logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  2. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  3. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  4. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  5. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  6. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  7. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  8. گسست میان ادعا و واقعیت
  9. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  10. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  11. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  12. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  13. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  14. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  15. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  16. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  17. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  18. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  19. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  20. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا

یادداشت؛

۱۰ دلیل برای هوشمندانه بودن انتخاب راهبرد "جهش تولید" برای سال ۱۳۹۹

۱۰ دلیل برای هوشمندانه بودن انتخاب راهبرد "جهش تولید" برای سال ۱۳۹۹
برای موفقیت حتی نسبی جهش تولید در سال ۱۳۹۹بهتر است دولت با حمایت فوری، عملی و اثر بخش از کسب و کارهای در معرض نابودی برای پسا کرونا برنامه ریزی کند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، عباس علوی‌راد عضو انجمن اقتصاددانان ایران در یادداشتی دلایل ضرورت نامگذاری سال 99 به عنوان "جهش تولید" و راهکارهای موفقیت آن را برشمرد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, یزدرسا،,

1. جهش تولید به لحاظ مبانی لوازمی  می خواهد که کارآمدی مدیریت اقتصادی دولت برای فراهم آوردن آنها را راستی آزمایی خواهد کرد.

2. جهش تولید می تواند فرصت های از دست رفته اقتصاد ایران در دهه ۱۳۹۰ به واسطه ثبت نرخ رشدهای اقتصادی منفی، میانگین منفی، نوسانی و نا مناسب برای بهبود رفاه را تا حدودی جبران کند.

3. جهش تولید این امکان را فراهم خواهد کرد تا سطح اشتغال کشور که به واسطه شیوع کرونا ویروس آسیب خواهد دید ترمیم شود.

4. جهش تولید امکان جبران خسارت های اقتصادی ناشی از اختلال جزیی در برخی کسب و کارها در اثر شیوع کرونا ویروس در کشور را فراهم خواهد نمود.

5. جهش تولید شانس تحقق درآمدهای مالیاتی پیش بینی شده در بودجه عمومی دولت در سال ۱۳۹۹ در شرایط تحریم و کاهش شدید قیمت نفت را افزایش می دهد.

6. با توجه به استمرار محیط تورمی اقتصاد ایران در سال ۱۳۹۹، جهش تولید می تواند از عمیق تر شدن رکود تورمی در اقتصاد ایران جلوگیری نماید.

7. زیر سایه کاهش شدید درآمدهای نفتی، تلاش برای جهش تولید، قابلیت ها و ظرفیت های واقعی کشور برای اقتصاد بدون نفت و مشخصاً عدم وابستگی بخش های صنعت، کشاورزی و خدمات به نفت را نشان خواهد داد.

8. جهش تولید به واسطه نیاز شدید به سرمایه گذاری داخلی در شرایط تحریم و محدودیت های بودجه عمرانی دولت، رفع موانع سرمایه گذاری و بهبود محیط کسب و کار بخش خصوصی را محتمل تر می سازد.

9. جهش تولید امکان تقویت صادرات غیر نفتی و ترمیم اختلال صادرات از مسیر کشورهای همسایه با هدف کمک به پوشش نیازهای ارزی کشور در شرایط تحریم را فراهم خواهد کرد.
 
10. جهش تولید انعطاف پذیری سیاست های اقتصادی دولت برای کنترل تبعات ناشی از مشکلات ساختاری اقتصادی ایران نظیر رشد بالای حجم نقدینگی و کاهش ارزش پول ملی در شرایط تحریم های کنونی را تقویت خواهد نمود.

 بنابراین انتخاب راهبرد جهش تولید برای سال ۱۳۹۹ از میان سایر اولویت های موجود کشور از سوی رهبر معظم انقلاب در شرایط فعلی بسیار هوشمندانه است.

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

به نظر نگارنده برای موفقیت حتی نسبی جهش تولید در سال ۱۳۹۹ با وجود تحریم ها و شیوع کرونا ویروس در کشور، بهتر است دولت با رفع تعارض در سیاست گذاری برای عبور از کرونا و حمایت فوری، عملی و اثر بخش از کسب و کارهای در معرض نابودی، برای پسا کرونا برنامه ریزی کند.

,

عباس علوی راد

,

انتهای پیام/
 

,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه