logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  2. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  3. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  4. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  5. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  6. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  7. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  8. گسست میان ادعا و واقعیت
  9. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  10. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  11. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  12. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  13. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  14. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  15. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  16. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  17. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  18. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  19. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  20. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا

اصرار دولت بر قرارداد با سرسپرده آمریکایی/ قرارداد با فرانسوی‌ها، بد یا بدتر؟!

اصرار دولت بر قرارداد با سرسپرده آمریکایی/ قرارداد با فرانسوی‌ها، بد یا بدتر؟!
خبر قرارداد 8 میلیارد دلاری با شرکت نفتی فرانسوی تیتر یک رسانه‌های داخلی و خارجی شد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بلاغ، اولین قرارداد مهم نفت و گاز کشور با توتال و cnpc برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی امضا شد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, بلاغ, بلاغ, ,

ماحصل این قرارداد بسیار مهم، برداشت و تولید 335 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی غنی و ترش، 290 میلیون بشکه میعانات گازی، 14 میلیون تن گاز مایع، 12 میلیون تن اتان، 2 میلیون تن گوگرد است.

بسیاری عقد این قرارداد را میوه‌های برجام دانستد که با این قرارداد به دست آمد، در این قرارداد ایران به عنوان صاحب مخزن 50 درصد سهم دارد و شرکت پیمانکار ایرانی پتروپارس نیز صاحب 19.9 درصد سود حاصل خواهد بود.

اما نکته قابل توجه بیم کارشناسان از کارشکنی‌های فرانسوی‌ها است، توتال در سال 76 نیز تا پای عقد قرارداد آمد و خیلی راحت پس از مدتی در سال 79 یک‌طرفه قراردادش را نقص شده اعلام کرد!

در دوران تحریم توتال پیشتاز در تبعیت از فرامین دیکته شده غرب بود! از بهمن ماه سال گذشته نیز این شرکت فرانسوی ایران را برای انعقاد قرار داد معطل نگه داشته بود و منتظر نظر آمریکا و تحریم‌های جدید اعمالی آن بود نه به خاطر تحریم بلکه برای تبعیت از آمریکا!

اصرار دولت بر قرارداد با سرسپرده آمریکایی

چگونه دولت به شرکتی که انقدر به آمریکا سرسپرده است اعتماد کرده و اصرار بر فعالیت او در داخل دارد؟

اگر توتال که سابقه نقض یک طرفه قرارداد را دارد، بار دیگر قراردادش را ملغی اعلام کند توسعه فاز 11 جنوبی با مشکل مواجه نمی‌شود؟ چرا مدیران وزارت نفت قرارداد طولانی مدت با این شرکت بد سابقه انعقاد کردند؟

در حالی این اتفاقات برای توسعه بزرگترین میدان نفتی مشترک کشور رخ می‌دهد که اولا براساس اظهارات مدیران وزارت نفت قرار بود برای توسعه هر یک از میادین هیدروکربنی کشور با استفاده از مدل قراردادی IPC، ابتدا مناقصه برگزار شود و بعد از آن وزارت نفت وارد مذاکره و امضای قرارداد با شرکت منتخب شود و ثانیا درباره عملکرد شرکت توتال در توسعه برخی از میادین هیدروکربنی کشور در دو دهه گذشته بخصوص فازهای 2 و 3 پارس جنوبی ابهامات مهمی در سال‌های اخیر مطرح شده است که در صورت صحت، استفاده مجدد از توانمندی‌های این شرکت در صنعت نفت ایران را زیر سوال می‌برد.

سابقه این شرکت نه تنها از لحاظ سیاسی بد بوده بلکه از لحاظ فنی و علمی نیز درخشان نسیت. متن زیر برگرفته شده از خبرگزاری صدا و سیما به تاریخ اردیبهشت ماه سال 95 است.

اواخر اردیبهشت ماه 91، منصور دفتریان، رئیس انجمن مهندسی گاز ایران در مصاحبه با یکی از خبرگزاری‌ها از اخلال عمدی شرکت توتال فرانسه در شیوه برداشت گاز از لایه‌های میدان مشترک گازی پارس جنوبی خبر داد و اعلام کرد این انجمن در حال آماده‌کردن لایحه‌ شکایت از این شرکت فرانسوی است تا ایران بتواند غرامتی عظیم از این شرکت به دلیل «حقه بازی بزرگ» در تهیه طرح برداشت از میدان گازی پارس جنوبی بگیرد.

دفتریان با اشاره به مطالعات این انجمن درباره شیوه برداشت از این میدان گازی، دلیل این شکایت را این گونه توضیح داد: در میدان گازی پارس جنوبی چهار لایه گازی وجود دارد، اما 10 سال است که ایران از بزرگ‌ترین لایه گازی این میدان برداشتی نداشته‌ چرا که طرح شرکت توتال برای برداشت کامل نبوده و کسی هم متوجه این موضوع نشده است.
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, اصرار دولت بر قرارداد با سرسپرده آمریکایی, اصرار دولت بر قرارداد با سرسپرده آمریکایی,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه