logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  2. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  3. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  4. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  5. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  6. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  7. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  8. گسست میان ادعا و واقعیت
  9. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  10. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  11. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  12. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  13. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  14. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  15. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  16. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  17. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  18. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  19. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  20. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا

بعد از ماه‌ها مبارزه با بیماری؛

استاد ابوالحسن خوشرو مرد خوش صدای مازندران درگذشت

استاد ابوالحسن خوشرو مرد خوش صدای مازندران درگذشت
استاد ابوالحسن خوشرو هنرمند ‌پیشکسوت قائم شهری بعد از ماه‌ها مبارزه با بیماری امشب دار فانی را وداع گفت.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، استاد خوشرو بعد از ماه‌ها مبارزه با بیماری امشب دار فانی را وداع گفت.

این هنرمند ‌پیشکسوت قائم شهری در حفظ و احیای موسیقی بومی و محلی مازندران، خدمات ماندگار و جاودانه داشته است.

ابوالحسن خوشرو ۱۴ دی ۱۳۲۵ در روستای ساروکلای قائم‌شهر دیده به جهان گشود.

پدرش –ابوطالب- لله‌وا می زد و می خواند. او نیز خیلی زود و از کودکی  به نواختن لله‌وا روی آورد و در هنرستان موسیقی تهران، دانش خود را تکمیل کرد.

خوشرو سال ۱۳۳۹ یک گروه موسیقی با همکاری فرج‌الله و عبدالله خوشرو، نیز زنده‌یاد احمد محسن‌پورتشکیل داد و از سال ۱۳۴۵ با رادیو مرکز استان مازندران همکاری خود را آغاز کرد.

وی در گروه موسیقی روجا در سال ۱۳۵۰ فعالیت‌های هنری خود را ادامه و سبک و مکتب موسیقیایی ویژه‌ی خود را گسترش داد.

ابوالحسن خوشرو، علاوه بر آوازها و تحریرهای خاص، مرد نغمه های حماسی بومی بود. بسیاری از سوت‌ها و منظومه‌های حماسی چون مشتی، حامد، هوژبر، حسین خان، را او جاودانه کرد.

وی در اجرای آوازهای کلاسیک مازندرانی، تلفیقی از شیوه‌های استادان قدیم و نیز سبک و لحن شخصی خود را ارائه می‌کرد و تأثیر آثار و فعالیت‌های هنری‌اش، بر موسیقی مازندران ماندگار خواهد بود.

تولید چندین آلبوم و اجرای ده‌هاکنسرت، داوری برخی جشنواره های داخلی و خارجی، دریافت نشان درجه یک هنری از وزارت ارشاد،  ثبت به عنوان گنجیه‌ی زنده بشری در وزارت میراث فرهنگی کشور، آموزش جوانان بسیاری به ساز لله وا و موسیقی بومی و کسب لوح و جوایز بسیار، بخشی از حضور مانا و یک عمر فعالیت هنری این استاد موسیقی فولکلوریک و مقامی مازندران است و از این رو او را ابوالحسن صبا و شجریان مازندران نام نهاده اند.

خواننده آلبوم های چم که به تازگی رونمایی شد، منظومه های آیینی وحماسی مازندران، شاباجی، خوشرو خوانش، رونما، طالبا، دماوند، نرگیس جار، شوار، هژبرخوانی، مادرمه و... ساعت 21 شنبه دهم اسفندماه 98 در 73 سالگی در منزلش درگذشت.

انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, بلاغ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه