اخبار داغ

کارشناس مسایل سیاسی:

طرح صیانت آغاز قانونمند شدن فضای مجازی برای حمایت از کاربران است

طرح صیانت آغاز قانونمند شدن فضای مجازی برای حمایت از کاربران است
خسروی گفت: در آمریکا بیش از دو هزار قانون برای مدیریت و ساماندهی فضای مجازی وجود دارد اما در ایران این فضا رها شده و این در حالی است که وضعیت تولید محتوا و دسترسی‌ها در بسیاری کشورهای دنیا ساماندهی شده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ابوالقاسم خسروی، کارشناس مسایل سیاسی در گفت و گو با خبرنگار صبح توس؛ اظهار داشت: پس از کش و قوس‌های فراوان طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی در مجلس مورد بررسی قرار گرفت و با رأی  نمایندگان، طرح به کمیسیون اصل 85 فرستاده شده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, صبح توس,

وی تصریح کرد: طبق اصل 85 قانون اساسی، مجلس می‌تواند در مواقع ضروری و طرح های مهم  اختیار بررسی برخی از طرح‌ها را به کمیسیون‌های تخصصی سپرده تا در فضای کارشناسی بیشتری مورد اهتمام ویژه قرار گیرد. و در صورت تصویب طرح توسط اعضای کمیسیون، با صلاحدید مجلس به مدت چند سال به صورت آزمایشی اجرایی شود.

,

عضو اسبق کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: ساماندهی فضای مجازی یکی از موضوعات بسیار مهم و دغدغه های جدی بسیاری از دلسوزان و خانواده های ایرانی در سالیان طولانی بوده است، انتظار می رفت همچون تمام کشورهای دنیا بتوان با ایجاد چارچوب، ضابطه و قانون این فضا را به نحو مطلوبی مدیریت کرد.

,

خسروی بیان کرد: طرح کنونی حاصل بیش از 2 هزار ساعت کار کارشناسی و فنی و علاوه بر آن سه ماه در مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی  مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

,

نماینده اسبق تربت حیدریه اظهار داشت: در این طرح هیچ حرف پنهان و پوشیده‌ای وجود ندارد، طرح صیانت از فضای مجازی به‌دنبال انسداد پلتفرم‌های خارجی نیست، طبق این طرح تا زمانی که نرم‌افزارها و پلتفرم‌های داخلی رشد نکرده و نتوانند تمام سرویس‌های مورد نظر را ارائه دهند، پلتفرم‌های خارجی متوقف نمی‌شوند

,

وی بیان کرد: برخی این طرح را اصلا نخوانده اند و از آخرین تغییرات اعمال شده بر آن نیز اطلاعی ندارند به همین دلیل با بیان اینکه تدوین آن با هدف فیلترینگ و انسداد پلتفرم‌های خارجی صورت گرفته ذهن مخاطبان را به این سمت می برند و ساماندهی را به انسداد و فیلترینگ معنی می کنند و این در حالی است که طرح مذکور یکی از اولویت ها و ماموریت های اصلی مجلس یازدهم و براساس واقعیات، نیازها و ضروریات جامعه در حوزه حکمرانی تدوین شده و از 14 ماه گذشته تاکنون در حال بررسی است.
 
خسروی ابراز داشت: در سال 96 شورایعالی فضای مجازی مصوبه ای برای ساماندهی این فضا داشت که در آن آمده هر فردی که بخواهد در این فضا سکویی برای ارائه خدمات ایجاد کند چند خصوصیت باید داشته باشد از جمله اینکه فعالان این فضا باید ثبت نام کنند بعد براساس مقررات تعیین شده فعالیت کنند ضمن اینکه پلتفرم ها باید در ایران دفتر داشته و نماینده ایرانی الاصل داشته باشند، اما این مصوبه بیش از 4 سال است که اجرا نشده چرا که ضمانت اجرایی نداشته است.

,
,
,

این کارشناس مسایل سیاسی بیان کرد: جای تعجب دارد در آمریکا 270 قانون برای مدیریت فضای مجازی وجود دارد اما در ایران این فضا رها شده و این در حالی است که وضعیت تولید محتوا و دسترسی‌ها در بسیاری از کشورها ساماندهی می شود، از سوی دیگر در ایران بسیاری از پیام رسان‌های داخلی نه تنها حمایت نشدند بلکه 70 درصد پهنای باند در اختیار پلتفرم های خارجی است.

,

خسروی گفت: طرح صیانت در واقع آغاز قانونمند شدن فضای مجازی برای حمایت از کاربران است، پلتفرم‌های خارجی درآمد بالایی از کشور ما دارند و هیچ مالیاتی پرداخت نمی‌کنند، چون قانونی در این زمینه وجود ندارد، نمی‌توانیم این پلتفرم‌ها را وادار به پرداخت مالیات کنیم.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه