logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن، آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

گفتگو با یک کارشناس مذهبی؛

سکوت خواص و نقش آن در مظلومیت حضرت زهرا(س)/ روشنگری آن حضرت عامل تداوم جریان تشیع در صدر اسلام بود

سکوت خواص و نقش آن در مظلومیت حضرت زهرا(س)/ روشنگری آن حضرت عامل تداوم جریان تشیع در صدر اسلام بود
متاسفانه خواص جامعه اسلامی، در برهه پس از رحلت رسول خدا(ص) سکوت کرده و تسلیم فضای رعب آلود حاکم شده بودند و به همین خاطر روشن‌گری های حضرت فاطمه(س) در دل مردم اثر نمی‌کرد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل ازصاحب نیوز؛ پس از انحرافی که بلافاصله پس از رحلت رسول گرامی اسلام(ص) در جامعه اسلامی پیش آمد، وضعیت بغرنجی بر جامعه حاکم شد. در تحولات پر شتاب این برهه از تاریخ صدر اسلام، دفاع حضرت فاطمه زهرا(س) از ولایت، یکی از عناصر برجسته پایداری جبهه حق در طول تاریخ و زنده ماندن جریان شیعه است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, صاحب نیوز,

حجت الاسلام محمد تازه مرد، در این گفتگو با تشریح وضعیت صدر اسلام، جوانب مختلف دفاع حضرت صدیقه کبری(س) از ولایت و نقش آن حضرت در تداوم تشیع را تحلیل کرده است.

,

******

,

نقش حضرت زهرا(س) و دفاع ایشان در صدر اسلام چه بود؟ اقدام آن حضرت در دفاع از امیرالمومنین(ع) که در نهایت به شهادت ایشان منتهی شد، چه تاثیری بر جامعه آن روز مسلمانان بر جای گذاشت؟

, نقش حضرت زهرا(س) و دفاع ایشان در صدر اسلام چه بود؟ اقدام آن حضرت در دفاع از امیرالمومنین(ع) که در نهایت به شهادت ایشان منتهی شد، چه تاثیری بر جامعه آن روز مسلمانان بر جای گذاشت؟, نقش حضرت زهرا(س) و دفاع ایشان در صدر اسلام چه بود؟ اقدام آن حضرت در دفاع از امیرالمومنین(ع) که در نهایت به شهادت ایشان منتهی شد، چه تاثیری بر جامعه آن روز مسلمانان بر جای گذاشت؟,

حضرت زهرا(س)، به‏ عنوان اولین حامى و مدافع ولایت بر حق الهى، آغازگر دفاع از حریم ولایت و تعیین‏ کننده محور ارزش ‏هاى اجتماعى و سیاسى در حرکت تاریخى اسلام است. رویکرد ایشان در دفاع از حریم ولایت پس از رحلت پیامبر اکرم صلى ‏الله‏ علیه‏ و ‏آله تا زمان شهادتشان، از فرازهاى مهم تاریخ اسلام به‏ شمار مى ‏رود.

,

حرکت انقلابى حضرت زهرا(س) و دفاع مقدس او از صراط مستقیم الهى و ولایت رهبران بر حق اسلامى، از همان روزهاى اولیه رحلت رسول خدا صلى‏ الله‏ علیه‏ و ‏آله شروع شد؛ آن‏گاه که پیامبر صلى ‏الله‏ علیه‏ و ‏آله دار فانى را وداع گفتند و مسلمانان از پذیرش رهبرى امیرالمؤمنین على(ع) سر باز زدند. در واقع رهاورد شوراى سقیفه، اختلاف شدید مهاجر و انصار بود که به پیروزى مهاجران و خلافت ابوبکر انجامید.

,

تمام این حوادث زمانى تحقق یافت که امیرالمؤمنین(ع) همراه چند تن از یاران به غسل و کفن پیامبر صلى ‏الله‏ علیه‏ و ‏آله مشغول بودند. در این موقعیت، تنها مشکل خلیفه جدید، امیرالمؤمنین على(ع) بود، از این رو به خانه آن حضرت هجوم بردند و ریسمانی به گردن ایشان انداختند تا آن حضرت را به زور به بیعت وادارند.

,

, ,

واکنش حضرت زهرا(س) به این اقدام چه بود؟

, واکنش حضرت زهرا(س) به این اقدام چه بود؟, واکنش حضرت زهرا(س) به این اقدام چه بود؟,

حضرت زهرا(س) صدا به ضجه و شیون بلند کردند تا شاید مردم از خواب غفلت بیدار شوند و از امیرالمؤمنین(ع) دفاع کنند، اما استغاثه‏ ها و ناله‏ هاى حضرت زهرا(س) نه‏ تنها در دل‏ هاى آن سنگدلان اثر نکرد، بلکه با پشت شمشیر به پهلویش زدند و با تازیانه بازویش را سیاه کردند تا دست از دفاع بردارد. سرانجام،امیرالمؤمنین(ع) را دستگیر کردند و مظلومانه به مسجد بردند.

,

حضرت زهرا(س) که مدافع حق و ولایت على علیه‏ السلام بود و تا پاى جان آماده ایثار بود، هنگامى ‏که به خود آمد دید على(ع) را به جانب مسجد برده‏‌اند و جاى درنگ نیست؛ جان على(ع) در معرض خطر افتاده و باید از او دفاع کند. از این‏ رو، با تن خسته و پهلوى شکسته از خانه بیرون آمد و به اتفاق گروهى از زنان بنى‏‌هاشم روانه مسجد شد. چون دید على(ع) را بازداشت کرده‏ اند، با تن مجروح بلند شد و خطبه ای غرا قرائت کرد که همگان را به لرزه انداخت.

,

روشنگری حضرت زهرا(س) پس از این حادثه نیز ادامه داشت؟

, روشنگری حضرت زهرا(س) پس از این حادثه نیز ادامه داشت؟, روشنگری حضرت زهرا(س) پس از این حادثه نیز ادامه داشت؟,

درست است! در واقع مهم‏ ترین و بزرگ‏ترین ستم بر حضرت على(ع) غصب خلافت و مسائل پیرامون آن بود. در روزگارى که دیگران به شدت بر اوضاع مسلط بودند و اجازه مخالفت به کسى نمى‏ دادند، حضرت زهرا(س) با تمام قدرت به دفاع از حق غصب‏ شده و پایمال‏ شده امیرالمؤمنین(ع) برخاست، به‏ گونه‏ اى ‏که شب ‏ها بر درِخانه مهاجر و انصار مى‏ رفت و آنان را نسبت به حق ولایت امیرالمومنین(ع) آگاهی می داد. حضرت زهرا(س) در استمرار مبارزه کوتاهى نمى ‏کرد و مردم را به یاد غدیر خم مى ‏انداخت که پیامبر صلى ‏الله ‏علیه‏ و‏ آله على علیه‏ السلام را جانشین خود معرفى کرده بود.

,

بنابراین، این بانوى بزرگ به‏ صورت علنى و درجمع مردم و با حضور دیگران، صراحتا از زیر پاگذاشتن حق امیرالمؤمنین علیه‏ السلام سخن به میان آورد و حقیقت ولایت را براى مردم تبیین کرد و تا آخرین لحظه براى دفاع از على(ع) پاى فشرد.

,

دفاع حضرت زهرا(س) در تبیین جایگاه جبهه حق در زمانی که فتنه گران در راس امور بودند، چه تاثیری داشت؟

, دفاع حضرت زهرا(س) در تبیین جایگاه جبهه حق در زمانی که فتنه گران در راس امور بودند، چه تاثیری داشت؟, دفاع حضرت زهرا(س) در تبیین جایگاه جبهه حق در زمانی که فتنه گران در راس امور بودند، چه تاثیری داشت؟,

آن حضرت از شخص امیرالمؤمنین على(ع) این بود که در موارد مختلف، سابقه طولانى و فضایل بى‏شمار او را گوشزد می ‏کرد. ایشان توجیه نادرست صحنه ‏گردانان سقیفه در مورد انتخاب خلیفه را افشا و عواقب زیانبار آن را بیان کردند. علاوه بر این، از دیگر اقدامات روشنگرانه آن حضرت در بیان افشاى فتنه‏ هاى معاندین، افشاى ماهیت سیاست‏ ستیزى با على(ع) بود.

,

, ,

مسلما روزهای زیادی از حادثه عظیم غدیر خم نمی گذشت و مردم آن ماجرا را هنوز در ذهن داشتند. با این وجود چرا صدای حضرت زهرا(س) به گوش کسی نمی رسید؟

, مسلما روزهای زیادی از حادثه عظیم غدیر خم نمی گذشت و مردم آن ماجرا را هنوز در ذهن داشتند. با این وجود چرا صدای حضرت زهرا(س) به گوش کسی نمی رسید؟, مسلما روزهای زیادی از حادثه عظیم غدیر خم نمی گذشت و مردم آن ماجرا را هنوز در ذهن داشتند. با این وجود چرا صدای حضرت زهرا(س) به گوش کسی نمی رسید؟,

متاسفانه خواص جامعه اسلامی، در آن برهه سکوت کرده و تسلیم فضای رعب آلود حاکم شده بودند. حضرت در بخشى ازخطبه معروف خود در مسجد مدینه به نخبگان و خواص جامعه خطاب فرمود: «اى گروه نقبا و مؤمنان! اى بازوان ملت! اى حافظان اسلام! این ضعف و غفلت در مورد حق من واین سهل ‏انگارى از دادخواهى من چرا؟ آیا پدرم رسول خدا نفرموده باید حرمت هر کس در موردفرزندان او حفظ شود؛ با چه سرعتى دچار اعمال ناپسند شدید! و چقدر زود آب از دهان بز لاغرریخت؟»

,

حضرت زهرا(س) شیوه ای خاص برای مبارزه با ظلم خلیفه وقت در پیش گرفته بودند. از روزى که خلافت امیرالمؤمنین على علیه‏(ع) غصب گردید، مبارزه‏ اى فکرى و فرهنگى و غیرظاهرى درشیوه فعالیت فاطمه(س) قرار گرفت که گاه اعتراض خود را با گریه‏ هاى هدفمند در جهت مبارزاتش علیه حاکم وقت به گوش همگان مى ‏رساند.

,

ناله‏ هاى حضرت در مدینه منتشر مى ‏شد، به ‏گونه‏ اى که هرکس او را مى ‏دید این سؤال برایش پیش مى‏ آمد که چرا اینقدر گریه مى‏ کند؟ و همین گریه‏ ها بود که گاهى افراد را نادم و پشیمان مى‏ کرد و احساسات آن ها را به هیجان مى ‏آورد. با اعتراضاتى که علیه او صورت گرفت، مانع گریه آن حضرت شدند.

,

گریه‏ هاى حضرت زهرا(س) بر مظلومیت على(ع) حتى تا آخرین ساعات حیات او ادامه داشت، آن‏گاه که وفات فاطمه(س) نزدیک شد، به شدت گریست وچون امام على(ع) از علت گریه او سؤال کرد، فرمود بر مصیبت ‏هایى که پس از من بر تو خواهد بارید گریه مى ‏کنم.»

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه