اخبار داغ

در ۱۰ سال گذشته انجام شد؛

احداث بیش از ۱۹۹ سازه آبخیزداری در چهارمحال و بختیاری

احداث بیش از ۱۹۹ سازه آبخیزداری در چهارمحال و بختیاری
رئیس اداره مهندسی و مطالعات منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: در ۱۰ سال اخیر در این استان بیش از ۱۹۹ سازه آبخیزداری احداث که براساس مطالعات انجام شده، عملکرد این تعداد سازه موجب شده است تا فرسایش خاک تا ۶۰ درصد کنترل شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز؛ رضازاده رئیس اداره مهندسی و مطالعات منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: برای دومین بار در ۱۱ سال گذشته، میزان بارش در چهارمحال و بختیاری به ۶۰/۳ درصد میانگین بارش سالیانه رسیده است که با بروز این تنش خشکسالی هواشناسی و افزایش تخریب و فشار بر حوضه‌های آبخیز به دلیل بهره‌برداری غیراصولی و همچنین با توجه به جایگاه مهم چهارمحال و بختیاری در تامین منابع آبی فلات مرکزی و بخش‌هایی از جنوب کشور، لازم است برای هدایت صحیح منابع و پایداری تولید آب برنامه‌ریزی دقیق‌تری انجام شود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, جهانبین نیوز,

وی بر ضرورت دستیابی به مدیریت پایدار و الگوی بهره‌برداری صحیح از حوضه‌های آبخیز تاکید و تصریح کرد: باید در این زمینه بین دستگاه‌های متولی که به نوعی در برداشت از حوضه نقش دارند، انسجام مدیریتی شکل گیرد تا تخریب به حداقل برسد.

رضازاده در ادامه با اشاره به مطالعات انجام شده درخصوص نتایج اجرای طرح‌های آبخیزداری در حوضه‌های آبخیز دیمه شهرستان کوهرنگ، قلنگان شهرستان شهرکرد و دوراهان در شهرستان بروجن گفت: ۸۰ درصد از اهداف پیش‌بینی شده در برنامه‌های اجرایی این سه حوضه آبخیز محقق شده است.

وی اظهار داشت: مطالعات انجام شده درخصوص ارزیابی اثرات عملیات آبخیزداری در این سه منطقه الگویی از چهارمحال و بختیاری نشان می‌دهد که بخش عمده‌ای از اهداف پیش‌بینی شده همچون کنترل سیل، جلوگیری از فرسایش خاک و تغذیه آبخوان‌ها حاصل شده است.

رئیس اداره مهندسی و مطالعات منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه مطالعات درباره اثربخشی اقدامات انجام شده از سال ۹۸ آغاز و در بهار ۱۴۰۰ به پایان رسیده است، تصریح کرد: در ۱۰ سال اخیر در این سه حوضه آبخیز بیش از ۱۹۹ سازه آبخیزداری احداث شده است که براساس مطالعات انجام شده، عملکرد این تعداد سازه موجب شده است تا فرسایش خاک تا ۶۰ درصد کنترل شود.

رضازاده کاهش ۱۰ درصدی میزان روان‌آب‌ها و ۷۰ درصدی دبی سیلابی حوضه را از دیگر نتایج اجرای طرح‌های آبخیزداری در سه حوضه الگویی دیمه، قلنگان و دوراهان بیان کرد و گفت: اگر چه در سال‌های پس از احداث سازه، تغییراتی از نظر بهره‌برداری در این حوضه‌ها به وجود آمده است اما با توجه به رضایت بخش بودن نتایج عملکرد و ضرورت تداوم اجرای طرح‌های آبخیزداری، برنامه‌ریزی برای عبور از بحران‌های محیطی همانند آلودگی آب، بروز ریزگردها و فرسایش خاک در سال جاری و در برنامه پنج‌ساله هفتم در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته اقدامات آبخیزداری و طرح‌های احیا و اصلاح مراتع و همچنین جنگل‌کاری در ۴۶ حوضه آبخیز استان انجام شد، افزود: عملیات اجرایی این طرح‌ها تاکنون ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که پیش‌بینی می‌شود این اقدامات و طرح‌ها تا پایان تیرماه به بهره‌برداری برسد.

رضازاده یادآور شد: در سال جاری نیز در صورت اختصاص اعتبارات لازم، اقدامات اجرایی منابع طبیعی در۴۰ حوضه آبخیز استان دنبال خواهد شد.

انتهای پیام/

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه