اخبار داغ
  1. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  2. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  3. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  4. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  5. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  6. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  7. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  8. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  9. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  10. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون
  11. هنر؛ خط مقدم تاب‌آوری در میدان بحران
  12. با «اعتراف می‌کنم» ریسک کردیم و جواب داد/ به جوان‌ها اعتماد کنید
  13. پهپاد MQ-1 آمریکا در آسمان تنگه هرمز رهگیری و منهدم شد
  14. چراغ سبز شیوخ منطقه برای توطئه تازه واشنگتن!/ در نشست آلمان چه گذشته است؟
  15. همصدایی کشورهای منطقه با آمریکا برایشان هزینه دارد/ توطئه‌های آمریکا علیه ایران موضوع تازه ای نیست
  16. از وعده پیروزی سریع تا جست‌وجوی راه خروج؛ ۷ ماه جنگ، آمریکا را به کجا رساند؟
  17. واکسن آنفلوآنزا قربانی زنجیره تأمین؛ یک محموله و روایتی از شکنندگی زنجیره دارو
  18. سه کانون عملیاتی وابسته به گروهک‌های تروریست منهدم شدند
  19. خورشید در حصار؛ امام حسن عسکری (ع) معماری که تشیع را برای عصر غیبت مهیا کرد
  20. رشد ۱۸ میلیاردی گیشه سینما همزمان با «روز ملی سینما»

مدیرکل دامپزشکی مازندران اعلام کرد؛

مشاهده تب کریمه کنگو در نوشهر/3 هزار لیتر مواد ضدعفونی برای جلوگیری از بیماری کنگو توزیع شد

مشاهده تب کریمه کنگو در نوشهر/3 هزار لیتر مواد ضدعفونی برای جلوگیری از بیماری کنگو توزیع شد
حسین رضوانی گفت: هم‌اکنون در شهرستان‌ نوشهر یک مورد شیوع تب کریمه کنگو شناسایی و گزارش شده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید حسین رضوانی در گفت و گو با خبرنگار بلاغ اظهار کرد: با پیگیریهای بعمل آمده و تهیه بیش از 3 هزار لیتر سم و مواد ضدعفونی کننده بمنظور سمپاشی اماکن دامی و مبارزه با انگلهای خارجی بدن دام بصورت رایگان برای دامداران مازنی از بروز و انتشار بیماری تب هموراژیک کریمه کنگو و یا همان CCHF که  یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است جلوگیری بعمل خواهد آمد.

وی افزود: : هم‌اکنون در شهرستان‌ نوشهر یک مورد شیوع تب کریمه کنگو شناسایی و گزارش شده است.

مدیرکل دامپزشکی مازندران تصریح کرد: تاکنون مورد منجر به مرگ بر اثر تب کریمه کنگو در استان گزارش نشده است.
 
این مسئول در خصوص این بیماری افزود: عامل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو با گزش کنه ای به نام هیالوما بعنوان میزبان واسط از دامی به دام دیگر انتقال می یابد و یا انسان بطور مستقیم توسط گزش کنه ی آلوده به ویروس، به بیماری مبتلا می شود که سمپاشی اماکن دامی و بدن دام زنده موجب از بین رفتن انگل های خارجی بدن دام از جمله کنه ها می گردد که با قطع زنجیره این بیماری کنترل می شود.

رضوانی وضعیت کنونی استان مازندران از لحاظ بیماری C.C.H.F گفت: این بیماری در دام زنده هیچگونه علائمی ندارد اما با توجه به وظیفه ذاتی دامپزشکی در بحث مراقبت و پیشگیری از بیماریهای دامی و انجام اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز و انتشار بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان ، کلیه اقدامات لازم توسط این اداره کل در دستور کار قرار دارد.

وی از جمله اقدامات پیشگیرانه دامپزشکی مازندران را، تهیه و توزیع سم و مواد ضد عفونی کننده به مقدار مورد نیاز برای سمپاشی اماکن دامی و مبارزه با انگل های خارجی بدن دام، تشدید اقدامات نظارتی بهداشتی دامپزشکی در کشتارگاه های دام، مراکز نگهداری و عرضه گوشت، نظارت و کنترل بر تردد خودروی های حمل دام زنده، برگزاری دوره های اموزشی – ترویجی برای بهره برداران و توزیع پمفلت های آموزشی و نصب بنر در اماکن مرتبط برشمرد و تاکید داشت انتظار می رود در راستای جلوگیری از انتشار این ویروس در استان و جلوگیری از ضررو زیان های اقتصادی به صنعت دامپروری استان دیگر دستگاه های اجرایی استان همچون سازمان برنامه و بودجه ، فرمانداریها، نیروی انتظامی، دانشگاه علوم پزشکی و دیگر نهادهای دولتی جهت جلوگیری از بروز و انتشار بیماری ، دامپزشکی را در این امر مهم یاری نمایند.

وی تصریح کرد: یکی از مهم ترین راه های انتقال این ویروس از دام به انسان، از طریق مصرف لاشه دام مبتلا است و تاکید داشت در صورت ماندگاری لاشه دام بعد از ذبح به مدت 24 ساعت در سردخانه صفر تا 4 درجه سانتیگراد عامل بیماری از بین می رود لذا توصیه می کنیم تا شهروندان عزیز گوشت مصرفی خود را از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی که ممهور به مهر بهداشتی دامپزشکی و برچسب تگ می باشد تهیه کنند چرا که این لاشه ها در مدت زمان معین پس از نگهداری در پیش سردکن کشتارگاه های تحت نظارت به مراکز عرضه منتقل شدند لذا مجدداً تاکید داریم تا شهروندان برای حفظ سلامتی خود و خانواده جداً از مصرف لاشه فاقد مشخصات پرهیز کنند.

مدیر کل دامپزشکی استان مازندران در ادامه گفت ، با توجه به فصل گرما و فعالیت کنه ها، سمپاشی اماکن دامی و استفاده از حمام ضد کنه برای از بین بردن انگلهای خارجی ( کنه ها )  بدن دام می تواند برای جلوگیری از بروز این بیماری ویروسی موثر باشد اما نباید فراموش کرد نگهداری گوشت در سردخانه به مدت 24ساعت و استفاده از دستکش در زمان خرد کردن گوشت نیز می تواند از عوامل موثر برای جلوگیری از ابتلای انسانها به این بیماری خطرناک باشد.

وی دامپزشکان، قصابان، چوبداران ، سلاخان، خانمهای خانه دار و پرسنل بیمارستانها را از جمله افرادی نام برد که بیشتر از سایرین در معرض خطر این بیماری قرار دارند برشمرد و تاکید داشت: در صورت رعایت بهداشت فردی حین کشتار  دام، توسط افراد مرتبط و جدی گرفتن هشدارهای دامپزشکی توسط آحاد مردم از بروز این بیماری جلوگیری بعمل خواهد آمد.

رضوانی در پایان از دامداران خواست ضمن همکاری با ماموران دامپزشکی از برداشتن و له کردن کنه های چسبیده به بدن دام با دست جداً خودداری کرده و در زمان عبور از مراتع و جنگلها قسمت انتهایی پاهای خود را کاملاً بپوشانند تا مورد گزش کنه قرار نگیرد.

انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, بلاغ ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه