logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن، آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

در گفت‌وگو با دانا مطرح شد؛

دولت تدبیر و امید ۸ سال فقط سفته‌بازی و دلالی را رونق داد/ روحانی با افزایش نقدینگی برای جبران هزینه‌های جاری، سفره‌های مردم را کوچک کرد

دولت تدبیر و امید ۸ سال فقط سفته‌بازی و دلالی را رونق داد/ روحانی با افزایش نقدینگی برای جبران هزینه‌های جاری، سفره‌های مردم را کوچک کرد
استاد اقتصاد دانشگاه با بیان اینکه دولت تدبیر و امید هیچ مانعی برای سفته‌بازی و دلالی ایجاد نکرد و آن را رونق داد، گفت: دولت روحانی رکود در تولید را نیز حاکم کرد و امروز بزرگ‌ترین مشکل تولیدکنندگان، نداشتن سرمایه در گردش است.
[

عبدالمجید شیخی کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ با بیان اینکه حجم نقدینگی در دولت تدبیر و امید حدوداً بیش ۸ برابر شد، اظهار کرد: همزمان با افزایش نقدینگی، رکود در تولید را نیز حاکم شد و امروز بزرگ‌ترین مشکل تولیدکنندگان و صنعتگران، عدم وجود سرمایه در گردش برای تأمین مواد اولیه و ترمیم وتوسعه خط تولید است که نشان می‌دهد نقدینگی در بخش حقیقی اقتصاد تزریق نشده و در بخش مجازی، خود را نمایش داده است.
 
تولید رشد نکرد/ روحانی با تعطیلی تولید و گره زدن بنیان اقتصاد به بیگانگان و با افزایش نقدینگی، بازارهای غیرمولد را رونق داد

وی افزود: منظور از بخش مجازی، بخش دلالی و خریدوفروش سکه، ارز، خودرو، مسکن و سفته‌بازی و یا بازار ثانویه بورس است که گردابی برای غرق نقدینگی در فضای پوچ و تأثیر بسیار بزرگی در توقف تولید و تخلیه نقدینگی تولید دارد.

این استاد اقتصاد توضیح داد: مشکل از جایی تشدید شد که دولت آقای روحانی اعتبار خلق شده و افزایش پایه پولی را صرف جبران هزینه‌های جاری و بخش مجازی،رانت خواران هم حزبی خود کرد و با ایجاد گره در حرکت موتور تولید،  بخش حقیقی اقتصاد را به خاک مذلت نشاند. دولت پیشین نه‌تنها هیچ مانعی برای بخش سفته بازی ایجاد نکرد، بلکه با تبلیغ بی مبنای ورود به بورس،تقویت واردات و بخش مجازی بر ضریب فزاینده نقدینگی  بخش‌های غیرمولد افزود.
 
افزایش نقدینگی باعث کوچک شدن سفره مردم شد

وی با بیان اینکه افزایش پایه پولی و حجم نقدینگی باعث افزایش رشد نرخ تورم و کوچک شدن سفره مردم شد، گفت: حجم نقدینگی حاصل ضرب دو عدد ضریب فزاینده در پایه پولی است، امروز در بازارهای غیرمولد یا همان بخش مجازی به‌وضوح افزایش حجم نقدینگی دیده می‌شود؛ درحالی‌که این عامل در بخش حقیقی به‌شدت کاهش داشته و به محیط اقتصاد کلان کشور ضربه شدیدی وارد کرده است.

حجم نقدینگی فی‌نفسه عامل افزایش تورم نیست.شیخی ادامه داد: حجم نقدینگی فی‌نفسه عامل افزایش تورم نیست، بلکه بستر و ابزاری برای افزایش تورم و بالارفتن سطح عمومی قیمت‌هاست ؛  لذا تورم  یک پدیده رفتاری است و نه مکانیکی، یعنی اگر رفتار اقتصادی عموم به سمتی برود که کسی اراده‌ای برای افزایش قیمت در کالاها و خدمات تولیدی نداشته باشد، این اراده مانع از افزایش عمومی سطح قیمت‌ها خواهد شد.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به حجم بسیار بالای نقدینگی گفت: برغم بد بودن افزایش نامتوازن، اگر این حجم نقدینگی در جهت تقویت بخش حقیقی اقتصاد و در تولید استفاده شود؛ می‌توان از این تهدید فرصت ساخت و از این ابزار استفاده کرده و با چند اقدام مؤثر مثل ممانعت بانک‌ها از خلق اعتبار جدید جلوگیری کرد که در نظام بانکداری اسلامی "اکل مال به باطل" و حرام است.
 
باید در برابر خلق پول توسط بانک‌ها ایستاد

وی با بیان اینکه اولین اقدام باید ممنوعیت بانک‌ها از ایجاد خلق پول در اقتصاد باشد، اضافه کرد: دومین و سومین اقدام باید ممنوعیت بانک‌ها از تزریق تسهیلات به بخش غیر مولد و ایجاد و بهره‌برداری از سامانه یکپارچه رصد تراکنش‌های مالی و پولی باشد که ابزاری برای برقراری عدالت مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی است.

این اقتصاددان ادامه داد: در گام چهارم می‌بایست این حجم نقدینگی با ایجاد پنجره واحد صدور مجوز کسب وکار و تولید هماهنگ و به فضای کسب‌وکار هدایت شود تا تولید تسهیل گردد و صدور مجوز برای تولید آسان شود زیرا با این حجم نقدینگی می‌توان محرک بزرگی برای رونق تولید ایجاد کرد.

شیخی گفت: اقدامات فوق باعث خواهد شد که دولت بتواند با عدالت مالیاتی و با کنارگذاشتن روش ناقص خوداظهاری و ممیزی، و با اتکا به رصد مالی، کسری بودجه را تأمین کند و با جلوگیری از فرار مالیاتی، حتی بدون اتکا به نفت خواهد توانست کشور را اداره کند.
 
انتهای پیام/ط

, شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا,
,
, تولید رشد نکرد/ روحانی با تعطیلی تولید و گره زدن بنیان اقتصاد به بیگانگان و با افزایش نقدینگی، بازارهای غیرمولد را رونق داد, تولید رشد نکرد/ روحانی با تعطیلی تولید و گره زدن بنیان اقتصاد به بیگانگان و با افزایش نقدینگی، بازارهای غیرمولد را رونق داد,
,
,
,
,
,
, افزایش نقدینگی باعث کوچک شدن سفره مردم شد, افزایش نقدینگی باعث کوچک شدن سفره مردم شد,
,
,
,
,
,
,
,
, باید در برابر خلق پول توسط بانک‌ها ایستاد, باید در برابر خلق پول توسط بانک‌ها ایستاد,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه