اخبار داغ
  1. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  2. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  3. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  4. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  5. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  6. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  7. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  8. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  9. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  10. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  11. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  12. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  13. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  14. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  15. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  16. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  17. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  18. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  19. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  20. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل

کشف تاثیر شوینده‌های خانگی بر باروری

کشف تاثیر شوینده‌های خانگی بر باروری
تحقیقات جدید بر روی دو ماده تشکیل‌ دهنده فعال شوینده‌های خانگی به نگرانی‌ها در مورد تأثیر این مواد بر باروری انسان‌ها دامن زده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، به نقل از ایسنا،  محققان کالج دامپزشکی ویرجینیا- مریلند در پژوهش جدید خود دریافته‌اند که دو ماده شیمیایی بنزالکونیم کلراید (ADBAC) و دیمتیلامونیوم کلراید (DDAC) اثر مشابهی در کاهش باروری موش‌ها داشتند.

, شبکه اطلاع رسانی دانا,

این دو ماده به‌ وفور در محصولاتی که ما روزانه با آن‌ها در تماس مستقیم هستیم، مانند پاک‌ کننده‌های خانگی، سم‌زداها، پاک‌ کننده‌های دست، نرم‌ کننده‌های لباس و حتی نگه‌ دارنده‌ها در مواد آرایشی وجود دارند اما اثر آن‌ها بر روی انسان‌ها هنوز نامعلوم است.

,

محققان با مشاهده کاهش میزان باروری در موش‌ها، بررسی‌های بیشتری انجام داده و دریافتند موش‌هایی که در معرض دو ماده شیمیایی متعلق به طبقه ترکیبات کاتیون آمونیوم قرار گرفتند، زمان بیشتری طول کشید تا باردار شوند و پس از بارداری نیز تعداد موش‌های کمتری را به دنیا آوردند. علاوه بر این، 40 درصد موش‌هایی که در برابر این مواد شیمیایی قرار گرفتند در بارداری آخر یا در طول زایمان مردند. بنابراین آشکار است که این مواد برای موش‌ها سمی است اما به‌طور قطع نمی‌توان این اثر مشابه بر انسان‌ها را تأیید کرد.

,

به گفته محققان؛ یک مطالعه فراگیر می‌تواند به فهم اینکه آیا زنانی که تماس زیادی با دو ماده شیمیایی مذکور دارند مانند پرستاران یا کارمندان نظافتی خانه که آیا با دشواری بیشتری برای باردارشدن مواجه هستند یا خیر کمک کند.

,

انتهای پیام/گ

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه