logo
جمعه 10 مهر 1405 | جمعه 02 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

محبوب‏ترین عمل عندالله چیست؟

محبوب‏ترین عمل عندالله چیست؟
ما بدون مغز نمی‏توانیم کار کنیم؛ همه کارهایمان به واسطة مغز است؛ در عبادات هم همین‏گونه است؛ آن‏چه مغز عبادت است و به آن جان می‏دهد، دعا است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل ا ز سایت دانشجو، آیت الله مجتبی شهیدی کلهری مشهور به مجتبی تهرانی استاد مشهور اخلاق و مرجع تقلید و مدرس حوزه های علمیه تهران(مانند مدرسه مروی) بود؛ وی از محضر اساتید بزرگی همچون ادیب نیشابوری، آیت الله بروجردی، آیت الله حکیم، آیت الله گلپایگانی، علامه طباطبایی و... بهره برد.

, شبکه اطلاع رسانی دانا,

این مرجع بزرگوار تقلید و استاد بزرگ اخلاق، پس از 40سال خدمت صادقانه در نشر معارف اسلامی و ترویج مکتب حقّۀ اهل‌بیت عصمت و طهارت، در دی‌ماه سال 1391هـ‌ش؛ دار فانی را وداع گفت؛ در این مجال سعی داریم تا جرعه ای از بیانات ناب اخلاقی ایشان را در اختیار علاقمندان قرار دهیم. 
 
بسم الله الرحمن الرحیم 
روی انّه قیل لِلْبَاقِرِ (علیه السلام) : «اَیُّ الْعِبَادَةِ اَفْضَلُ فَقَالَ «علیه السلام»: مَا مِنْ شَیْ‏ءٍ اَحَبَّ إِلَى اللَّهِ مِنْ اَنْ یُسْاَلَ وَ یُطْلَبَ مَا عِنْدَهُ». 
 
کدام‏یک از عبادات افضل است؟ 
روایت از امام باقر (علیه‏السلام) منقول است که از حضرت سؤال کردند: کدام‏یک از عبادات افضل است؟ حضرت جواب این سؤال را ندادند، بلکه مطلب اساسی‏تر دیگری را فرمودند.«مَا مِنْ شَیْ‏ءٍ»، هیچ چیز، حتّی عبادت؛ «مَا مِنْ شَیْ‏ءٍ اَحَبَّ إِلَى اللَّهِ»، هیچ چیزی نزد خداوند محبوب‏تر از این نیست که: «مِنْ اَنْ یُسْاَلَ وَ یُطْلَبَ مَا عِنْدَهُ»، عبد آنچه را نزد خدا دارد که همه چیز هم هست، از او تقاضا کند؛ روایات متعدّد راجع به عبادات وارد شده است که: مغز عبادت دعا است. 
 
ما بدون مغز نمی‏توانیم کار کنیم؛ همه کارهایمان به واسطة مغز است؛ در عبادات هم همین‏گونه است؛ آن‏چه مغز عبادت است و به آن جان می‏دهد، دعا است؛ چه بسا اگر دعا در عبادت نباشد، آن عبادت محبوب عندالله نیست. 
 
محبوب‏ترین عمل عندالله 
نمی‏دانید دعا چه می‏کند! دعا مرده را زنده می‏کند؛ تمام معجزات انبیاء‏ و کرامات اولیاء‏، بر محور دعا بوده است؛ مثلاً حضرت عیسی با دعا مرده زنده می‏کرد، معجزات پیامبر اکرم با دعا بوده؛ هیچ‏گاه نباید از دعا غافل شویم؛ چون محبوب‏ترین عمل عندالله است. 
 
فکر هم نکنیم اگر دائماً از صبح تا شب به خدا بگوییم: این را می‏خواهم، آن را می‏خواهم، مزاحم خدا شده‏ایم؛ این فکرها باطل و غلط است؛ چون خودمان نظر تنگیم، خیال می‏کنیم خدا هم نظرتنگ است؛ « یُطْلَبَ مَا عِنْدَهُ »، آن‏چه پیش خدا است، تمام شدنی نیست، پس دعای تو هم نباید تمام شدنی باشد. 
 
 
پی نوشت ها: 
 
بحارالانوارج93ص294 – مستدرک الوسائل ج5 ص 169 
 
یکشنبه 20 فروردین 91 – 16 جمادی الاولی 1433 

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه