اخبار داغ
  1. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  2. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  3. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  4. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  5. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  6. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  7. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  8. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  9. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  10. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  11. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  12. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  13. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  14. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  15. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  16. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  17. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  18. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  19. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  20. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل

چند توصیه برای کنترل استرس پس از زلزله

چند توصیه برای کنترل استرس پس از زلزله
یک روانشناس درباره راهکارهای مناسب برای کاهش ترس و استرس ناشی از زلزله توضیحاتی داد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی بهشتیان روانشناس بالینی  در گفت‌وگویی درباره استرس های ناشی اززلزله، اظهار کرد: زلزله می‌تواند بسیاری از مردم را دچار ترس و وحشت کند و نگرانی‌های زیادی را برای آن ها به همراه داشته باشد. گاهی زلزله‌هایی مشابه زلزله اخیر پایتخت رخ می‌دهد که خسارات مالی و جانی چندانی ندارد، اما به لحاظ روانی استرس زیادی را برای مردم ایجاد می کند.

او در ادامه گفت: درجریان بلایای طبیعی از جمله زلزله، آسیب‌های روحی و روانی به اشخاص مختلف مانند یک کوه یخی است که قسمت بزرگی از آن که عواقب روانی حادثه است زیر آب قرار دارد و دیده نمی‌شود و گاهی تا پایان عمر باقی می‌ماند و در بیشتر مواقع مورد غفلت قرار می‌گیرد. این زخم‌های روحی گرچه پنهان هستند، ولی در برخی انسان ها موجب رنج و ناتوانی می شود.

این روانشناس بالینی با اشاره به این موضوع که ترس از زلزله خطرناک و حادثه آفرین است، گفت: مردم باید اطلاعات و آگاهی خود را درباره زلزله افزایش ‌دهند و واقع بینانه به حادثه بنگرند چراکه با این کار به راحتی می توانند استرس پس از سانحه را درشخص کنترل کند و از بروز حوادث احتمالی ناشی از ترس بس از زلزله جلوگیری کند.

او در ادامه چند توصیه‌ برای حمایت روانی وکاهش استرس پس از زلزله کرد:
1- تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی معمولا در هنگام بروز حوادث بازار داغی پیدا می کنند که منبع و منشاء مشخص و فایده‌ای به جز تخریب روحیه ندارند بنابراین از باز کردن ویدئو‌ها و تصاویر تکان دهنده ونامناسب خودداری کنید.
2- افرادی که کودک در خانه دارند با آرامش و درقالب داستان و نقاشی تعریفی کوتاه از زلزله به او ارائه دهند.
3-بعد از آرام شدن شرایط و کاهش خطر پس لرزه از مرور مداوم صحنه لرزیدن زمین و ترس مکرر خود داری کنید و سعی کنید روال‌های عادی زندگی خود را سپری کنید، غذا بپزید، حمام کنید، یک فیلم تماشا کنید، مطالعه داشته باشید و... .
4- با اعضای خانواده صحبت کنیدو سعی کنید ذهنتان را منحرف کنید و از طرفی ترس ها و احساسات خود را تخلیه کنید.
5- کسانی که سابقه اضطراب و افسردگی شدید دارند و تحت درمان هستند در اولین فرصت با مشاور خود تماس بگیرند تا با ترس و دلهره ای که تحمل کرده اند به خوبی رو به رو شوند.
بهشتیان در پایان عنوان کرد: آموزش افراد قبل از وقوع حادثه برای کنترل استرس‌هایی که در جریان بلایای غیرمترقبه مانند زلزله با آن روبرو خواهند شد می‌تواند از ایجاد ترس ها واختلالات روحی پیشگیری کند. پس یاد گرفتن مهارت‌های کنترل استرس و کنترل هیجانات می تواند بسیار مفید باشد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,


انتهای پیام/ا

,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه