اخبار داغ
  1. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  2. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  3. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  4. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  5. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  6. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  7. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  8. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  9. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  10. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  11. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون
  12. هنر؛ خط مقدم تاب‌آوری در میدان بحران
  13. با «اعتراف می‌کنم» ریسک کردیم و جواب داد/ به جوان‌ها اعتماد کنید
  14. پهپاد MQ-1 آمریکا در آسمان تنگه هرمز رهگیری و منهدم شد
  15. چراغ سبز شیوخ منطقه برای توطئه تازه واشنگتن!/ در نشست آلمان چه گذشته است؟
  16. همصدایی کشورهای منطقه با آمریکا برایشان هزینه دارد/ توطئه‌های آمریکا علیه ایران موضوع تازه ای نیست
  17. از وعده پیروزی سریع تا جست‌وجوی راه خروج؛ ۷ ماه جنگ، آمریکا را به کجا رساند؟
  18. واکسن آنفلوآنزا قربانی زنجیره تأمین؛ یک محموله و روایتی از شکنندگی زنجیره دارو
  19. سه کانون عملیاتی وابسته به گروهک‌های تروریست منهدم شدند
  20. خورشید در حصار؛ امام حسن عسکری (ع) معماری که تشیع را برای عصر غیبت مهیا کرد

تهدیدی که می تواند منجر به بحران شود/ادامه ورود فاضلاب شهری نیر به سد یامچی

تهدیدی که می تواند منجر به بحران شود/ادامه ورود فاضلاب شهری نیر به سد یامچی
عدم تکمیل شبکه فاضلاب نیر و ادامه ورود فاضلاب شهر به رودخانه آغلاغان و متعاقب آن سد یامچی، علاوه بر تهدید سلامتی آب شرب مردم اردبیل می تواند به یک بحران و فاجعه زیست محیطی تبدیل شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از نیریمیز؛ از اوایل قرن بیستم فاضلاب‌های ناشی از فعالیت‌ انسان چه از نوع شهری یا صنعتی از طریق خود‌پالایی توسط طبیعت تصفیه و دفع می‌شد ولی رشد بی‌رویه جمعیت، افزایش امکانات شهرنشینی، افزایش مصرف سرانه آب ، تولید صنایع و ... موجب افزایش تولید فاضلاب‌ گردید، به طوریکه دیگر طبیعت به طور کامل توان خودپالایی و تصفیه فاضلاب را نداشت. به منظور فراهم آوردن شرایطی که چرخه حیاتی آب و تصفیه فاضلاب، مانند گذشته در طبیعت انجام شود ، بشر دست به اقداماتی زد تا از معضلی که خود به وجود آورده بود رهایی یابد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, نیریمیز, نیریمیز, نیریمیز, از اوایل قرن بیستم فاضلاب‌های ناشی از فعالیت‌ انسان چه از نوع شهری یا صنعتی از طریق خود‌پالایی توسط طبیعت تصفیه و دفع می‌شد ولی رشد بی‌رویه جمعیت، افزایش امکانات شهرنشینی، افزایش مصرف سرانه آب ، تولید صنایع و ... موجب افزایش تولید فاضلاب‌ گردید، به طوریکه دیگر طبیعت به طور کامل توان خودپالایی و تصفیه فاضلاب را نداشت. به منظور فراهم آوردن شرایطی که چرخه حیاتی آب و تصفیه فاضلاب، مانند گذشته در طبیعت انجام شود ، بشر دست به اقداماتی زد تا از معضلی که خود به وجود آورده بود رهایی یابد.,
 
,
سهم عظیم آلودگی آب‌ها به وسیله فاضلاب و پساب‌ها زمانی بیشتر آشکار خواهد‌شد که بدانیم هر یک‌‌ متر‌‌‌مکعب از فاضلاب بصورت خام (تصفیه نشده) 60-40 متر مکعب آب را آلوده‌می‌نماید.از مهمترین مواد آلاینده که بوسیله انسان به منابع آب‌ وارد می‌شود می‌توان به پروتئین‌ها، چربی‌ها، کربوهیدرات‌ها، مواد پاک کننده صابونی یا دترجنت‌ها، عوامل بیولوژیکی و باکتری‌های بیماری زا اشاره نمود که تخلیه آن بطور مستقیم به داخل خاک به مرورخاصیت خاک را زایل نموده و لایه‌های خاک که می‌توانستند سهم مهمی در تغییرات کیفیت فاضلاب دفعی در زمین داشته باشند، دیگر قادر به انجام این کار نخواهند بود و پساب‌های خروجی به آب‌های زیرزمینی می‌پیوندد و باعث آلودگی منابع آبی و خاک می‌گردند.
,
 
,
متاسفانه شهرستان نیر نیز از جمله مناطقی در کشور است که علیرغم اهمیت موضوع احداث شبکه فاضلاب با توجه به تامین آب شرب مردم شهر اردبیل از رودخانه آغلاغان نیر، آنچنان که باید و شاید مورد توجه قرار نگرفته و پس از گذشت سال ها از آغاز عملیات شبکه گذاری و احداث تسفیه خانه به نتیجه مطلوب و بازدهی نرسیده است.
,
 
,
 
,
وارد شدن فاضلاب شهر نیر به رودخانه آغلاغان و متعاقب آن سد یامچی که آب شرب شهر اردبیل را تامین می کند نگرانی ها درباره افت کیفیت آب شرب مرکز استان را افزایش داده  است و در صورتی که اقدام عاجل در این خصوص انجام نگیرد این تهدید در بلند مدت می تواند به بحران تبدیل شده و آسیب های زیست محیطی به ویژه در دریاچه پشت سد یامچی در پی داشته باشد.
,
 
,
ناگفته نمایند با توجه به وجود دامداری های سنتی در بالادست آغلاغان و ورود فضولات حیوانی به این رودخانه اهمیت بهسازی و ساماندهی حاشیه آغلاغان بیش از پیش آشکار می کند.
,
 
,
 
,
لازم به ذکر است طراحی شبکه فاضلاب شهری نیر 28 کیلومتر است و  با تکمیل این پروژه دو هزار و 500 خانوار زیر پوشش فاضلاب شهری قرار خواهند گرفت.
,
 
,
 
,
پیش تر استاندار اردبیل در مصاحبه ای گفت: هر چند آب آشامیدنی در شهر اردبیل از لحاظ میکروبی و شیمیایی آلوده نیست ولی این شایسته نیست که مردم شریف این شهر از آب دارای طعم ، بو و رنگ نامطبوع استفاده کنند.
,
 
,
 
,

 

,

 

,

 

,

, ,
 
,
 
,
 
,
 
,
 
,

, ,

, ,

 

,

, ,

 

,

 

,
 
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه