده که کاملا تولید داخل است، کمباین برنج هم سال ها طول می کشد تا به بومی سازی کامل برسد. ما هم به عنوان وزارت جهاد کشاورزی امیدواریم این امر هر چه سریعتر به نتیجه برسد تا مجبور نباشیم با این قیمت ارز دستمان را جلوی کشور های دیگر دراز کنیم و با نوسانات نرخ ارز به مشکلات متعدد بخوریم ولی تا آن زمان باید نیاز کشور را از طرق مختلف برطرف کرد.

مهمترین درخواست کمباین سازی اراک، عقد قرارداد تولید کمباین برنج است/ قول می دهیم کشور را از واردات کمباین برنج بی نیاز کنیم/ اگر ما با ارز آزاد محصولی تولید می کنیم، واردات هم با ارز آزاد باشد

بهنام راد، مدیر اطلاع‌رسانی و روابط عمومی شرکت کمباین‌سازی اراک در گفتگو با دیار آفتاب در خصوص خط تولید اولین کمباین برنج کشور، با اشاره به سابقه این شرکت در خودکفایی کمباین غلات، گفت: کمباین سازی ایران(اراک) حدود نیم قرن در حوزه تولید ماشین آلات کشاورزی فعال است و توانسته در طول این سال ها، کشور را از واردات دستگاه کمباین غلات بی نیاز کند. در حال حاضر هم حدود ۹۰ درصد کمباین های غلات از تولیدات کمباین سازی ایران(اراک) هستند.

وی با اشاره به افتتاح خط تولید کمباین برنج در آذرماه سال گذشته در این شرکت، افزود: سال گذشته با خرید تجهیزات مورد نیاز و اختصاص نیروی انسانی مورد نیاز، خط تولید کمباین برنج در اراک راه اندازی شد.

راد با بیان اینکه خط تولید این دستگاه با ۳۱ درصد بومی سازی کار خود را آغاز کرد، گفت: البته این درصد بیان شده بخشی به واسطه درصد وزنی و بخشی به واسطه درصد قطعاتی، محاسبه شده است. این دستگاه حدود ۱۷هزار قطعه دارد که تنها قطعات اصلی آن وارداتی است. البته به تدریج در حال بومی سازی قطعات اصلی هستیم و اخیرا یکی از شرکت های داخلی موتور کمباین برنج را تولید کرده است که احتمالا در آینده از آن استفاده شود.

مدیر اطلاع‌رسانی و روابط عمومی شرکت کمباین‌سازی اراک تاکید کرد: این موضوع که گفته می شود ۸۰ درصد قطعات کمباین برنج وارداتی است، صحبت صحیحی نیست و هر فردی که چنین ادعا یا شکی دارد می تواند با هماهنگی با شرکت، از خط تولید بازدید کند.

وی با اشاره به ادعای شرکت مبنی بر تولید هزار دستگاه کمباین برنج در طول سال، تشریح کرد: این میزان عنوان شده ظرفیت اسمی شرکت است ولی در حال حاضر که محدودیت های اقتصادی بر کشور حاکم است، اگر هزار دستگاه تولید و در انبار ذخیره کردیم ولی از آن طرف دستگاه های خارجی با ارز دولتی وارد شد و قیمت آن پایین تر از تولیدات ما بود، تکلیف چه می شود.

راد با بیان اینکه برای رسیدن به ظرفیت اسمی، نیاز است تا قراردادی با شرکت بسته شود تا از فروش محصولات مطمئن باشیم، گفت: اگر دولت عنوان می کند نیاز کشور دو هزار و ۵۰۰ دستگاه کمباین برنج در سال است، طی قراردادی با شرکت کمباین سازی اراک این درخواست را داشته باشد تا ما تولید این دستگاه را با قدرت آغاز کنیم چرا که اگر از فروش محصولات اطمینان پیدا نکنیم نمی توان تولید را با ظرفیت بالا آغاز کرد.

وی افزود: لذا اگر قراردادی با شرکت منعقد شود می توان برنامه ریزی کرد و سفارش تامین قطعات را به قطعه سازان داد. در واقع اگر نیاز کشور مشخص باشد و ما از فروش محصولات خود مطمئن باشیم سفارش قطعات را با تیراژ بالا به قطعه سازان می دهیم و همین امر باعث می شود هم قیمت تمام شده محصول پایین تر بیاید هم به تدریج بومی سازی کمباین صورت بگیرد. ولی اگر این مهم صورت نگیرد مجبور به وارد کردن قطعات از خارج کشور هستیم و باعث عدم بومی سازی دستگاه می شود.

راد با بیان اینکه شرکت کمباین سازی نیازی به تخصیص ارز دولتی برای تولید کمباین برنج ندارد، گفت: درخواست اصلی ما تخصیص ارز دولتی نیست بلکه مدیرعامل و چهارصد نفر کارگر مشغول به کار در شرکت کمباین سازی اراک درخواست انعقاد قرارداد با شرکت را دارند تا ما بدانیم چه تعداد دستگاه باید تولید کنیم. ذکر این نکته هم مفید است که در حال حاضر هیچ گونه ارز دولتی دریافت نمی کنیم و تمام تولیدات را با ارز آزاد انجام می دهیم. لازم به ذکر است تفاوت قیمت دستگاه های تولید شده توسط ما با نمونه های مشابه خارجی که با ارز دولتی وارد می شود حدود ۲۰۰میلیون تومان است.

راد ادامه داد: شرکت کمباین سازی ایران(اراک) حتی پیشنهاد می دهد به جای اینکه ارز دولتی به این شرکت اختصاص پیدا کند، ما به التفاوت آن با ارز آزاد را به عنوان یارانه یا وام در اختیار کشاورزان قرار دهند.

وی تصریح کرد: این درخواست را هم داریم که اگر شرکت کمباین سازی اراک در حال ساخت دستگاه با ارز آزاد است، تمام تولید کنندگان و وارد کنندگان این محصول هم با ارز آزاد کار کنند تا رقابت شکل بگیرد. نه اینکه تولید کننده داخلی با ارز آزاد کار کند ولی وارد کننده با ارز دولتی نمونه مشابه را وارد کند که قیمت تمام شده آن کمتر باشد. اگر این کار صورت نگیرد در واقع اختلاف قیمت ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی با ارز آزاد در جیب شرکت خارجی و وارد کننده می رود.

مدیر اطلاع‌رسانی و روابط عمومی شرکت کمباین‌سازی اراک اضافه کرد: شرکت کمباین سازی ایران قول برطرف کردن نیاز کشور به دستگاه کمباین برنج را می دهد. ولی این مهم حتما نیاز به انعقاد قرارداد دارد. اگر دولت قرارداد تولید دستگاه کمباین برنج را با شرکت منعقد کند، ما روزی ۳ دستگاه، مجموعا هزار دستگاه در طول سال تولید می کنیم. به بیان دیگر به محض اینکه قرارداد بسته شود به فاصله چند روز، خط تولید روزانه ۳ دستگاه شروع به کار می کند. در غیر این صورت مگر چقدر نقدینگی در شرکت وجود دارد که روزی ۳ دستگاه تولید کنیم ولی کسی از ما نخرد.

وی در پایان با اشاره به گفته مسئولین وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر اختصاص ارز دولتی به کالاهای مانده در گمرک، گفت: دولت و وزارت جهاد کشاورزی ادعا دارد ارز دولتی به کالاهای رسوب شده در گمرکات کشور تخصیص داده شده در حالی که کمباین هایی هم وجود دارد که ثبت سفارش شده و روی کشتی در حال حمل به سمت ایران است. دولت مدعی است این کالا قبلا ثبت سفارش شده، حالا آمده در ایران و ما مجبوریم به آن ارز دولتی اختصاص دهیم. سوال ما این است که وقتی تولید داخلی می تواند این نیاز را برطرف کند چه نیازی به اختصاص ارز دولتی به کالای خارجی است تا ما به التفاوت آن به جیب وارد کننده برود.

راد در جمع بندی سخنانش گفت: شرکت کمباین سازی ایران شرکتی است که با حدود نیم قرن سابقه ادعای تولیدات ماشین آلات کشاورزی را دارد و آن را بارها اثبات کرده است که نمونه آن خودکفایی کشور در تولید دستگاه کمباین غلات است. همین دستگاهی که امروز با ۹۰درصد بومی سازی در ۷۵ نمایندگی شرکت در کشور عرضه می شود و نمونه اثبات حرف ماست. از آن طرف ادعای تولید کمباین برنج را داریم، در این راستا هم اگر قراردادی با شرکت بسته شود قول بی نیازی کشور به واردات این محصول را می دهیم.

با توجه به سخنان مدیر اطلاع‌رسانی و روابط عمومی شرکت کمباین‌سازی اراک و مسئول روابط عمومی مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی، بنظر می رسد تنها مرجعی که می تواند این مشکلات را برطرف کند وزارت صمت باشد. چرا که از طرفی وزارت جهاد کشاورزی نمی تواند منتظر تولید دستگاه داخلی برای برداشت برنج باشد و با فرا رسیدن زمان برداشت برنج از هر راهی برای برداشت آن استفاده می کند و از طرفی کمباین سازی اراک هم بدون عقد قرارداد، نمی تواند نقدینگی لازم برای بی نیاز کردن کشور از واردات کمباین برنج را فراهم کند. لذا وزارت صمت باید هر چه زودتر دست به کار شده و با عقد قرارداد با این شرکت نگرانی وزارت جهاد کشاورزی و شرکت کمباین سازی اراک را برطرف کند تا در سال جهش تولید شاهد این مهم باشیم.

انتهای پیام/

,

این شرکت که سابقه ای طولانی در تولید ماشین آلات کمباین غلات دارد، مدعی شد در صورت وجود تقاضا می تواند سالیانه هزار دستگاه کمباین تولید و روانه بازار مصرف کند. این در حالی است که به گفته رئیس مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی، ایران سالانه نیاز به ۲۵۰۰ دستگاه کمباین برنج دارد.

,

پس از گذشت چند ماه از افتتاح خط تولید اولین دستگاه کمباین برنج در اراک، این روزها خبری در رسانه ها منتشر شده که نشان از واردات کمباین برنج با ارز دولتی دارد. همین امر موجب گلایه کارکنان شرکت کمباین سازی اراک شد که چرا با وجود توان داخلی برای تولید این دستگاه، با اختصاص ارز دولتی به واردات نمونه مشابه خارجی، توان رقابت را از بین می برید.

,

برای پیگیری، در تماسی با مسئول روابط عمومی مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی و مدیر اطلاع‌رسانی و روابط عمومی شرکت کمباین‌سازی اراک موضوع را از آن ها جویا شدیم.

,

وظیفه اصلی جهاد کشاورزی حمایت از تولید محصول است/ آیا منطقی است در زمان برداشت برنج، کشور را منتظر تولید دستگاه داخلی بگذاریم؟

, وظیفه اصلی جهاد کشاورزی حمایت از تولید محصول است/ آیا منطقی است در زمان برداشت برنج، کشور را منتظر تولید دستگاه داخلی بگذاریم؟, وظیفه اصلی جهاد کشاورزی حمایت از تولید محصول است/ آیا منطقی است در زمان برداشت برنج، کشور را منتظر تولید دستگاه داخلی بگذاریم؟,

ولیخانی در گفتگو با دیار آفتاب، در خصوص نیاز کشور به مکانیزه کردن برداشت برنج از شالیزار های کشور و مسائلی که برای اولین خط تولید کمباین برنج داخلی پیش آمده، با اشاره ای به وضعیت برداشت برنج از شالیزارهای کشور در طول سالهای گذشته، گفت: تا حدود ۸ سال پیش، برداشت مکانیزه برنج از شالیزار های کشور حدود ۱۰ تا ۱۵درصد بود. به این معنی که بخش عمده ای از ۶۰۰هزار هکتار شالیکاری در مناطق شمال کشور و برخی مناطق دیگر، توسط دست انجام می شد.

,

وی افزود: در طول سال های اخیر به تدریج به سمت مکانیزه شدن برداشت برنج گام برداشتیم که البته تا همین اواخر سال گذشته (۱۳۹۸)، تمام دستگاه های کمباین برنج از خارج کشور وارد (و نه حتی مونتاژ) می شد که شرکت کمباین سازی ایران(اراک) هم یکی از همین وارد کنندگان بود. این روند ادامه داشت تا جایی که تا پایان سال ۹۸، برداشت برنج از حدود ۸۵درصد از اراضی کشور به صورت مکانیزه انجام می شد.

,

ولیخانی با اشاره به افتتاح اولین خط تولید کمباین برنج در کشور، تشریح کرد: اواسط سال گذشته بود که شرکت کمباین سازی ایران(اراک) اعلام کرد قصد تولید کمباین داخلی برنج با ظرفیت هزار دستگاه در سال را دارد که با استقبال مسئولین امر از جمله وزارت جهاد کشاورزی همراه شد.

,

مسئول روابط عمومی مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی افزود: این دستگاه طی مراسمی با حضور مسئولین مربوطه رونمایی شد. البته لازم به توضیح است که در ابتدا بیشتر قطعات به کار گرفته شده در ساخت این دستگاه از خارج کشور وارد می شد و درصد کمتری از آن تولید داخل بود.

,

کمباین سازی اراک تا کنون تنها ۱۲ دستگاه تولید کرده است!

, کمباین سازی اراک تا کنون تنها ۱۲ دستگاه تولید کرده است!, کمباین سازی اراک تا کنون تنها , ۱۲, دستگاه تولید کرده است!,

وی ادامه داد: صحبت گفته شده جهت ساخت هزار دستگاه در طول سال(حدود سه دستگاه به صورت روزانه)، امروز به جایی رسیده که از آذر ماه گذشته تا به امروز، تنها ۱۲ دستگاه کمباین برنج توسط این شرکت تولید شده است. علت عدم تولید تعداد ادعا شده به این علت است که شرکت کمباین سازی از وزارت صمت درخواست ارز دولتی برای واردات قطعات خارجی را داشته و این وزارتخانه با استناد به ادعای این شرکت مبنی بر تولید داخل بودن دستگاه، این ارز را به آنان اختصاص نداده است. همین مسئله باعث شده تا شرکت نتواند به تعهد خود عمل کند. البته ذکر این نکته هم لازم است که از بهمن ماه سال ۹۸، تخصیص ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی بسیار کم و به عبارتی قطع شد.

,

ولیخانی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی در نامه هایی به وزارت صمت خواستار حمایت از شرکت های تولید کننده ادوات کشاورزی از جمله کمباین سازی اراک بوده است، گفت: متولی حمایت از تولید کنندگان ادوات کشاورزی وزارت صمت است و وزارت جهاد کشاورزی تنها می تواند به این وزارتخانه پیشنهاداتی ارائه دهد چرا که عرصه اصلی فعالیت های جهاد کشاورزی در حوزه تولید محصول کشاورزی است و نه ادوات کشاورزی.

,

نامه منتشر شده شیطنت آمیز بود/ وظیفه اصلی جهاد کشاورزی حمایت از تولید محصول است

, نامه منتشر شده شیطنت آمیز بود/ وظیفه اصلی جهاد کشاورزی حمایت از تولید محصول است, نامه منتشر شده شیطنت آمیز بود/ وظیفه اصلی جهاد کشاورزی حمایت از تولید محصول است,

مسئول روابط عمومی مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به نامه منتشر شده از سوی رئیس این مرکز مبنی بر ترخیص کالاهای مانده در گمرکات کشور با ارز ۴۲۰۰ تومانی دولتی، گفت: موضوع این نامه که به نحو شیطنت آمیزی منتشر شد به این صورت است که بخشی از دستگاه های خریداری شده با ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی، در انبارهای گمرک مانده بود. حدود یک ماه گذشته مکاتبه ای با مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی صورت می گیرد و سوال می شود که این دستگاه ها به همان قیمت قبل به دست مصرف کننده برسد یا ما به التفاوت آن از کشاورز گرفته شود؟ حال سوال اینجاست که آیا دستگاهی که چند ماه در گمرک مانده باید به قیمت روز به فروش برسد یا قیمتی که تمام شده است؟ وظیفه ما به عنوان وزارت جهاد کشاورزی در درجه اول حمایت از تولید محصول کشاورزی است. لذا ما درخواست عرضه این محصولات با نرخ ارز دولتی را دادیم تا محصول با قیمت کمتری به دست کشاورز برسد و قیمت تمام شده محصول برداشت شده پایین بیاید. حتی یک رونوشت از نامه هم به شرکت کمباین سازی ارسال کردیم، چرا که این شرکت هم تا قبل از راه اندازی خط تولید کمباین داخلی، کمباین های خارجی وارد می کرد و به او هم اعلام کردیم اگر کمباینی در گمرک دارد با قیمت قبلی به دست کشاورز برساند.

,

آیا منطقی است در زمان برداشت برنج، کشور را منتظر تولید دستگاه داخلی بگذاریم؟

, آیا منطقی است در زمان برداشت برنج، کشور را منتظر تولید دستگاه داخلی بگذاریم؟, آیا منطقی است در زمان برداشت برنج، کشور را منتظر تولید دستگاه داخلی بگذاریم؟,

وی افزود: مخاطب اصلی وزارت جهاد کشاورزی و وظیفه اصلی ما در قبال جمعیت ۱.۲ میلیون نفری برداشت کنندگان برنج است. در واقع بیش از ۶۰۰هزار هکتار شالی در کشور زیر کشت برنج رفته است و نیاز کشور سالانه دو هزار و ۵۰۰ دستگاه کمباین برنج است. از طرف دیگر اگر برداشت این برنج در بازه زمانی مرداد تا شهریور ماه صورت نگیرد، محصول از بین می رود و جامعه هدف چند ده میلیونی که یکی از اصلی ترین خوراکشان برنج است، گرسنه می مانند که در این صورت باید واردات برنج صورت گیرد. لذا وظیفه اصلی وزارت جهاد کشاورزی با توجه به نزدیک شدن به زمان برداشت برنج، برداشت این محصول به هر طریق ممکن است.

,

وی ادامه داد: حال این سوال مطرح است که آیا منطقی است در حالی که نیاز کشور به این تعداد دستگاه کمباین است و زمان برداشت محصول فرا رسیده است، صرفا منتظر تولید دستگاه توسط این شرکت داخلی باشیم؟

,

کمباین سازی اراک مشکل را باید از وزارت صمت پیگیری کند

, کمباین سازی اراک مشکل را باید از وزارت صمت پیگیری کند, کمباین سازی اراک مشکل را باید از وزارت صمت پیگیری کند,

ولیخانی تصریح کرد: حالا اگر شرکتی مانند کمباین سازی به مشکل خورده و ارزی برای واردات قطعات خارجی آن اختصاص نمی دهند –که البته ارز دولتی هم از بهمن ماه سال گذشته اختصاص داده نمی شود-، باید مشکل را از طریق وزارت صمت حل کند و وزارت جهاد کشاورزی به اندازه ممکن حمایت خود را از این شرکت انجام داده است. لازم به ذکر است این حمایت ها نه تنها از شرکت کمباین سازی اراک بلکه از تمام شرکت های تولید کننده ادوات کشاورزی صورت می گیرد، چرا که این شرکت ها به کشاورزان خدمت رسانی می کنند و نهایتا منتج به برداشت بهتر محصول می شود.

,

وی خاطرنشان کرد: در سخنان مسئولین کمباین سازی اراک هم مطرح شد که قرار است موتور ملی کمباین تا سال ۱۴۰۰ تولید شود تا بر روی محصولات قرار گیرد. در واقع همانطور که کمباین غلات طی چندین سال تولید، امروز به جایی رسیده که کاملا تولید داخل است، کمباین برنج هم سال ها طول می کشد تا به بومی سازی کامل برسد. ما هم به عنوان وزارت جهاد کشاورزی امیدواریم این امر هر چه سریعتر به نتیجه برسد تا مجبور نباشیم با این قیمت ارز دستمان را جلوی کشور های دیگر دراز کنیم و با نوسانات نرخ ارز به مشکلات متعدد بخوریم ولی تا آن زمان باید نیاز کشور را از طرق مختلف برطرف کرد.

,

مهمترین درخواست کمباین سازی اراک، عقد قرارداد تولید کمباین برنج است/ قول می دهیم کشور را از واردات کمباین برنج بی نیاز کنیم/ اگر ما با ارز آزاد محصولی تولید می کنیم، واردات هم با ارز آزاد باشد

, مهمترین درخواست کمباین سازی اراک، عقد قرارداد تولید کمباین برنج است/ قول می دهیم کشور را از واردات کمباین برنج بی نیاز کنیم/ اگر ما با ارز آزاد محصولی تولید می کنیم، واردات هم با ارز آزاد باشد, مهمترین درخواست کمباین سازی اراک، عقد قرارداد تولید کمباین برنج است/ قول می دهیم کشور را از واردات کمباین برنج بی نیاز کنیم/ اگر ما با ارز آزاد محصولی تولید می کنیم، واردات هم با ارز آزاد باشد,

بهنام راد، مدیر اطلاع‌رسانی و روابط عمومی شرکت کمباین‌سازی اراک در گفتگو با دیار آفتاب در خصوص خط تولید اولین کمباین برنج کشور، با اشاره به سابقه این شرکت در خودکفایی کمباین غلات، گفت: کمباین سازی ایران(اراک) حدود نیم قرن در حوزه تولید ماشین آلات کشاورزی فعال است و توانسته در طول این سال ها، کشور را از واردات دستگاه کمباین غلات بی نیاز کند. در حال حاضر هم حدود ۹۰ درصد کمباین های غلات از تولیدات کمباین سازی ایران(اراک) هستند.

, .,

وی با اشاره به افتتاح خط تولید کمباین برنج در آذرماه سال گذشته در این شرکت، افزود: سال گذشته با خرید تجهیزات مورد نیاز و اختصاص نیروی انسانی مورد نیاز، خط تولید کمباین برنج در اراک راه اندازی شد.

,

راد با بیان اینکه خط تولید این دستگاه با ۳۱ درصد بومی سازی کار خود را آغاز کرد، گفت: البته این درصد بیان شده بخشی به واسطه درصد وزنی و بخشی به واسطه درصد قطعاتی، محاسبه شده است. این دستگاه حدود ۱۷هزار قطعه دارد که تنها قطعات اصلی آن وارداتی است. البته به تدریج در حال بومی سازی قطعات اصلی هستیم و اخیرا یکی از شرکت های داخلی موتور کمباین برنج را تولید کرده است که احتمالا در آینده از آن استفاده شود.

,

مدیر اطلاع‌رسانی و روابط عمومی شرکت کمباین‌سازی اراک تاکید کرد: این موضوع که گفته می شود ۸۰ درصد قطعات کمباین برنج وارداتی است، صحبت صحیحی نیست و هر فردی که چنین ادعا یا شکی دارد می تواند با هماهنگی با شرکت، از خط تولید بازدید کند.

,

وی با اشاره به ادعای شرکت مبنی بر تولید هزار دستگاه کمباین برنج در طول سال، تشریح کرد: این میزان عنوان شده ظرفیت اسمی شرکت است ولی در حال حاضر که محدودیت های اقتصادی بر کشور حاکم است، اگر هزار دستگاه تولید و در انبار ذخیره کردیم ولی از آن طرف دستگاه های خارجی با ارز دولتی وارد شد و قیمت آن پایین تر از تولیدات ما بود، تکلیف چه می شود.

,

راد با بیان اینکه برای رسیدن به ظرفیت اسمی، نیاز است تا قراردادی با شرکت بسته شود تا از فروش محصولات مطمئن باشیم، گفت: اگر دولت عنوان می کند نیاز کشور دو هزار و ۵۰۰ دستگاه کمباین برنج در سال است، طی قراردادی با شرکت کمباین سازی اراک این درخواست را داشته باشد تا ما تولید این دستگاه را با قدرت آغاز کنیم چرا که اگر از فروش محصولات اطمینان پیدا نکنیم نمی توان تولید را با ظرفیت بالا آغاز کرد.

,

وی افزود: لذا اگر قراردادی با شرکت منعقد شود می توان برنامه ریزی کرد و سفارش تامین قطعات را به قطعه سازان داد. در واقع اگر نیاز کشور مشخص باشد و ما از فروش محصولات خود مطمئن باشیم سفارش قطعات را با تیراژ بالا به قطعه سازان می دهیم و همین امر باعث می شود هم قیمت تمام شده محصول پایین تر بیاید هم به تدریج بومی سازی کمباین صورت بگیرد. ولی اگر این مهم صورت نگیرد مجبور به وارد کردن قطعات از خارج کشور هستیم و باعث عدم بومی سازی دستگاه می شود.

,

راد با بیان اینکه شرکت کمباین سازی نیازی به تخصیص ارز دولتی برای تولید کمباین برنج ندارد، گفت: درخواست اصلی ما تخصیص ارز دولتی نیست بلکه مدیرعامل و چهارصد نفر کارگر مشغول به کار در شرکت کمباین سازی اراک درخواست انعقاد قرارداد با شرکت را دارند تا ما بدانیم چه تعداد دستگاه باید تولید کنیم. ذکر این نکته هم مفید است که در حال حاضر هیچ گونه ارز دولتی دریافت نمی کنیم و تمام تولیدات را با ارز آزاد انجام می دهیم. لازم به ذکر است تفاوت قیمت دستگاه های تولید شده توسط ما با نمونه های مشابه خارجی که با ارز دولتی وارد می شود حدود ۲۰۰میلیون تومان است.

,

راد ادامه داد: شرکت کمباین سازی ایران(اراک) حتی پیشنهاد می دهد به جای اینکه ارز دولتی به این شرکت اختصاص پیدا کند، ما به التفاوت آن با ارز آزاد را به عنوان یارانه یا وام در اختیار کشاورزان قرار دهند.

,

وی تصریح کرد: این درخواست را هم داریم که اگر شرکت کمباین سازی اراک در حال ساخت دستگاه با ارز آزاد است، تمام تولید کنندگان و وارد کنندگان این محصول هم با ارز آزاد کار کنند تا رقابت شکل بگیرد. نه اینکه تولید کننده داخلی با ارز آزاد کار کند ولی وارد کننده با ارز دولتی نمونه مشابه را وارد کند که قیمت تمام شده آن کمتر باشد. اگر این کار صورت نگیرد در واقع اختلاف قیمت ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی با ارز آزاد در جیب شرکت خارجی و وارد کننده می رود.

,

مدیر اطلاع‌رسانی و روابط عمومی شرکت کمباین‌سازی اراک اضافه کرد: شرکت کمباین سازی ایران قول برطرف کردن نیاز کشور به دستگاه کمباین برنج را می دهد. ولی این مهم حتما نیاز به انعقاد قرارداد دارد. اگر دولت قرارداد تولید دستگاه کمباین برنج را با شرکت منعقد کند، ما روزی ۳ دستگاه، مجموعا هزار دستگاه در طول سال تولید می کنیم. به بیان دیگر به محض اینکه قرارداد بسته شود به فاصله چند روز، خط تولید روزانه ۳ دستگاه شروع به کار می کند. در غیر این صورت مگر چقدر نقدینگی در شرکت وجود دارد که روزی ۳ دستگاه تولید کنیم ولی کسی از ما نخرد.

,

وی در پایان با اشاره به گفته مسئولین وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر اختصاص ارز دولتی به کالاهای مانده در گمرک، گفت: دولت و وزارت جهاد کشاورزی ادعا دارد ارز دولتی به کالاهای رسوب شده در گمرکات کشور تخصیص داده شده در حالی که کمباین هایی هم وجود دارد که ثبت سفارش شده و روی کشتی در حال حمل به سمت ایران است. دولت مدعی است این کالا قبلا ثبت سفارش شده، حالا آمده در ایران و ما مجبوریم به آن ارز دولتی اختصاص دهیم. سوال ما این است که وقتی تولید داخلی می تواند این نیاز را برطرف کند چه نیازی به اختصاص ارز دولتی به کالای خارجی است تا ما به التفاوت آن به جیب وارد کننده برود.

,

راد در جمع بندی سخنانش گفت: شرکت کمباین سازی ایران شرکتی است که با حدود نیم قرن سابقه ادعای تولیدات ماشین آلات کشاورزی را دارد و آن را بارها اثبات کرده است که نمونه آن خودکفایی کشور در تولید دستگاه کمباین غلات است. همین دستگاهی که امروز با ۹۰درصد بومی سازی در ۷۵ نمایندگی شرکت در کشور عرضه می شود و نمونه اثبات حرف ماست. از آن طرف ادعای تولید کمباین برنج را داریم، در این راستا هم اگر قراردادی با شرکت بسته شود قول بی نیازی کشور به واردات این محصول را می دهیم.

,

با توجه به سخنان مدیر اطلاع‌رسانی و روابط عمومی شرکت کمباین‌سازی اراک و مسئول روابط عمومی مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی، بنظر می رسد تنها مرجعی که می تواند این مشکلات را برطرف کند وزارت صمت باشد. چرا که از طرفی وزارت جهاد کشاورزی نمی تواند منتظر تولید دستگاه داخلی برای برداشت برنج باشد و با فرا رسیدن زمان برداشت برنج از هر راهی برای برداشت آن استفاده می کند و از طرفی کمباین سازی اراک هم بدون عقد قرارداد، نمی تواند نقدینگی لازم برای بی نیاز کردن کشور از واردات کمباین برنج را فراهم کند. لذا وزارت صمت باید هر چه زودتر دست به کار شده و با عقد قرارداد با این شرکت نگرانی وزارت جهاد کشاورزی و شرکت کمباین سازی اراک را برطرف کند تا در سال جهش تولید شاهد این مهم باشیم.

,

انتهای پیام/

,

 

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه