اخبار داغ

سرپرست امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی:

پیش بینی کاهش چشمگیر میزان برداشت غلات در بهار جاری/تغییر الگوی کشت استان به کاشت محصولات علوفه ای

پیش بینی کاهش چشمگیر میزان برداشت غلات در بهار جاری/تغییر الگوی کشت استان به کاشت محصولات علوفه ای
پژمان شهابی گفت: در استان رویش بخشی از سطوح زیر کشت محصولات گندم، جو و کلزا متاثر از سرما و کاهش بارندگی ها در فصول پاییز و زمستان سال گذشته خسارت دیده اند که در بهار جاری میزان برداشت این محصولات کاهش چشم گیری خواهند داشت.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پژمان شهابی، سرپرست امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در گفت و گو با عصراترک اظهار کرد: در فصل کشت زراعی پاییز سال ۹۹، در خراسان شمالی ۴۷ هزار و ۷۰۰ هکتار از زمین های زراعی استان به کشت گندم آبی و ۹۶ هزار و ۲۵۰ هکتار به کشت گندم دیم اختصاص یافت.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصراترک,
 
,
شهابی افزود: این در حالی است که در فصل زراعی پاییزه سال ۹۸، در خراسان شمالی ۴۷ هزار و ۵۰۰ هکتار به کشت گندم آبی و ۹۸ هزار هکتار به کشت گندم دیم اختصاص یافته بود.
,
 
,
وی در ادامه عنوان کرد: در فصل کشت زراعی پاییز سال ۹۹، ۲۶ هزار و ۵۷۰ هکتار به کشت جو آبی، ۲۳ هزار و ۲۶۵ هکتار به کشت جو دیم همچنین دو هزار و ۷۷۰ هکتار به کشت کلزای آبی و ۲۳۵ هکتار به کشت کلزای دیم اختصاص یافت.
,
 
,
وی افزود: این در حالی است که در استان، در فصل کشت زراعی پاییز سال ۹۸، ۲۳ هزار هکتار به کشت جو آبی و ۱۹ هزار هکتار به کشت جو دیم همچنین چهار هزار و ۴۶ هکتار به کلزای آبی و دیم اختصاص یافته بودند.
,
 
,
سرپرست امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی همچنین خاطر نشان کرد: برای نخستین بار در فصل زراعی پاییز سال ۹۹ محصول دانه روغنی کاملینا که کم آب طلب و مقاوم با تنش های اقلیمی است، در سطح استان کشت شد که ۵۰ هکتار آن کشت آبی و ۳۰ هکتار دیگر از آن کشت دیم بوده اند.
,
 
,
وی در ادامه با اشاره با کاهش بارندگی های فصول پاییز و زمستان سال ۹۹ همچنین در فروردین ماه جاری، اعلام کرد: بر اساس ارزیابی های انجام شده تا به کنون برآورد خسارت به سطوح کشت گندم آبی و جو آبی در مجموع ۲۰ درصد همچنین برآورد خسارت به سطوح کشت گندم و جو دیم در مجموع ۶۰ بوده است که پیش بینی می شود با تداوم وضعیت کم بارشی در استان سطوح خسارت به این زمین های زراعی بیشتر نیز بشود.
,
 
,
وی همچنین افزود: سرما و کم بارشی موجب شدند که رویش محصول در سطوح کشت کلزای دیم استان به طور کامل از بین بروند و رویش محصول در ۴۷۰ هکتار از سطوح کلزای آبی استان نیز خسارت بینند.
,
 
,
شهابی درباره میزان برداشت محصول از سطوح زیر کشت استان در بهار جاری نیز اظهار کرد: با توجه به خسارت های وارد شده به سطوح زیر کشت پاییز سال ۹۹ متاثر از سرما و کاهش بارندگی ها، پیش بینی می شود که در بهار امسال برداشت گندم آبی تا ۳۲ هزار تن و برداشت گندم دیم نیز تا ۶۰ هزار تن کاهش داشته باشد.
,
 
,
وی گفت: با توجه به اینکه پیش بینی کرده بودیم که ۲۶۰ هزار تن گندم از مزارع گندم آبی و دیم استان را برداشت کنیم، حال پیش بینی می شود که با شرایط بوجود آمده، در بهار امسال تا حدود ۱۶۰ هزار تن گندم از مزارع استان برداشت شود.
,
 
,
وی همچنین بیان کرد: پیش بینی می شود که در بهار امسال میزان برداشت جو آبی تا ۱۸ هزار تن و جو دیم تا ۱۲ هزار تن کاهش برداشت داشته باشیم.
,
 
,
سرپرست امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: کشت کلزای دیم به طور کامل از بین رفته است و برداشت محصول کلزا از مزارع کلزای آبی استان در بهار امسال در هر هکتار دو تن خواهد بود.
,
 
,
افزون بر این، وی اعلام کرد: با توجه به اینکه از ۲۰ فروردین ماه جاری رودخانه اترک در پایین دست نیز خشک شد، کشاورزان استان انجام کشت دوم در بهار امسال را انجام نخواهند داد، با این وجود کشت بهاره انجام خواهد شد.
,
 
,
شهابی درباره تاثیر کاهش بارندگی ها بر تغییر رفتار الگوی کشت در استان طی یک دهه اخیر نیز اظهار کرد: کاهش بارندگی ها علاوه بر اینکه موجب شده است تا سطح زیر کشت برنج در استان از دو هزار هکتار به ۷۰۰ هکتار برسد و البته به ۵۰۰ هکتار نیز خواهد رسید همچنین با برگزاری دوره های آموزشی و ترویجی بر ای کشاورزان استان آنان به کشت محصولات کم آب طلب علوفه ای برای خوراک دام از جمله سورگوم، چغندر علوفه ای، خلر ماشک، نخود علوفه ای، دانه روغنی کاملینا تمایل پیدا کرده اند و به سوی انجام کشت محصولات علوفه ای تمایل پیدا کرده اند.
,
 
,
انتهای پیام/
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه