اخبار داغ

در گفت‌وگو با کارشناس تغذیه عنوان شد؛

تغذیه روزه‌داری در ایام کرونا/خوردنی‌های افطار تا سحر

تغذیه روزه‌داری در ایام کرونا/خوردنی‌های افطار تا سحر
همزمانی ماه رمضان امسال با اپیدمی ویروس کرونا رعایت برخی نکات مهم تغذیه‌ای برای حفظ و ارتقای سلامت اعضای خانواده و پیشگیری از بیماری را دوچندان کرده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهناز مردانی در گفت‌وگو با خبرنگار سفیرافلاک با اشاره به‌ضرورت تغذیه تصحیح برای فرد روزه‌دار، اظهار داشت: منظور از رژیم غذایی متعادل یعنی در این زمینه افراط‌وتفریط نداشته باشیم و به‌اندازه نیاز بدن مصرف کنیم، درواقع نه آن‌قدر کم که با کاهش کالری و دریافت کم پروتئین‌ها و ویتامین‌ها و مواد معدنی دچار ضعف و بی‌حال و سوءتغذیه شویم و نه آن‌قدر زیاده‌روی که دچار چاقی بی‌رویه و فشارخون بالا، دیابت و حتی کاهش سیستم ایمنی بدن را داشته باشیم.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سفیرافلاک,

وی با اشاره به این‌که ابتلا به کووید 19 در افراد چاق بیش از افرادی است که وزن آن‌ها در حد نرمال است، افزود: رژیم غذایی متنوع یعنی همه گروه‌های اصلی غذایی شامل نان، غلات و مواد پروتئینی شیر و لبنیات و استفاده از انواع سبزی‌ها و میوه‌ها در وعده شام افطار و سحر که با رعایت این نکات و دریافت آب آشامیدنی سالم، شیر کم‌چرب، دوغ کم‌نمک و انواع میوه‌ها و سبزی‌های تازه می‌توانیم آب موردنیاز بدن را تأمین کنیم.

,

کارشناس تغذیه عنوان کرد: مصرف مواد پروتئینی چه پروتئین حیوانی و چه گیاهی مثل گوشت، مرغ، ماهی، حبوبات، غلات، تخم‌مرغ، شیر، لبنیات کم‌چرب باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود چراکه این منوگلوبین ها و آنتی بادی ها از گروه پروتئین‌ها هستند و از طرف دیگر مواد پروتئین حیوانی مثل گوشت‌ها حاوی آهن و روی هستند که این دو عنصر تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن و در مقابل بیماری‌های مختلف، مانع از ایجاد بیماری‌های واگیری مثل کرونا است.

, , ,

وی تصریح کرد: سبزی‌خوردن باعث خشکی دهان و ایجاد عطش می‌شود و بهتر است از خوردن این نوع سبزی در وعده سحر اجتناب شود، اما دریافت میوه‌ها و دیگر سبزی‌هایی چون کاهو، گوجه، خیار، فلفل دلمه ای چون حاوی فیبر کافی و آب میان بافتی خوبی و سرشار از ویتامین C می‌باشند و همچنین سبزی‌های رنگی مثل هویچ و میوه های زرد و نارنجی و قرمز سرشار از ویتامین A هستند که ویتامین A نقش مؤثری در ارتقاء سیستم ایمنی بدن به عهده دارد.

,

مردانی خاطرنشان کرد: نکته خیلی مهمی که وجود دارد این است که دیابتی‌های نوع یک که وابسته به انسولین هستند و در ساعات مشخص و منظمی باید انسولین تزریق کنند و وعده‌های غذایی منظمی باید دریافت کنند معمولاً ازنظر پزشک معالج آن‌ها توصیه‌ای به گرفتن روزه برای آن‌ها وجود ندارد، اما دیابتی‌های نوع دو که به دودسته تقسیم می‌شوند ؛ دسته اول علی رقم مصرف داروها زیر نظر پزشک خود با رژیم غذایی، ولی متأسفانه قند خون آن‌ها کنترل نمی‌شود و این‌ها به دلیل اختلالات قندخونی که دارند مجاز به گرفتن روزه نیستند، اما دسته‌ای دیگر با دارودرمانی و تحت نظر پزشک متخصص و تغذیه مناسب توانسته‌اند با کنترل قند خون در دامنه متعارف و یک رژیم غذایی متعادل و متنوع روزه‌داری را داشته باشند.

,

کارشناس تغذیه بیان کرد: توصیه‌ای در جواب نگرانی خانواده‌هایی که روزه اولی دارند؛ چون نوجوانان در سن رشد هستند توجه به برنامه غذایی آنان بسیار حائز اهمیت است و مادران می‌بایست در وعده‌های غذایی مصرف مواد پروتئین مثل گوشت، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، غلات، شیر کم‌چرب و انواع آش‌هایی که حاوی حبوبات است را به‌اندازه کافی بگنجانند تا به رشد مطلوب نوجوان خدشه‌ای وارد نشود.

,

وی گفت: از طرفی نسبت به کربوهیدرات‌های پیچیده‌ای مثل نان سبوس‌دار نان سنگک نان‌های صنعتی سبوس‌دار عدس پلو، لوبیا پلو و … که می توانند بخش اعظمی از انرژی موردنیاز روزه‌دار به خصوص نوجوانان را در وعده‌های غذایی تأمین کنند نباید غافل شد.

,

 

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه