اخبار داغ

مشکلات دامداران ادامه دارد؛

از افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت نهاده‌ها تا اجرای طرح پلاک‌گذاری دام/ فروش دام؛‌ آخرین راه پیش پای دامدار

از افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت نهاده‌ها تا اجرای طرح پلاک‌گذاری دام/ فروش دام؛‌ آخرین راه پیش پای دامدار
دامداری یکی از مشاغل اصلی مردم شهرستان مرزی رازو جرگلان از توابع خراسان شمالی محسوب می شود، اما در سال جاری به دلیل گرانی و کمبود نهاده‌های دامی و ناتوانی در تامین خوراک دام ها بسیاری از دامداران مجبور به فروش یا کشتار دام‌هایشان شده اند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصراترک، دامداری از گذشته‌های دور، منبعی برای ارتزاق و اشتغال مردم شهرستان رازو جرگلان به‌خصوص اهالی روستاهای این شهرستان بوده است و بخش اعظمی از مردم منطقه در این حوزه فعالیت می‌ کردند اما در سال‌های اخیر دامداران با مشکلات بسیاری از جمله قیمت بالای نهاده های دامی، عدم حمایت از دامداران، کمبود علوفه، کمبود تولید شیر مواجه شده اند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصراترک,

این مشکل در چند ماهه اخیر در تمامی نقاط کشور به قوت خودش باقی بوده است و علی رغم اینکه بارها مسئولان مربوطه برای تهیه نهاده های دامی ورود کرده اند و محموله های زیادی برای رفع مشکلات دامداران وارد کشور شده است اما ظاهرا نقش دلالان و واسطه و قدرتشان بیشتر از مسئولان است  که این محصول در بازار به وفور و با قیمت بالا در دسترس است اما خبری از نهاده های قیمت مصوب دولت و یارانه ای نیست.

,

 

,

یک کارخانه تولید کنسانتره در رازو جرگلان پاسخگوی نیاز دام شهرستان نیست

, یک کارخانه تولید کنسانتره در رازو جرگلان پاسخگوی نیاز دام شهرستان نیست, یک کارخانه تولید کنسانتره در رازو جرگلان پاسخگوی نیاز دام شهرستان نیست,

یکی از دامداران رازو جرگلان در گفتگو با خبرنگار عصراترک در شهرستان راز و جرگلان اظهار داشت: مشکلات اساسی دامداران، کمبود علوفه با توجه به تعداد دام در شهرستان و افزایش قیمت غیر متعارف علوفه است، به گونه ای که در حال حاضر یک دامدار برای تهیه گندم کیلویی چهار هزار و 700 تومان، برای خرید جو کیلویی پنج هزار و 700 تومان، برای خرید جو کیلویی 6 هزار تومان باید هزینه کند.

,

وی ادامه داد: این مشکل باعث شده است که بسیاری از دامداران توانایی نگه داری از دام را نداشته باشند و اقدام به فروش یا کشتار آنها بکنند که در نهایت منجر شده تولید شیر کم و به قیمت بالاتر به فروش برسد.

,

یزدانی یکی دیگر از دامداران این شهرستان گفت: متاسفانه علوفه و کنسانتره مورد نیاز دامداران را به صورت سهمیه ای و به اندازه بسیار کمتر از نیاز دام تهیه می کنند.

,

وی با اشاره به اینکه عده ای از دامداران شهرستان به علت مشکلات موجود مجبور به فروش دام خود شده اند، گفت: همچین دامداران برای تهیه علوفه مورد نیاز دام خود مجبور به تهیه آن از مرکز استان هستند و مشکلات بعد مسافت و هزینه حمل و نقل نیز بر مشکلات دامدار اضافه شده است.

,

این دامدار رازو جرگلانی با بیان اینکه تنها یک کارخانه تولید کنسانتره در شهرستان وجود دارد که آن هم در روستای بک پولاد فعالیت می کند افزود:  تولید کم و کیفیت پایین کنسانتره جوابگوی دامداران شهرستان نیست.

,

وی گفت: جهاد کشاورزی برای هر دام سبک دو و نیم کیلو کنسانتره و برای هر دام سنگین 16 کیلو در ماه تحویل دامدار می دهد، در حالی که نیاز هر دام  سبک روزانه یک کیلو و دام سنگین ماهانه 50 کیلو کنسانتره است.

,

 

,

, ,

 

,

تخصیص ماهانه 38 درصد از نیاز نهاده های دامی شهرستان

, تخصیص ماهانه 38 درصد از نیاز نهاده های دامی شهرستان , تخصیص ماهانه 38 درصد از نیاز نهاده های دامی شهرستان ,

خادمی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان راز و جرگلان در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه مردم این شهرستان معمولا از طریق اشتغال در دامداری و کشاورزی امرار معاش دارند، گفت: متاسفانه امسال در شهرستان کمبود بسیار بالای نهاده های دامی مشکلات زیادی برای دامداران ایجاد کرده است.

,

وی اضافه کرد: میزان مصرف ماهانه نهاده های دامی در شهرستان رازوجرگلان ماهانه دو هزار  تن است، در حالی که درحال حاضر 750 تن که حدود 38 درصد میزان نیاز است به شهرستان تخصیص داده شده است. 

,

خادمی با اشاره به اینکه از ابتدای مهر ماه هیچ گونه جو خام به شهرستان تخصیص داده نشده است، گفت: 10 درصد از میزان کل نهاده های دامی استان خراسان شمالی به شهرستان راز و جرگلان تخصیص داده می شود.

,

وی یکی از علت های اصلی کمبود نهاده های دامی و در نهایت افزایش قیمت آن را کمبود تولیدات داخلی علوفه عنوان کرد و گفت: این مشکلات باعث افزایش نیاز به واردات شده است که متاسفانه در ماه های اخیر واردات در بخش نهاده های دامی خیلی کم بوده است.

,

 

,

توزیع 1700 تن جو بین دامداران راز و جرگلان 

, توزیع 1700 تن جو بین دامداران راز و جرگلان , توزیع 1700 تن جو بین دامداران راز و جرگلان ,

این مقام مسئول به تقسیم عادلانه نهاده های یارانه ای  دریافتی بین دامداران اشار کرد و گفت:  از ابتدای سال جاری تاکنون یک هزار و 700 تن جو بین دامداران  و 60 تن جو و 10 تن سبوس بین پرورش دهندگان اسب شهرستان توزیع شده است.

,

خادمی در ادامه با بیان اینکه 400 هکتار کشت آبی و یک هزار و 600 هکتار کشت دیم پاسخگو تامین نهاده های دام شهرستان نیست، گفت: در حال حاضر 50 تن بذر جو وارد شهرستان شده و در بین کشاورزان توزیع شده است.
 

,
,

, ,

 

,

افزایش قیمت 100 درصدی نهاده های دامی 

, افزایش قیمت 100 درصدی نهاده های دامی , افزایش قیمت 100 درصدی نهاده های دامی ,

خادمی  در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر افزایش قیمت نهاده های دامی گفت: قیمتها در مقایسه با ماه گذشته افزایش 100 درصدی داشته است، به گونه ای که کنسانتره طی یک ماه از قیمت کیلویی دو هزار و 800 تومان و سه هزار و 200 تومان به قیمت کیلویی سه هزار و 800 تا چهارهزار و 200 تومان رسیده است.

,

این مقام مسئول اضافه کرد: همچنین یکی دیگر از عوامل گرانی های اخیر نهاده های دامی کمبود علوفه، نیاز شدید دامدار، خشکسالی و سرمای حادث شده در فصل بهار است که به محصولات خسارت وارد کرده است.

,

وی افزود: در حال حاضر 200هزار دام سبک، 16هزار دام سنگین و 750 رأس اسب در شهرستان وجود دارد.
خادمی در رابطه با قیمت نهاده های دامی توضیح داد: قیمت کنسانتره یارانه ای سه هزار و 800  تا چهار هزار و 200 تومان، گندم چهارهزار تومان برای سال آینده و جو دو هزار و 380  تومان و قیمت کاه آزاد است. 

,
,

 

,

اجرای طرح پلاک گذاری دام برای جلوگیری از قاچاق و نظارت بر دام 

, اجرای طرح پلاک گذاری دام برای جلوگیری از قاچاق و نظارت بر دام , اجرای طرح پلاک گذاری دام برای جلوگیری از قاچاق و نظارت بر دام ,

این مقام مسئول اضافه کرد: قیمت پایین دام و بالای علوفه ، دامدار را مجبور به فروش آزاد دام می کند، اما دولت برای پرواری گاو توسط شرکت پشتیبانی امور دام از دامدار، دام را خریداری می کند و برای دام های دیگر خرید دولتی ندارد.

,

وی خاطر نشان کرد: از اول آذر ماه 12 کارگزار توزیع نهاده های دامی مشخص و مقرر شد که در روستاهای اعلام شده نسبت به توزیع برابر با دام موجود آن روستا اقدام کنند.

,

خادمی افزود: در آینده نزدیک مقرر شده است که طرح پلاک گذاری دام های سبک و سنگین توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان شمالی صورت بگیرد و دامداران نسبت به پلاک دام های خود اقدام کنند، زیرا هدف از این طرح جلوگیری از قاچاق دام، شناسایی دام، عدم سرقت و نظارت بر دام در زمان حمل و نقل خواهد بود.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه