اخبار داغ
  1. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  2. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  3. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  4. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  5. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  6. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  7. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  8. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  9. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  10. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  11. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  12. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  13. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  14. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  15. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  16. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  17. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  18. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  19. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  20. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل

این زن جانشین بشار اسد می‌شود؟ +عکس

این زن جانشین بشار اسد می‌شود؟ +عکس
جهان عرب مدرن تاکنون یک رهبر زن را به خود ندیده اما شاید سوریه کشوری باشد که این رویداد نخستین بار در آنجا رخ دهد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا ،به نقل از  خبرگزاری ایسنا: جهان عرب مدرن تاکنون یک رهبر زن را به خود ندیده اما شاید سوریه کشوری باشد که این رویداد نخستین بار در آنجا رخ دهد.

 به نوشته روزنامه یو اس ای تودی، "سهیر اتاسی"، 42 ساله، معاون رئیس دولت خودخوانده مخالفان است و با وجود آنکه در تبعید زندگی می‌کند، احتمالا قدرتمندترین زن در سوریه محسوب می‌شود.

وی با ناآرامی‌های سیاسی غریبه نیست چرا که در یک خانواده سیاستمدار به دنیا آماده است. خاندان الاتاسی شامل قضات، اعضای پارلمان، وزرا، شعرا و حتی دو رئیس‌جمهور پیشین از جمله نورالدین الاتاسی است که حافظ اسد، پدر بشار اسد 40 سال پیش قدرت را از چنگ وی درآورد.

اتاسی یکی از رهبران دائم مخالف است که در تبعید زندگی می‌کند. هنگامی که وی 30 ساله بود کمی پس از به حکومت رسیدن بشار اسد در سال 2000 میلادی نشست مذاکرات دموکراتیک را پایه‌گذاری کرد. این نشست خواستار اصلاحات سیاسی در سوریه شد.
 

, شبکه اطلاع رسانی دانا, خبرگزاری ایسنا:, خبرگزاری ایسنا:,
,
,
,
,
,
,
,

 
, , ,
,

پس از آنکه در سال 2005 میلادی دستگیر شد، دولت سوریه این نشست را تعطیل کرد. در سال 2009 میلادی وی از شبکه اجتماعی فیس‌بوک برای راه‌اندازی مجدد این نشست استفاده کرد و در سال 2011 میلادی همزمان با آغاز ناآرامی‌ها به اعتراضات خیابانی آمد اما مجبور شد تا در سال 2012 میلادی از سوریه فرار کند.

وی به کشورهای مختلفی چون ترکیه و آمریکا سفر کرد تا سخنرانی‌هایی ایراد کرده و از مخالفان سوری حمایت کند.

بانوی دیگری که برای کمک به مردم سوریه تلاش می‌کند "رزان زیتونه" 35 ساله است که به عنوان وکیل حقوق بشر از حقوق زندانیان سیاسی در سوریه دفاع می‌کند. این وظیفه در کشوری که در آن حق آزادی‌های مدنی، حقوق سیاسی و آزادی بیان محدود است، وظیفه‌ای بسیار دشوار است.

وی پس از آنکه توسط دولت سوریه به عنوان یک جاسوس خارجی متهم شد، تصمیم گرفت تا در خانه پنهان شود.

اگرچه این دو خانم از زمان آغاز ناآرامی‌ها سوریه جزو رهبران مخالفان سوری بوده‌اند، اما نسبت به الگوی این ناآرامی‌ها دیگاه‌های مختلفی دارند. اتاسی به ائتلاف ملی سوریه، گروهی متشکل از شبه نظامیان مسلح، اسلام‌گرایان افراطی و گروه‌های دیگر پیوست، در حالی که زیتونه مخالف همکاری با اسلام‌گرایان افراطی بود.

به نوشته روزنامه آمریکایی، اما هر دو به مبارزات خود برای تحقق دموکراسی در سوریه و دستیابی به حقوقشان به عنوان یک زن ادامه می‌دهند. چالش بعدی آنها مبارزه برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در سوریه پس از اسد خواهد بود.

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

انتهای پیام /

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه