به مناسبت سالروز شهادت میرزا تقی خان امیر کبیر؛
معمار تاریخ ساز دوره قاجار
شیوه و نوع تفکر امیرکبیر در پیشبرد امور هدفگذاری بر مزیت های عمرانی و علمی و حمایت و تقویت کانونهای فکری و علمی بود که هر دوی این مهم برای ایجاد تحرک در لایه های اجتماعی به منظور حرکت در امور توسعه محور و اشاعه تفکر خلاق و همگرایی فکری و اندیشه ای ضروری است و این نخبه سیاسی و اجتماعی با درک صحیح این مهم توانست در مدت کوتاه مسئولیتش از خود کارنامه ای درخشان به جا بگذارد که از او به عنوان معمار تاریخ ساز دوره قاجار یاد شود.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ میرزا تقی خان فراهانی مشهور به امیرکبیر در سال ۱۱۸۶ در روستای هزاوه واقع در ۱۸ کیلومتری غرب اراک زاده شد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, دیار آفتاب, . ,منزل پدری بزرگترین صدراعظم ایران در دربار قاجار در روستای هزاوه در سال ۸۹ به ثبت آثار تاریخی رسیده بنا و سبک معماری این منزل قدیمی در روستای هدف هزاوه متعلق به دوره قاجاریه است و در عین سادگی ظرافت ها خاص معماری اصیل و بومی منطقه را نیز در خود دارد.
, . ,

, خانه پدری امیر کبیر در دو طبقه دارای ۶۲۵ متر مربع وسعت و ۸۱۵ متر مربع زیربناست که از ویژگی های خاص معماری آن سقف های هلالی با تیرهای چوبی و دیوارهای کلفت خشتی و گلی است.
,

, میرزا تقی خان امیرکبیر اگرچه مدت صدارت کوتاه ۳۶ ماهه را در دربار قاجار داشت اما در همین زمان توانست نمونه اصلاحات مترقی، پاکدستی، تکیه بر داشته های داخلی برای رشد و بالندگی را فراهم کند و این مهم در شرایط آن روز دربار قاجار؛سرمایه ای بزرگ و الگویی گرانسنگ بود که تا به امروز نیز به عنوان مدلی موفق در راهبردهای مدیریت جامعه بر روی آن وفاق است.
, . ,

, شیوه و نوع تفکر امیرکبیر در پیشبرد امور هدفگذاری بر مزیت های عمرانی و علمی و حمایت و تقویت کانونهای فکری و علمی بود که هر دوی این مهم برای ایجاد تحرک در لایه های اجتماعی به منظور حرکت در امور توسعه محور و اشاعه تفکر خلاق و همگرایی فکری و اندیشه ای ضروری است و این نخبه سیاسی و اجتماعی با درک صحیح این مهم توانست در مدت کوتاه مسئولیتش از خود کارنامه ای درخشان به جا بگذارد که از او به عنوان معمار تاریخ ساز دوره قاجار یاد شود.
, که از او به عنوان , .,مقام معظم رهبری در ستایش این بزرگمرد و خطاب به برخی مسئولین فرمودند:
,« یکى از نامهای داراى افتخار در تاریخ ما - به همان اندازهای که واقعیت دارد - امیرکبیر است. امیرکبیر در کشور ما سه سال در رأس دولت بوده است. معلوم میشود سه سال وقت خیلى زیادى است. همه کارهایى که امیرکبیر انجام داده و همه خاطرات خوبى که تاریخ و ملت ما از این شخصیت دارد، محصول سه سال است. بنابراین چهار سال، وقت کمى نیست - وقت خیلى زیادى است - بهشرط اینکه از همه این وقت به نحو درست استفاده شود.»
,(بخشی از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۱۳۸۳.۳.۲۷)
,امیرکبیر در ۲۰ دی ماه سال ۱۳۲۰ در حمام فین کاشان قربانی جهل و تنگ نظری ایادی حاکمیت قاجار شد و مجال آن را نیافت تا با ادامه خشتی که بنا نهاده بود ساختمان توسعه یافتگی کشور را تکمیل کند.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه