اخبار داغ

در گفت‌وگو با کارشناس انرژی مطرح شد؛

تأمین منابع گازی موردنیاز استان‌ها با سوآپ گازی و تعرفه‌گذاری پلکانی

تأمین منابع گازی موردنیاز استان‌ها با سوآپ گازی و تعرفه‌گذاری پلکانی
یک کارشناس انرژی با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین اقدامات وزارت نفت تعرفه‌گذاری پلکانی مصرف گاز بود گفت: این اقدام توانسته از بحران کمبود گاز در کشور بکاهد که در کنار قرارداد سوآپ گازی با ترکمنستان این اقدام توانست علاوه بر درآمدزایی ارزی برای کشورمان مزایایی از جمله تأمین منابع گازی موردنیاز استان‌ها را در پی داشته باشد.
[

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ بررسی‌ها نشان می‌دهد اقدام وزارت نفت در تعرفه‌گذاری پلکانی مصرف گاز و اصلاح تعرفه‌ها، به‌عنوان یک حامل انرژی در قانون هدفمندی یارانه‌ها به‌منظور کنترل مصرف «مشترکان پرمصرف خانگی» است و اجرای این سیاست اثرگذاری بیشتری در کاهش میزان شدت انرژی کشور خواهد داشت که این تمرکز بر مشترکان پرمصرف، نظام تعرفه‌گذاری و فروش منابع دولت را عادلانه‌تر خواهد کرد.

بر اساس نظام فعلی محاسبه که در تعرفه‌های گاز اعمال می‌شود، هرچقدر مشترکان بیشتر مصرف کنند از یارانه پنهان بیشتری بهره‌مند خواهند شد.

در همین خصوص افشین غلامعلی پور، کارشناس انرژی اندیشکده اقتصاد مقاومتی به خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ گفت: ایران چهارمین مصرف‌کننده گاز طبیعی در جهان است و مصرف سرانه انرژی در کشورمان ۸۰ درصد بالاتر از میانگین جهانی است.

وی افزود: ۱۶ درصد از منابع گازی در کشورمان تولید می‌شود ولی هرساله مصرف انرژی در کشورمان افزایش می‌یابد به همین دلیل مدیریت مصرف سوخت گازی در کشورمان بسیار مهم است به‌طوری‌که در سال جاری نیز در بخش گاز خانگی شاهد رکوردشکنی مصرف بودیم ولی وزارت نفت توانست با اقداماتی این امر را کنترل کند تا ایران در این زمینه با بحران روبرو نشود.

کارشناس انرژی اندیشکده اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین اقدامات وزارت نفت برای کاهش مصرف سوخت تعرفه‌گذاری پلکانی مصرف گاز بوده است که با این اقدام توانسته از بحران کمبود گاز در کشور رهایی پیدا کند و شاهد آن باشیم که در فصل زمستان هیچ‌گونه قطعی در کشور صورت نگیرد.

غلامعلی پور بیان کرد: هم اکنون مصرف سرانه نهایی گاز طبیعی ایران ۶.۶ برابر متوسط جهانی است و آمارها حاکی از آن است که در طی یک بازه ده‌ساله مصرف گاز در کشورمان رشد ۵۲ درصدی به خود دیده است.

وی اظهار نمود: عمده مصرف گاز در مناطق سردسیری است که خانواده‌ها مجبور هستند این میزان گاز را مصرف کنند بنابراین وزارت نفت علاوه بر تعرفه‌گذاری پلکانی به فرهنگ‌سازی مصرف و آموزش آن به مشترکین نیز روی آورد البته علت اصلی مصرف گاز در بخش خانگی استاندارد نبودن ساختمان‌ها برمی‌گردد.

این کارشناس انرژی در ادامه تصریح کرد: سیستم‌های گرمایشی کشور از استانداردهای کافی برخوردار نیست و بیشتر بخاری‌ها گرید جی و اف هستند و از آن سو خود پکیج‌ها و شوفاژها و موتورخانه در زمینه مصرف وضعیت مطلوبی ندارند بنابراین باید در همه ابعاد به موضوع افزایش مصرف گاز توجه کرد تا بتوانیم این امر را کنترل کنیم.

غلامعلی پور بیان کرد: حدود ۵۰ درصد از مصرف گاز در کشورمان در بخش خانگی صورت می‌گیرد که این میزان در فصل زمستان به ۷۰ درصد هم می‌رسد بنابراین به کاهش مصرف در این بخش توجه خاصی کرد.

وی افزود: برای مقابله با کمبود گاز در کشور وزارت نفت روی به سوآپ گازی با ترکمنستان آورد که این قرارداد توانست علاوه بر درآمدزایی ارزی برای کشورمان مزایایی از جمله تأمین منابع گازی موردنیاز استان‌ها داشته باشد.

این کارشناس انرژی در پایان افزود: با روی کار آمدن دولت سیزدهم، رویکرد وزارت نفت بر گسترش تعاملات اقتصادی با همسایگان متمرکز شد و تلاش کرد تا روابط گازی خود با ترکمنستان را که با اقدامات دولت قبل تیره شده بود احیا کند به همین منظور با امضای قرارداد سوآپ گازی ایران با ترکمنستان روابط اقتصادی این دو کشور در مسیر بهبود قرار گرفته و پس از گذشت بیش از پنج سال دوباره تجارت گازی بین دو کشور برقرار شده است.

انتهای پیام/

, شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛,
,
,
,
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه