اخبار داغ

حاشیه های فراکسیون امید تمامی ندارد؛

شهرداری اراک روی ثبات به خود نمی بیند/ گره خوردن سرنوشت «شفیعی» با استیضاح!

شهرداری اراک روی ثبات به خود نمی بیند/ گره خوردن سرنوشت «شفیعی» با استیضاح!
کلانشهر اراک در دوره ی پنجم شورای شهر که اکثریت قاطع آن را اعضای لیست امید اصلاح طلبان تشکیل می دهند همواره با تعدد تغییرات در سطح عالی مدیریت شهری مواجه بوده است و حالا با داغ شدن بحث استیضاح محمد کریم شفیعی گویا قرار نیست پست شهرداری اراک روی ثبات را به خود ببیند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ پنجمین دوره شورای شهر اراک در شهریورماه سال ۹۶ در حالی فعالیت خود را آغاز کرد که اکثریت قاطع آن را منتخبین لیست امید موردحمایت اصلاح‌طلبان در شهر اراک تشکیل می‌دادند و طبیعتا رئیس شورا در آن مقطع نیز از اعضای همین لیست انتخاب شد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, دیار آفتاب,

شهردارانی که یکی پس دیگری آمدند و رفتند

شورای پنجم شهر اراک در ابتدای شروع به کار «سعید بیاتیان» را تا انتخاب شهردار به‌عنوان سرپرست شهرداری اراک انتخاب کرد و در اولین روزهای شروع به کار دوره‌ی پنجم درنهایت «داوود تاجران» با ۱۰ رأی از ۱۱ رأی اعضای شورا در تاریخ ۱۲ شهریور ۹۶ به‌عنوان شهردار منتخب اراک معرفی شد و بیاتیان سکان شهرداری اراک را کمتر از دو هفته به تاجران واگذار کرد.

داود تاجران بومی استان مرکزی نبود و در دوران شهرداری غلامحسین کرباسچی، مسئولیت شهرداری منطقه ۲۰ تهران را بر عهده داشت.

هرچند طی دوران فعالیت وی در شهرداری اراک نیز اختلاف‌نظرهایی با شورا وجود داشت اما درنهایت پس از تصویب قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان در مجلس و اجرایی شدن آن تاجران نیز مشمول این قانون شد و به‌ناچار سکان شهرداری اراک در آبان ماه سال ۹۷ را تحویل داد.

 بعد از بازنشستگی تاجران شورای شهر «ابوالفضل شالی بیگ» معاونت خدمات شهری شهردار اراک به‌عنوان گزینه پیشنهادی اصلاح‌طلبان تا انتخاب شهردار جدید، به‌عنوان سرپرست شهرداری اراک انتخاب شد.

اما مدتی بعد اصلاح‌طلبان، نایب‌رئیس شورای شهر را برای شهرداری اراک پیشنهاد کردند و حدود دو ماه بعد «سعید نادری» یکی از اعضای شورای شهر اراک و عضو فراکسیون امید در تاریخ ۱۰ دی‌ماه ۹۷ با ۸ رأی اعضای این فراکسیون به‌عنوان شهردار اراک انتخاب و به وزارت کشور معرفی شد اما وزارت کشور با توجه به دستورالعمل‌های مربوطه و نیاز به وجود سابقه‌ی مدیریت دولتی در گزینش شهرداران، این انتخاب را نپذیرفت و صلاحیت نادری برای تصدی این پست احراز نشد و بعد از یک ماه کش‌وقوس دوباره شهرداری اراک بلاتکلیف بود.

 

پس از عدم احراز شرایط سعید نادری شهردار منتخب اراک در وزارت کشور، نشست بررسی انتخاب شهردار از میان ۲ گزینه نهایی با حضور منتخبان شورای شهر در ۲۷ بهمن‌ماه سال ۹۷ برگزار شد که «مهدی فاتحی» گزینه فراکسیون امید این شورا با کسب هفت رأی از ۱۱ رأی مأخوذه به‌عنوان شهردار منتخب اراک انتخاب شد.

«محمدجعفر پور» نیز به‌عنوان گزینه اصولگرایان شورای اسلامی شهر اراک بود که در انتخابات این شورا سه رأی به دست آورد و یک رأی از مجموع آرا نیز ممتنع اعلام شد.

این انتخاب به دلایلی همچون بومی نبودن فاتحی و حاشیه‌هایی که در دوران شهرداری وی در بهارستان ایجادشده سروصدای بسیاری در پی داشت؛ اما تنها باگذشت کمتر از ۴۸ ساعت از انتخاب وی، پیامی به نقل از او در فضای مجازی منتشر شد که گویای نامه‌ی استعفای فاتحی از سمت شهرداری اراک بود که دلیل آن جلوگیری از بروز تنش در شهر عنوان شد.

سرانجام اعضای شورای اسلامی کلان‌شهر اراک چند روز بعد و در ۲۹ بهمن‌ماه سال ۹۷ با تشکیل جلسه‌ای برای انتخاب شهردار «محمد کریم شفیعی» را با ۸ رأی موافق فراکسیون امید به‌عنوان شهردار منتخب اراک معرفی کردند که دوره مدیریت وی تاکنون ادامه داشته است.

قائم‌مقامی شهردار کلان‌شهر کرج، مشاور عالی شهردار منطقه ۱۸ تهران، معاون حمل‌ونقل ترافیک شهرداری منطقه چهار تهران، معاون عمرانی و شهرسازی شهرداری اسلامشهر، مسئول شهرسازی و معماری شهرداری پاکدشت، مدیرعامل شرکت توسعه شهری و سرپرست شرکت خدمات سبز چابهار ازجمله سوابق شفیعی است.

 

شفیعی و تنش ها با شورا/ فرار از نخستین استیضاح با لابی فراکسیون امید

طی ماه های اخیر اما اختلافات بین اعضای شورای شهر و شهردار اراک بار دیگر خبرساز شده است و گویا قرار نیست پست شهرداری اراک روی ثبات را به خود ببیند، اولین جرقه های این اختلاف در تیرماه امسال زده شد و پس از کش‌وقوس‌های فراوان بر سر استیضاح شهردار اراک و بعد از قانع نشدن ۸ عضو سؤال‌کننده از پاسخ‌های شهردار در جلسه‌ی فوق‌العاده ۱۵ تیرماه شورای شهر بالاخره جلسه‌ی استیضاح محمدکریم شفیعی شهردار اراک روز دوشنبه ۲۴ تیرماه در صحن رسمی شورای شهر و در غیاب محمدحسین فدایی رئیس شورا برگزار شد.

پیش‌ از این ۸ عضو سؤال‌کننده از شهردار، درخواست خود مبنی بر استیضاح وی را به هیئت‌رئیسه تقدیم کرده بودند که درنهایت چهار عضو اصلاح‌طلب فراکسیون امید یعنی ایرج رضایی، طوفان محمدی، فرزانه رحمتی و پیمان رشیدی امضای خود را پس گرفتند و با توجه به غیبت فدایی در این جلسه تنها سه عضو اصولگرای شورای شهر اراک یعنی علی جعفر محصولی، علیرضا مرادی و حامد آجرلو بر موضع خود برای استیضاح شهردار ایستادگی کردند.

علیرغم اینکه ۵ عضو فراکسیون امید تا پیش‌از برگزاری این جلسه بر در خواست استیضاح شهردار اراک اصرار داشتند اما با توجه به انتقاداتی که از ناکارآمدی شورای شهر پنجم اراک صورت می گرفت قابل پیش‌بینی بود که اصلاح‌طلبان شورا این بار در سال پایانی شورای پنجم با استیضاح شهرداری که با پیشنهاد و رأی خودشان سکان شهرداری اراک را به دست گرفته است دست به خودزنی نمی‌زنند.

در مجموع در این جلسه محمدکریم شفیعی در غیاب یکی از اعضای شورای شهر و انصراف ۴ عضو مذکور از استیضاح با ۷ رأی موافق و ۳ رأی مخالف رأی اعتماد گرفت و در پست شهرداری اراک ماندنی شد تا بار دیگر لابی‌های سیاسی و پشت برده اکثریت اصلاح‌طلب شورای شهر اراک بر اقلیت اصولگرایان بچربد.

کلید خوردن استیضاح دوم بعد از یک مصاحبه جنجالی!

هر چند عدم تفاهم و اختلاف برخی اعضا با شفیعی حتی در جلسات علنی شورا نیز مشخص بود اما در هفته های اخیر پس از اظهار نظر جنجالی شهردار اراک در یک مصاحبه ویدئویی و پاسخ وی به سئوال مجری درباره دو عضو شورای شهر اراک یعنی فرزانه رحمتی و طوفان محمدی که گفته بود: «اگر مردم در انتخاب اعضای شورای شهر دقت بیشتری بکنند شهر ها کمتر آسیب می بینند.» بار دیگر روابط شورای و شهردار اراک دچار التهاب شد.

این سخنان شفیعی واکنش هایی را از سوی برخی اعضای شورای شهر بخصوص فراکسیون امید و دو عضوی که از آنها نامبرده شده بود به همراه داشت هر چند شهرداری اراک با انتشار بیانیه ای و تأکید بر اینکه «موفقیت های شهرداری مرهون زحمات اعضای شورا، پرسنل و مدیران شهرداری است» سعی کرد تا فضا را به  نوعی تلطیف کند اما عدم حضور شهردار اراک در جلسات شورای شهر باز هم موجب انتقاد اعضای شورا شد تا در نهایت شفیعی ۲۷ دی ماه برای پاسخگویی به سؤالات تعدادی از اعضا فراخوانده شد اما این جلسه به حد نصاب نرسید و گویا شهردار نیز به همین دلیل در جلسه حاضر نشد.

دو روز بعد یعنی دوشنبه ۲۹ دی ماه مجدد سؤال از شهردار در دستور کار شورا قرار گرفت اما این بار شفیعی به دلیل آنچه مرخصی گرفتن و در مسافرت بودن وی عنوان شد برای پاسخگویی به سؤالات در جلسه حاضر نشد و عدم حضور وی اعتراض اعضای شورا را به دنبال داشت.

 

رحمتی نایب رئیس شورای شهر اراک در واکنش به این موضوع خطاب به سورانه رییس شورای شهر اراک در صحن شورا گفت: «اگر حمایت های پیدا و پنهان و تسامح و تساهل شما نبود کار به اینجا نمی رسید که یک کارمند ساده شهرداری تهران که به دلیل حمایت نمایندگان مردم اراک بر مسند شهرداری این شهر تکیه زده است اینگونه متمردانه و خودسرانه از پاسخگویی به سوالات نمایندگان مردم که پرسش حق قانونی آنهاست، استنکاف کند.»

 محمدی دیگر عضو شورا نیز در اینباره اظهار کرد: «شهردار اراک مصاحبه ای علیه کل شوراهای کشور داشته و شوراها را از اساس کار بیهوده ای دانسته و در واقع با این رفتار اصل جمهوری اسلامی را زیرپا گذاشت و به قانون اساسی دهن کجی کرده است، به دلیل اینکه علیه شورا صحبت کرده از رییس شورای شهر اراک خواستارم که این مصاحبه را دریافت کرده و در اختیار اعضای شورا قرار دهد.»

وی تصریح کرد: «نمی شود که مصاحبه کرد و کنار کشید و علیه نمایندگان مردم و شهروندان صحبت کرد، شهردار اگر به شورا اعتقاد ندارد چرا استعفا نمی دهد؟»

مرتضی سورانه رئیس شورا اما در پاسخ اظهار کرد: «وقت شورا از ساعت ۱۷.۳۰ تا ۱۹ به پاسخگویی شهردار اراک اختصاص یافت، اما بیان مباحثی چون حمایت های پیدا و پنهان و تساهل و تسامح، واژگانی مخصوص خانم رحمتی برای بیان غرض خودش است.»

وی گفت: «به عنوان رییس شورا وظیفه خود را انجام داده ام و رسما و کتبا علیرغم درخواست مرخصی دعوت کردم، اما نیامدند و شهردار باید پاسخگوی عدم حضور خود باشد نه بنده.»

حالا اما در پی این اتفاقات بار دیگر طرح استیضاح محمدکریم شفیعی که سه عضو اصولگرا و پنج عضو اصلاح طلب شورای شهر آن را امضا کرده اند تقدیم هیات رییسه شورای شهر اراک شده است و ایرج رضایی، محمد حسین فدایی، فرزانه رحمتی، طوفان محمدی، پیمان رشیدی، علی جعفر محصولی، علیرضا مردای و حامد آجرلو از امضا کنندگان نامه درخواست استیضاح محمدکریم شفیعی هستند.

عضو شورای اسلامی کلانشهر اراک در گفتگو با دیارآفتاب مطرح کرد؛

عدم شورا باوری و شخص محور بودن مهمترین دلیل استیضاح شهردار اراک/شفیعی مسائل شهر را با برخی اعضای شورا هماهنگ می کند و مابقی را قبول ندارد

علی جعفر محصولی عضو شورای اسلامی کلانشهر اراک در گفتگو با دیار آفتاب؛ با اشاره به کلید خوردن استیضاح شهردار اراک گفت: یکی از مهمترین دلایل استیضاح شهردار اراک عدم حضور در جلسه برای پاسخگویی به آخرین وضعیت مدیریت شهری است که متأسفانه علیرغم دعوت از شهردار و ارسال نامه کتبی در صحن علنی شورا حضور نیافتند و به همین دلیل درخواست استیضاح داده شده است.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا در ماه‌های پایانی این دوره از شورای شهر استیضاح شهردار اراک می‌تواند اثرگذار باشد یا خیر،افزود: خیلی تلاش کردیم استیضاح شهردار اراک انجام نشود اما متأسفانه به دلیل عدم همکاری و لجبازی شهردار استیضاح رقم خورد وگرنه شورا هم‌چنین نظری داشت.

عضو شورای اسلامی کلانشهر اراک با اشاره به مهمترین دلیل استیضاح شهردار اراک بیان کرد: عدم شورا باوری شهردار اراک و شخص محور بودنش مهمترین دلیل استیضاح است چراکه متأسفانه این روحیه از ابتدای فعالیت ایشان وجود داشت.

وی افزود: متأسفانه شهردار اراک با دو یا سه نفر از اعضای شورای شهر مسائل شهری را هماهنگ می کند و مابقی اعضای شورا را قبول ندارد و رفتار شهردار موجب ایجاد نفاق و تفرقه شد و این رفتار قابل قبول نیست.

محصولی با بیان اینکه هم اکنون ۸ نفر از اعضای شورای شهر موافق استیضاح شهردار اراک هستند، گفت: زمان دقیق استیضاح هنوز مشخص نیست و تاکنون رئیس شورای شهر در این خصوص همکاری نکرده اند و موضوع هنوز نه ابلاغ شده و نه در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه رئیس شورای شهر مخالف استیضاح شهردار اراک است خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه مخالف است استیضاح در دستور کار قرار نمی گیرد و به نوعی این مسئله تخلف محسوب می شود چراکه ایشان باید خواسته ۸ نفر از اعضای شورای شهر را در دستور کار می گذاشت.

شفیعی و فرصت ۱۰ روزه برای حضور در جلسه استیضاح

حالا به گفته رئیس شورای شهر اراک بحث درخواست استیضاح شهردار اراک در نشست صحن علنی ششم بهمن ماه جاری مطرح و به شهردار ابلاغ می‌شود و شهردار اراک پیش از ابلاغ آن، ۱۰ روز فرصت دارد تا در نشستی به تعیین رئیس شورای شهر حضور یابد تا در این نشست رای گیری صورت گیرد.

اما کلان‌شهر اراک با جمعیت بیش از ۶۲۰ هزار نفر طی سالهای اخیر در حوزه‌ی مدیریت شهری همواره با نوسانات و تنش‌هایی روبه‌رو بوده است و درحالی‌که بسیاری از مناطق حاشیه این شهر و حتی مناطق مرکزی شهر به‌شدت نیازمند توجه به توسعه‌ی زیرساخت‌های شهری است اولی عدم ثبات در بخش سیاست‌گذاری‌های عمران شهری، آلودگی هوا، چاره‌اندیشی برای رفع معضلات و مهم‌تر از آن تزلزل در جایگاه عالی‌ترین مسئول اجرای این سیاست‌ها یعنی شهردار باعث می‌شود کارنامه شورای شهر پنجم اراک و شهرداران انتخابی آن به‌هیچ‌وجه موردقبول نباشد.

بدون تردید یکی از دلایل اساسی این تغییرات پرتعداد در رأس مجموعه‌ی شهرداری اراک را باید در عملکرد شورای شهر جستجو کرد، با توجه به اینکه همه‌ی این شهرداران توسط فراکسیون امید معرفی و موردحمایت قرارگرفته‌اند و این فراکسیون ریاست و اکثریت شورای شهر اراک را در اختیار دارد اما چنین تغییراتی در بازده‌های زمانی بسیار کوتاه نشان از تزلزل آرا در شورای شهر و اهدافی به غیر از بهبود وضعیت خدمات شهری و بعضا سیاسی در این مجموعه دارد.

در صورتی که شورای شهر باید با جمع بندی و در نظر گرفتن تمامی صلاحیت ها دست به انتخاب شهردار بزند و در نهایت با حمایت از اقدامات قانونی شهردار از این انتخاب خود دفاع کند اما حتی نگاهی گذرا به عملکرد و مواضع شورای شهر اراک برآیند و خروجی قابل قبولی را نشان نمی دهد.

هر چند اقلیت اصولگرای شورا دلایلی همچون مشکلات ساختاری در حوزه منابع انسانی شهرداری، مسائل مالی و شخص محور بودن شهردار را از جمله دلایل این استیضاح بیان می کنند ولی اکثریت فراکسیون امید از جمله خانم ها رحمتی و محمدی که آتش تندی هم دارند اما از قضا در استیضاح قبلی امضای خود را پس گرفتند حالا به نظر می رسد به تلافی مصاحبه شهردار به دنبال کنار گذاشتن وی از مسند مدیریت شهری اراک هستند.

انتهای پیام/

,

شهردارانی که یکی پس دیگری آمدند و رفتند

, شهردارانی که یکی پس دیگری آمدند و رفتند, شهردارانی که یکی پس دیگری آمدند و رفتند,

شورای پنجم شهر اراک در ابتدای شروع به کار «سعید بیاتیان» را تا انتخاب شهردار به‌عنوان سرپرست شهرداری اراک انتخاب کرد و در اولین روزهای شروع به کار دوره‌ی پنجم درنهایت «داوود تاجران» با ۱۰ رأی از ۱۱ رأی اعضای شورا در تاریخ ۱۲ شهریور ۹۶ به‌عنوان شهردار منتخب اراک معرفی شد و بیاتیان سکان شهرداری اراک را کمتر از دو هفته به تاجران واگذار کرد.

,

داود تاجران بومی استان مرکزی نبود و در دوران شهرداری غلامحسین کرباسچی، مسئولیت شهرداری منطقه ۲۰ تهران را بر عهده داشت.

,

هرچند طی دوران فعالیت وی در شهرداری اراک نیز اختلاف‌نظرهایی با شورا وجود داشت اما درنهایت پس از تصویب قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان در مجلس و اجرایی شدن آن تاجران نیز مشمول این قانون شد و به‌ناچار سکان شهرداری اراک در آبان ماه سال ۹۷ را تحویل داد.

,

 بعد از بازنشستگی تاجران شورای شهر «ابوالفضل شالی بیگ» معاونت خدمات شهری شهردار اراک به‌عنوان گزینه پیشنهادی اصلاح‌طلبان تا انتخاب شهردار جدید، به‌عنوان سرپرست شهرداری اراک انتخاب شد.

,

اما مدتی بعد اصلاح‌طلبان، نایب‌رئیس شورای شهر را برای شهرداری اراک پیشنهاد کردند و حدود دو ماه بعد «سعید نادری» یکی از اعضای شورای شهر اراک و عضو فراکسیون امید در تاریخ ۱۰ دی‌ماه ۹۷ با ۸ رأی اعضای این فراکسیون به‌عنوان شهردار اراک انتخاب و به وزارت کشور معرفی شد اما وزارت کشور با توجه به دستورالعمل‌های مربوطه و نیاز به وجود سابقه‌ی مدیریت دولتی در گزینش شهرداران، این انتخاب را نپذیرفت و صلاحیت نادری برای تصدی این پست احراز نشد و بعد از یک ماه کش‌وقوس دوباره شهرداری اراک بلاتکلیف بود.

,

 

,

پس از عدم احراز شرایط سعید نادری شهردار منتخب اراک در وزارت کشور، نشست بررسی انتخاب شهردار از میان ۲ گزینه نهایی با حضور منتخبان شورای شهر در ۲۷ بهمن‌ماه سال ۹۷ برگزار شد که «مهدی فاتحی» گزینه فراکسیون امید این شورا با کسب هفت رأی از ۱۱ رأی مأخوذه به‌عنوان شهردار منتخب اراک انتخاب شد.

,

«محمدجعفر پور» نیز به‌عنوان گزینه اصولگرایان شورای اسلامی شهر اراک بود که در انتخابات این شورا سه رأی به دست آورد و یک رأی از مجموع آرا نیز ممتنع اعلام شد.

,

این انتخاب به دلایلی همچون بومی نبودن فاتحی و حاشیه‌هایی که در دوران شهرداری وی در بهارستان ایجادشده سروصدای بسیاری در پی داشت؛ اما تنها باگذشت کمتر از ۴۸ ساعت از انتخاب وی، پیامی به نقل از او در فضای مجازی منتشر شد که گویای نامه‌ی استعفای فاتحی از سمت شهرداری اراک بود که دلیل آن جلوگیری از بروز تنش در شهر عنوان شد.

,

سرانجام اعضای شورای اسلامی کلان‌شهر اراک چند روز بعد و در ۲۹ بهمن‌ماه سال ۹۷ با تشکیل جلسه‌ای برای انتخاب شهردار «محمد کریم شفیعی» را با ۸ رأی موافق فراکسیون امید به‌عنوان شهردار منتخب اراک معرفی کردند که دوره مدیریت وی تاکنون ادامه داشته است.

,

قائم‌مقامی شهردار کلان‌شهر کرج، مشاور عالی شهردار منطقه ۱۸ تهران، معاون حمل‌ونقل ترافیک شهرداری منطقه چهار تهران، معاون عمرانی و شهرسازی شهرداری اسلامشهر، مسئول شهرسازی و معماری شهرداری پاکدشت، مدیرعامل شرکت توسعه شهری و سرپرست شرکت خدمات سبز چابهار ازجمله سوابق شفیعی است.

,

, ,

 

,

,

, , ,

شفیعی و تنش ها با شورا/ فرار از نخستین استیضاح با لابی فراکسیون امید

, شفیعی و تنش ها با شورا/ فرار از نخستین استیضاح با لابی فراکسیون امید, شفیعی و تنش ها با شورا/ فرار از نخستین استیضاح با لابی فراکسیون امید,

طی ماه های اخیر اما اختلافات بین اعضای شورای شهر و شهردار اراک بار دیگر خبرساز شده است و گویا قرار نیست پست شهرداری اراک روی ثبات را به خود ببیند، اولین جرقه های این اختلاف در تیرماه امسال زده شد و پس از کش‌وقوس‌های فراوان بر سر استیضاح شهردار اراک و بعد از قانع نشدن ۸ عضو سؤال‌کننده از پاسخ‌های شهردار در جلسه‌ی فوق‌العاده ۱۵ تیرماه شورای شهر بالاخره جلسه‌ی استیضاح محمدکریم شفیعی شهردار اراک روز دوشنبه ۲۴ تیرماه در صحن رسمی شورای شهر و در غیاب محمدحسین فدایی رئیس شورا برگزار شد.

,

, ,

پیش‌ از این ۸ عضو سؤال‌کننده از شهردار، درخواست خود مبنی بر استیضاح وی را به هیئت‌رئیسه تقدیم کرده بودند که درنهایت چهار عضو اصلاح‌طلب فراکسیون امید یعنی ایرج رضایی، طوفان محمدی، فرزانه رحمتی و پیمان رشیدی امضای خود را پس گرفتند و با توجه به غیبت فدایی در این جلسه تنها سه عضو اصولگرای شورای شهر اراک یعنی علی جعفر محصولی، علیرضا مرادی و حامد آجرلو بر موضع خود برای استیضاح شهردار ایستادگی کردند.

,

علیرغم اینکه ۵ عضو فراکسیون امید تا پیش‌از برگزاری این جلسه بر در خواست استیضاح شهردار اراک اصرار داشتند اما با توجه به انتقاداتی که از ناکارآمدی شورای شهر پنجم اراک صورت می گرفت قابل پیش‌بینی بود که اصلاح‌طلبان شورا این بار در سال پایانی شورای پنجم با استیضاح شهرداری که با پیشنهاد و رأی خودشان سکان شهرداری اراک را به دست گرفته است دست به خودزنی نمی‌زنند.

,

, ,

در مجموع در این جلسه محمدکریم شفیعی در غیاب یکی از اعضای شورای شهر و انصراف ۴ عضو مذکور از استیضاح با ۷ رأی موافق و ۳ رأی مخالف رأی اعتماد گرفت و در پست شهرداری اراک ماندنی شد تا بار دیگر لابی‌های سیاسی و پشت برده اکثریت اصلاح‌طلب شورای شهر اراک بر اقلیت اصولگرایان بچربد.

,

کلید خوردن استیضاح دوم بعد از یک مصاحبه جنجالی!

, کلید خوردن استیضاح دوم بعد از یک مصاحبه جنجالی!, کلید خوردن استیضاح دوم بعد از یک مصاحبه جنجالی!,

هر چند عدم تفاهم و اختلاف برخی اعضا با شفیعی حتی در جلسات علنی شورا نیز مشخص بود اما در هفته های اخیر پس از اظهار نظر جنجالی شهردار اراک در یک مصاحبه ویدئویی و پاسخ وی به سئوال مجری درباره دو عضو شورای شهر اراک یعنی فرزانه رحمتی و طوفان محمدی که گفته بود: «اگر مردم در انتخاب اعضای شورای شهر دقت بیشتری بکنند شهر ها کمتر آسیب می بینند.» بار دیگر روابط شورای و شهردار اراک دچار التهاب شد.

,

این سخنان شفیعی واکنش هایی را از سوی برخی اعضای شورای شهر بخصوص فراکسیون امید و دو عضوی که از آنها نامبرده شده بود به همراه داشت هر چند شهرداری اراک با انتشار بیانیه ای و تأکید بر اینکه «موفقیت های شهرداری مرهون زحمات اعضای شورا، پرسنل و مدیران شهرداری است» سعی کرد تا فضا را به  نوعی تلطیف کند اما عدم حضور شهردار اراک در جلسات شورای شهر باز هم موجب انتقاد اعضای شورا شد تا در نهایت شفیعی ۲۷ دی ماه برای پاسخگویی به سؤالات تعدادی از اعضا فراخوانده شد اما این جلسه به حد نصاب نرسید و گویا شهردار نیز به همین دلیل در جلسه حاضر نشد.

,

دو روز بعد یعنی دوشنبه ۲۹ دی ماه مجدد سؤال از شهردار در دستور کار شورا قرار گرفت اما این بار شفیعی به دلیل آنچه مرخصی گرفتن و در مسافرت بودن وی عنوان شد برای پاسخگویی به سؤالات در جلسه حاضر نشد و عدم حضور وی اعتراض اعضای شورا را به دنبال داشت.

,

 

,

, ,

رحمتی نایب رئیس شورای شهر اراک در واکنش به این موضوع خطاب به سورانه رییس شورای شهر اراک در صحن شورا گفت: «اگر حمایت های پیدا و پنهان و تسامح و تساهل شما نبود کار به اینجا نمی رسید که یک کارمند ساده شهرداری تهران که به دلیل حمایت نمایندگان مردم اراک بر مسند شهرداری این شهر تکیه زده است اینگونه متمردانه و خودسرانه از پاسخگویی به سوالات نمایندگان مردم که پرسش حق قانونی آنهاست، استنکاف کند.»

,

 محمدی دیگر عضو شورا نیز در اینباره اظهار کرد: «شهردار اراک مصاحبه ای علیه کل شوراهای کشور داشته و شوراها را از اساس کار بیهوده ای دانسته و در واقع با این رفتار اصل جمهوری اسلامی را زیرپا گذاشت و به قانون اساسی دهن کجی کرده است، به دلیل اینکه علیه شورا صحبت کرده از رییس شورای شهر اراک خواستارم که این مصاحبه را دریافت کرده و در اختیار اعضای شورا قرار دهد.»

,

وی تصریح کرد: «نمی شود که مصاحبه کرد و کنار کشید و علیه نمایندگان مردم و شهروندان صحبت کرد، شهردار اگر به شورا اعتقاد ندارد چرا استعفا نمی دهد؟»

,

مرتضی سورانه رئیس شورا اما در پاسخ اظهار کرد: «وقت شورا از ساعت ۱۷.۳۰ تا ۱۹ به پاسخگویی شهردار اراک اختصاص یافت، اما بیان مباحثی چون حمایت های پیدا و پنهان و تساهل و تسامح، واژگانی مخصوص خانم رحمتی برای بیان غرض خودش است.»

,

وی گفت: «به عنوان رییس شورا وظیفه خود را انجام داده ام و رسما و کتبا علیرغم درخواست مرخصی دعوت کردم، اما نیامدند و شهردار باید پاسخگوی عدم حضور خود باشد نه بنده.»

,

حالا اما در پی این اتفاقات بار دیگر طرح استیضاح محمدکریم شفیعی که سه عضو اصولگرا و پنج عضو اصلاح طلب شورای شهر آن را امضا کرده اند تقدیم هیات رییسه شورای شهر اراک شده است و ایرج رضایی، محمد حسین فدایی، فرزانه رحمتی، طوفان محمدی، پیمان رشیدی، علی جعفر محصولی، علیرضا مردای و حامد آجرلو از امضا کنندگان نامه درخواست استیضاح محمدکریم شفیعی هستند.

,

عضو شورای اسلامی کلانشهر اراک در گفتگو با دیارآفتاب مطرح کرد؛

, عضو شورای اسلامی کلانشهر اراک در گفتگو با دیارآفتاب مطرح کرد؛,

عدم شورا باوری و شخص محور بودن مهمترین دلیل استیضاح شهردار اراک/شفیعی مسائل شهر را با برخی اعضای شورا هماهنگ می کند و مابقی را قبول ندارد

, عدم شورا باوری و شخص محور بودن مهمترین دلیل استیضاح شهردار اراک/شفیعی مسائل شهر را با برخی اعضای شورا هماهنگ می کند و مابقی را قبول ندارد, عدم شورا باوری و شخص محور بودن مهمترین دلیل استیضاح شهردار اراک/شفیعی مسائل شهر را با برخی اعضای شورا هماهنگ می کند و مابقی را قبول ندارد,

علی جعفر محصولی عضو شورای اسلامی کلانشهر اراک در گفتگو با دیار آفتاب؛ با اشاره به کلید خوردن استیضاح شهردار اراک گفت: یکی از مهمترین دلایل استیضاح شهردار اراک عدم حضور در جلسه برای پاسخگویی به آخرین وضعیت مدیریت شهری است که متأسفانه علیرغم دعوت از شهردار و ارسال نامه کتبی در صحن علنی شورا حضور نیافتند و به همین دلیل درخواست استیضاح داده شده است.

, دیار آفتاب,

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا در ماه‌های پایانی این دوره از شورای شهر استیضاح شهردار اراک می‌تواند اثرگذار باشد یا خیر،افزود: خیلی تلاش کردیم استیضاح شهردار اراک انجام نشود اما متأسفانه به دلیل عدم همکاری و لجبازی شهردار استیضاح رقم خورد وگرنه شورا هم‌چنین نظری داشت.

,

عضو شورای اسلامی کلانشهر اراک با اشاره به مهمترین دلیل استیضاح شهردار اراک بیان کرد: عدم شورا باوری شهردار اراک و شخص محور بودنش مهمترین دلیل استیضاح است چراکه متأسفانه این روحیه از ابتدای فعالیت ایشان وجود داشت.

,

وی افزود: متأسفانه شهردار اراک با دو یا سه نفر از اعضای شورای شهر مسائل شهری را هماهنگ می کند و مابقی اعضای شورا را قبول ندارد و رفتار شهردار موجب ایجاد نفاق و تفرقه شد و این رفتار قابل قبول نیست.

,

محصولی با بیان اینکه هم اکنون ۸ نفر از اعضای شورای شهر موافق استیضاح شهردار اراک هستند، گفت: زمان دقیق استیضاح هنوز مشخص نیست و تاکنون رئیس شورای شهر در این خصوص همکاری نکرده اند و موضوع هنوز نه ابلاغ شده و نه در دستور کار قرار گرفته است.

,

وی با اشاره به اینکه رئیس شورای شهر مخالف استیضاح شهردار اراک است خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه مخالف است استیضاح در دستور کار قرار نمی گیرد و به نوعی این مسئله تخلف محسوب می شود چراکه ایشان باید خواسته ۸ نفر از اعضای شورای شهر را در دستور کار می گذاشت.

,

شفیعی و فرصت ۱۰ روزه برای حضور در جلسه استیضاح

, شفیعی و فرصت ۱۰ روزه برای حضور در جلسه استیضاح, شفیعی و فرصت ۱۰ روزه برای حضور در جلسه استیضاح,

حالا به گفته رئیس شورای شهر اراک بحث درخواست استیضاح شهردار اراک در نشست صحن علنی ششم بهمن ماه جاری مطرح و به شهردار ابلاغ می‌شود و شهردار اراک پیش از ابلاغ آن، ۱۰ روز فرصت دارد تا در نشستی به تعیین رئیس شورای شهر حضور یابد تا در این نشست رای گیری صورت گیرد.

,

اما کلان‌شهر اراک با جمعیت بیش از ۶۲۰ هزار نفر طی سالهای اخیر در حوزه‌ی مدیریت شهری همواره با نوسانات و تنش‌هایی روبه‌رو بوده است و درحالی‌که بسیاری از مناطق حاشیه این شهر و حتی مناطق مرکزی شهر به‌شدت نیازمند توجه به توسعه‌ی زیرساخت‌های شهری است اولی عدم ثبات در بخش سیاست‌گذاری‌های عمران شهری، آلودگی هوا، چاره‌اندیشی برای رفع معضلات و مهم‌تر از آن تزلزل در جایگاه عالی‌ترین مسئول اجرای این سیاست‌ها یعنی شهردار باعث می‌شود کارنامه شورای شهر پنجم اراک و شهرداران انتخابی آن به‌هیچ‌وجه موردقبول نباشد.

,

بدون تردید یکی از دلایل اساسی این تغییرات پرتعداد در رأس مجموعه‌ی شهرداری اراک را باید در عملکرد شورای شهر جستجو کرد، با توجه به اینکه همه‌ی این شهرداران توسط فراکسیون امید معرفی و موردحمایت قرارگرفته‌اند و این فراکسیون ریاست و اکثریت شورای شهر اراک را در اختیار دارد اما چنین تغییراتی در بازده‌های زمانی بسیار کوتاه نشان از تزلزل آرا در شورای شهر و اهدافی به غیر از بهبود وضعیت خدمات شهری و بعضا سیاسی در این مجموعه دارد.

,

در صورتی که شورای شهر باید با جمع بندی و در نظر گرفتن تمامی صلاحیت ها دست به انتخاب شهردار بزند و در نهایت با حمایت از اقدامات قانونی شهردار از این انتخاب خود دفاع کند اما حتی نگاهی گذرا به عملکرد و مواضع شورای شهر اراک برآیند و خروجی قابل قبولی را نشان نمی دهد.

,

هر چند اقلیت اصولگرای شورا دلایلی همچون مشکلات ساختاری در حوزه منابع انسانی شهرداری، مسائل مالی و شخص محور بودن شهردار را از جمله دلایل این استیضاح بیان می کنند ولی اکثریت فراکسیون امید از جمله خانم ها رحمتی و محمدی که آتش تندی هم دارند اما از قضا در استیضاح قبلی امضای خود را پس گرفتند حالا به نظر می رسد به تلافی مصاحبه شهردار به دنبال کنار گذاشتن وی از مسند مدیریت شهری اراک هستند.

,

انتهای پیام/

,

 

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه