logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

معاون سیاسی استاندار آذربایجان غربی عنوان داشت؛

لزوم توجه علمی به مقوله ادیان و اقوام

لزوم توجه علمی به مقوله ادیان و اقوام
موقعیت جغرافیایی، تحولات منطقه و گسترش شبکه‌های اجتماعی از جمله عوامل موثّر واگرایی در استان آذربایجان غربی هستند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فنّاوری از آذربایجان غربی؛ علیرضا رادفر، معاون سیاسی استاندار آذربایجان غربی در نشست علمی بررسی جایگاه ادیان و اقوام آذربایجان و هویت ملی، خلأ توجه علمی در بحث ادیان و اقوام را از مهم‌ترین چالش‌های این حوزه برشمرد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

وی در ادامه با معرفی الگوهای علمی موجود در جهان در زمینه ادیان و اقوام، از «همانندسازی» و «همگرایی» به عنوان دو الگوی غالب در این حیطه نام برد. رادفر با اشاره به اینکه الگوی همانندسازی به علت خرد شدن ادیان و اقوام کوچکتر در دراز مدت پاسخگو نخواهد بود، از همگرایی به عنوان مناسب‌ترین الگوی علمی در زمینه ادیان و اقوام مختلف یاد کرد.  وی آفرینش انسان با تفاوت‌های بنیادین و حذف نشدنی بودن این تفاوت‌ها را دلیل عدم کارایی الگوی همانندسازی دانست. رادفر رعایت حقوق تمام ادیان و اقوام و سوق دادن آنها به مشترکات را مهم‌ترین جنبه همگرایی و مقوّم وحدت ملی عنوان داشت که به این دو مقوله در جهان بینی اسلامی و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز توجه ویژه‌ای شده است.

,

معاون سیاسی استاندار آذربایجان غربی در بخش دیگری از سخنان خود موقعیت جغرافیایی، تحولات منطقه و گسترش شبکه‌های اجتماعی را از جمله عوامل موثّر واگرایی در سطح استان دانست. وی همسایگی استان با چندین کشور از ادیان و قومیت‌های متفاوت و وجود علایق و مشترکات با این کشورها را از جمله عوامل تنوع قومیتی در استان قلمداد کرد. وی با اشاره به گسترش شبکه های اجتماعی، لزوم اعتماد مردم به رسانه‌های ملی را در جلوگیری از واگرایی ضروری دانست.

,

رادفر راهکار همگرایی جوامع را مدیریت عوامل واگرایانه دانسته و عنوان داشت: «باید به تنوع قومیتی با نگاه مثبت و فرصت محور ملاحظه و از یکسان‌سازی در این زمینه به طور جدی پرهیز شود.» وی تاکید و پررنگ کردن مشترکات را اساسی‌ترین کار در این زمینه دانسته و از ملّیت، پیوندهای عاطفی بین ادیان و کرامت انسانی بعنوان بزرگترین مشترکات یاد کرد.

,

علیرضا رادفر در بخش پایانی سخنان خود از سواد به عنوان عامل تعیین کننده در همگرایی جوامع یاد کرد. وی با اشاره به مطالعات انجام گرفته در این زمینه، وجود همگرایی بیشتر در افراد باسواد و کاهش حرکات احساسی و هیجانی در این قشر را از عمده‌ نتایج بدست آمده در این تحقیقات برشمرد.

,

 

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه