اخبار داغ

روش سنتی آبغوره گیری در قدیم+عکس

روش سنتی آبغوره گیری در قدیم+عکس
آبگیری غوره در فراهان به روش های مختلفی انجام می شود، برخی غوره را به وسیله دستگاه های آبغوره گیری آبگیری می کنند و برخی هم غوره را روی اجاق حرارت داده و آن را داخل کیسه ای می ریزند تا آب غوره از تفاله آن جدا شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از فراهان خبر؛ این روزها مغازه های میوه فروشی پر از شیشه‌های آبغوره است و سبدهای غوره تازه که برای آبگیری جلوی مغازه گذاشته شده است، تا اگر مشتری خواست جلوی خودش غوره‌ها را بشویند و در دستگاه آبگیری کنار مغازه آبگیری کنند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, فراهان خبر, فراهان خبر,
 
,
از اواخر تیرماه کار برداشت غوره در فراهان آغاز می شود و بسته به زودرس یا دیررس بودن انگور زمان برداشت در نقاط مختلف شهرستان فرق می کند اما بهترین زمان آن درشت و آبدار شدن و سبز پر رنگ بودن آن است.
,
 

,

, ,
در این روزها مردان به همراهی زنان خانواده ابتدا خوشه های غوره را چیده و سپس همه ی اعضای خانواده شروع به دانه و تمیز کردن غوره می کنند، غوره را بعد از دانه کردن شسته و آن را آبگیری می کنند.
,
 
,
آبگیری غوره در فراهان به روش های مختلفی انجام می شود، برخی غوره را به وسیله دستگاه های آبغوره گیری آبگیری می کنند و برخی هم غوره را روی اجاق حرارت داده و آن را داخل کیسه ای می ریزند تا آب غوره از تفاله آن جدا شود.
,
 

,

, ,
در گذشته برای گرفتن آب غوره، غوره را داخل حوضچه ای که به آن تخت می گفتند و بالاتر از سطح زمین بود می ریختند و یکی از مردان خانه با چکمه غوره ها را لگد می کرد و آب غوره از ناودانی که حوضچه داشت، خارج می شد.
,
 

,

, ,

, ,
زنان فراهان از غوره به عنوان چاشنی در غذاها هم استفاده می کنند، برای این کار غوره را در نایلون فریزر گذاشته تا همراه برخی غذاها از جمله مرغ ترش،خورشت و ... استفاده کنند و همچنین برخی ترجیح می دهند که غوره را بعد از دانه کردن خشک کرده و آسیاب کنند و به عنوان چاشنی در غذا استفاده کنند.
,
 
,

غوره ترش یکی از ترشی های فراهان است که در شب های زمستان در شب نشینی ها طرفدار زیادی دارد.

ابتدا دم غوره را جدا کرده سپس خوب می‌شوییم، سرکه سفید را از قبل پنج دقیقه جوشانده و سرد می‌کنیم. ظرف مناسب ترشی که اصولا شیشه‌ای است را خوب تمیز کرده طوری که داخل آن آب نداشته باشد، غوره‌ها را داخل ظرف می‌ریزیم نمک و سرکه سفید را روی آن ریخته و در شیشه را می‌بندیم، پس از ۱۰ روز ترشی آماده مصرف است.

 

,

غوره ترش یکی از ترشی های فراهان است که در شب های زمستان در شب نشینی ها طرفدار زیادی دارد.

,

, ,

ابتدا دم غوره را جدا کرده سپس خوب می‌شوییم، سرکه سفید را از قبل پنج دقیقه جوشانده و سرد می‌کنیم. ظرف مناسب ترشی که اصولا شیشه‌ای است را خوب تمیز کرده طوری که داخل آن آب نداشته باشد، غوره‌ها را داخل ظرف می‌ریزیم نمک و سرکه سفید را روی آن ریخته و در شیشه را می‌بندیم، پس از ۱۰ روز ترشی آماده مصرف است.

,

 

,
غوره میوه ی سبز رنگ نارس انگور است که دارای طعم ترش می باشد. غوره دارای اسیدهای آلی مانند: اسید مالیک، اسید فرمیک، اسید سوکسینیک(Succinique Acid)، اسید اگزالیک، اسید گلوکولیک(Glucolique )و قند است.
,
 
,
غوره جهت گرفتن آبغوره برای استفاده در انواع سالاد ها و آش ها و غور غوره در انواع خورشت ها استفاده می شود.
,
انتهای پیام/
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه