logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

یادداشت/

چه چیزی باعث به تعویق افتادن پیش‌نویس طرح سنا شد؟

چه چیزی باعث به تعویق افتادن پیش‌نویس طرح سنا شد؟
بررسی پیش‌نویس طرح سنا در راستای وضع تحریم های جدید علیه ایران، به تعویق افتاده و علت آن، نگرانی اتحادیه‌اروپا و چه بسا آمریکا از امکان اثرگذاری آن بر انتخابات ریاست‌جمهوری‌ایران در صورت تصویب آن ‌عنوان شده‌است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ندای چناران: پیش‌نویس طرح سنا، رئیس‌جمهوری‌آمریکا را موظف می‌کند که سپاه‌پاسداران‌انقلاب‌اسلامی، مقامات، نمایندگان و اشخاص وابسته‌ در خارج از ایران را بنا بر اتهام فعالیت‌های تروریستی تحریم کند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, ندای چناران,


در حال حاضر، بررسی این طرح به تعویق افتاده و علت آن، نگرانی اتحادیه‌اروپا و چه بسا آمریکا از امکان تاثیرگذاری بر انتخابات ریاست‌جمهوری‌ایران در صورت تصویب این طرح عنوان شده‌است.

,
,


چند نکته حائز اهمیت در این خبر وجود دارد:
۱ – نه آمریکا و نه اتحادیه‌اروپا هیچیک وضع تحریم‌های جدید را مغایر با روح، متن و هدف برجام نمی‌دانند.
۲ – نگرانی اتحادیه‌اروپا از وضع تحریم‌های جدید فقط بعلت تاثیرگذاری‌اش بر انتخابات ریاست‌جمهوری‌ایران است و نه مغایرت آن با برجام و یا روابط فی‌مابین فرضاً رو به بهبود اتحادیه‌اروپا با ایران.
۳ – پس از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری‌ایران فارغ از هر نتیجه‌ای که داشته‌باشد، بررسی طرح تحریم‌های جدید مجدداً در دستور کار سنای آمریکا قرار خواهد گرفت.
۴ – آمریکا و اتحادیه‌اروپا هیچ نگرانی از واکنش‌های احتمالی دولت فعلی جمهوری‌اسلامی در برابر ایجاد تحریم‌های جدید ندارند.
۵ – مطابق با شناختی که اتحادیه‌اروپا و آمریکا از افکارعمومی داخل ایران دارند، وضع تحریم‌های جدید موقعیت رئیس دولت یازدهم و جریان‌ همسو را برای پیروزی در انتخابات پیش‌رو به مخاطره خواهد افکند.
۶ – آمریکا و اتحادیه‌اروپا دریافته‌اند که تحت هر شرایطی و علی‌رغم تمام نقض عهدها و کارشکنی‌های خود، این دولت کنونی در جمهوری‌اسلامی‌ایران است که حاضر به قبول کلیه هزینه‌های حفظ برجام می‌باشد.
۷ – نگه‌داشتن دولت یازدهم جمهوری‌اسلامی‌ایران در حالت خوف و رجاء، سیاستی بوده که تاکنون اروپا و آمریکا آن را بکار بسته‌ و البته از آن جواب مناسب نیز گرفته‌اند.

,
,
,
,
,
,
,
,
,


نتیجه‌گیری: با حفظ وضعیت موجود، هیچ چشم‌انداز امید‌بخش و روشنی حداقل برای چهار سال آینده قابل تصور نیست. اکنون کار بجایی رسیده که حداقل چشم‌انداز روشن و امیدبخش، نه تنها لغو همه‌ی تحریم‌ها نیست بلکه عدم وضع تحریم‌های جدید معنا می‌شود.


محمدرضا فتحی نجفی

,
,
,
,
,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه