logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

گفتگو با یک هنرمند سوزن‌دوز ناشنوا؛

حجاب و پوشش زنان سیستان و بلوچستان بی‌نظیر است/ راه‌اندازی موزه سوزن دوزی آرزوی دختر بلوچ

حجاب و پوشش زنان سیستان و بلوچستان بی‌نظیر است/ راه‌اندازی موزه سوزن دوزی آرزوی دختر بلوچ
معصومه بامری گفت: حجاب و پوشش زن بلوچ با آن لباس سوزن دوزی شده خاص در جهان بی مانند است و می تواند الگویی برای جهانیان باشد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، سوزن دوزی، هنر با اصالت و با ارزشی است که بدون تغییر از پیشینیان به ارث رسیده است؛ نقش و نگارهای بکار رفته در این سوزن دوزی ها حکایت از ذهن خلاق و سرپنجه های ماهر بانوان بلوچ دارد.

بانوان بلوچ از کودکی به همراه مادران و مادربزرگان خود این هنر زیبا و پر از رمز و راز را تکرار کرده و فرا می‌گیرند؛ معصومه بامری بانوی بلوچ که هم ناشنوا و هم اینکه توانایی تکلم ندارد اما به این هنر دوست داشتنی کاملا آشنا است.

او علی رغم اینکه به ظاهر محدودیت دارد اما بهتر از بسیاری از افراد سالمی که برای کار نکردن بهانه های بی شمار می آورند، به مادر خود که او هم خیاط و همچنین سوزن دوز است ، کمک می کند.

این بانوی بلوچ به خبرنگار ما می‌گوید: از کودکی به سرپنجه های مادرم نگاه کرده و سوزن دوزی را یاد گرفته ام و به همراه همبازی‌های خودم این هنر را تمرین می‌کردم.

وی ادامه داد: از کودکی ناشنوا بودم و قدرت تکلم هم ندارم اما این دلیل نمی‌شود که گوشه ای بشینم و کاری انجام ندهم. فعل خواستن را از همان طفولیت با مادرم تمرین کرده‌ام.

بامری با تاکید بر اینکه اکنون از چند سال قبل در کنار مادرش هم خیاطی می کند و هم سوزن دوزی، افزود: برای دیدن هنر دستانم از مناطق مختلف شهرستان و حتی استان های دیگر هم می آیند.

وی اضافه کرد: از کودکی به حجاب مقید و هیچگاه پوشش برایم محدودیت نیاورده است بلکه انگیزه ای برای ادامه فعالیت هایم بوده و چادر را با انتخاب خود برگزیده‌ام.

بامری بیان کرد: از مسئولان میراث فرهنگی شهرستان دلگان و استان سیستان و بلوچستان تقاضا دارم تا نمایشگاه یا موزه‌ای برای نگهداری برخی از سوزن‌دوزی‌های بانوان این منطقه راه اندازی شود گرچه که این میراث ماندگار را بانوان بلوچ تاکنون به خوبی محافظت کرده اند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه