logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  2. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  3. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  4. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  5. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  6. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  7. گسست میان ادعا و واقعیت
  8. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  9. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  10. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  11. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  12. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  13. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  14. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  15. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  16. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  17. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  18. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  19. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  20. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد

کارشناس مسائل سیاسی:

امریکا بزرگترین ناقض حقوق بشر در جهان است/ امریکا در سراشیبی افول

امریکا بزرگترین ناقض حقوق بشر در جهان است/ امریکا در سراشیبی افول
محمد رضایی با اشاره به اینکه امریکا بزرگترین ناقض حقوق بشر در جهان است گفت: بحث حقوق بشر در امریکا بیشتر یک بحث ابزاری است برای لاپوشانی نقض‌های آشکار حقوق بشر که در این کشور رخ می‌دهد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، چندین هفته از ناآرامی‌ها در سراسر ایالات متحده امریکا به‌خاطر قتل مرد 46 ساله سیاهپوست به دست پلیس شهر مینیاپولیس در ایالت مینه‌سوتا می‌گذرد و هر روز بر شدت ناآرامی‌ها افزوده می‌شود.
 
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری امریکا هم تا این لحظه هیچ اقدام مثبتی برای بازگرداندن معترضان به خانه‌هایشان نکرده و هیچ‌کس نمی‌داند سرنوشت امریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری نوامبر چگونه رقم می‌خورد.
 
محمد رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار کرد:تظاهرات اخیر در ایالات متحده امریکا را می‌توان گسترده‌ترین جنبش اعتراضی 50 سال گذشته امریکا دانست، جنبشی که از نظر گستردگی پس از جنبش مارتین لوترکینگ در این کشور سابقه نداشته و حتی به نوعی از جنبش وال استریت هم وسیع‌تر بوده است.
 
وی با بیان اینکه این تظاهرات از جنبه‌های مختلف با اعتراض‎های گذشته متفاوت است، افزود: مورد نخست اینکه، خشم مردم در مقایسه با گذشته بسیار بیشتر است، دوم آنکه فقط سیاهپوستان نیستند که به خیابان‌ها آمده‌اند؛ سفید پوست‌ها، اقلیت‌ها، نسل دوم مسلمانان، رنگین پوست‌های دیگر، منتقدان سیاست‌های جنگ طلبانه و... هم در جمع معترضان دیده می‌شوند.
 
این کارشناس مسائل سیاسی گفت: این ترکیب جمعیتی هم به‌دلیل عملکرد ترامپ در کاخ سفید است که از 2017 تاکنون مدام درصدد ایجاد شکاف در جامعه ایالات متحده بود و هر بار یکی از اقشار جامعه را هدف قرار می‌داد.
 
رضایی افزود: مورد سوم اینکه، دغدغه معترضان تنها دغدغه تبعیض نژادی نیست بلکه آنها خواستار حل شدن مشکلات ساختاری در جامعه امریکا از جمله معضل خشونت نیروی پلیس و تبعیض طبقاتی هستند، بسیاری از سفیدپوست‌هایی که در تظاهرات شرکت می‌کنند خواستار برچیده شدن تبعیض طبقاتی هستند.
 
وی با بیان اینکه پایان نژادپرستی یکی از مطالبات معترضان است اما اصلی‌ترین مطالبه نیست، خاطرنشان کرد:معترضان خواستار برطرف شدن مشکلات ساختاری در امریکا هستند؛اتفاقی که در آینده نزدیک رخ نمی‌دهد و امریکا که در گذشته در سرکوب جنبش‌های اجتماعی موفق بوده، ممکن است این بار هم این جنبش را با موفقیت سرکوب کند اما در نهایت این خشم عمومی مانند آتش زیر خاکستر در ایالات متحده باقی می‌ماند و به مرور زمان منجر به تغییر امریکا می‌شود.
 
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به ناتوانی امریکا در بحث کرونا تاکید کرد: ویروس کرونا نیز نشان داد آمریکا صرفاً یک ببر کاغذی است، با پیدایش یک همه‌گیری جهانی که مستلزم رهبری قوی و هوشمندانه بود، نقاط ضعف آمریکا تمام و کمال نمایان شدند.
 
رضایی به تفاوت عمل و گفتار مقامات امریکایی اشاره و تصریح کرد: امریکایی‌ها از حقوق بشر حرف می‌زنند اما عملکرد حقوق بشری بسیار پرنفاقی دارند به این معنا که خودشان دست به آدم‌کشی می‌زنند اما در مقابل دیگر کشورها ژست حمایت از حقوق بشر می‌گیرند.
 
وی افزود: بواقع بحث حقوق بشر در امریکا بیشتر یک بحث ابزاری است برای لاپوشانی نقض‌های آشکار حقوق بشر که در این کشور رخ می‌دهد.
 
این کارشناس مسائل سیاسی در پایان خاطرنشان کرد: ترامپ در سال 2016 با قطبی‌سازی جامعه امریکا به پیروزی رسید، اکنون نیز در آستانه انتخابات می‌کوشد تا جایی که می‌تواند جامعه امریکا را قطبی کند و این کار شاید به نفع شخص ترامپ باشد اما به هیچ وجه به نفع کشور ایالات متحده نیست و افول امریکا را تسریع می‌کند.
 
به گزارش بلاغ، امریکا امروزه با بحران‌های بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند، از بحران‌های اقتصادی گرفته تا بحران‌های فرهنگی و اجتماعی، بحران‌هایی که بسیاری از استراتژیست‌ها و سیاستمداران آمریکایی نیز این روزها از آن سخن می‌گویند و کشوری که خودش را قدرت بلامنازع دنیا معرفی می‌کرد اکنون رو به افول است.

انتهای پیام/
 

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, بلاغ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه