اخبار داغ
  1. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  2. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  3. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  4. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  5. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  6. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  7. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  8. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  9. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  10. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون
  11. هنر؛ خط مقدم تاب‌آوری در میدان بحران
  12. با «اعتراف می‌کنم» ریسک کردیم و جواب داد/ به جوان‌ها اعتماد کنید
  13. پهپاد MQ-1 آمریکا در آسمان تنگه هرمز رهگیری و منهدم شد
  14. چراغ سبز شیوخ منطقه برای توطئه تازه واشنگتن!/ در نشست آلمان چه گذشته است؟
  15. همصدایی کشورهای منطقه با آمریکا برایشان هزینه دارد/ توطئه‌های آمریکا علیه ایران موضوع تازه ای نیست
  16. از وعده پیروزی سریع تا جست‌وجوی راه خروج؛ ۷ ماه جنگ، آمریکا را به کجا رساند؟
  17. واکسن آنفلوآنزا قربانی زنجیره تأمین؛ یک محموله و روایتی از شکنندگی زنجیره دارو
  18. سه کانون عملیاتی وابسته به گروهک‌های تروریست منهدم شدند
  19. خورشید در حصار؛ امام حسن عسکری (ع) معماری که تشیع را برای عصر غیبت مهیا کرد
  20. رشد ۱۸ میلیاردی گیشه سینما همزمان با «روز ملی سینما»

مدیرعامل اتحادیه شرکت تعاونی ماهیگیران پره مازندران اعلام کرد:

صیادان مازندرانی چشم‌انتظار تخصیص ۱۰۰ میلیارد تومانی سفر هیئت دولت

صیادان مازندرانی چشم‌انتظار تخصیص ۱۰۰ میلیارد تومانی سفر هیئت دولت
خشایار نوایی با بیان اینکه استان مازندرن از طرح تعدیل جامعه صیادی استان‌های شمالی جا مانده است و این امر شرکت‌ها را به ورطه ورشکستگی کشانده است؛ گفت: ما چشم‌انتظار تحقق مصوبه تخصیص اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی وزیر کشاورزی در سفر اخیر هیئت دولت به مازندران برای نجات و احیای این حرفه هستیم.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ؛ هر ساله با رسیدن ۲۰ مهرماه در استان‌های شمالی، تور صیادان در خزر پهن می‌شود و این آغاز به‌کار حرفه‌ای است پر مشقت که رزقش از دریاست و روزی‌اش از خدا.

حال دیگر چند روزی بیشتر به پایان فصل صید نمانده است و باید تا مهر ماه امسال منتظر صید دوباره بمانند.

صیادان مازندرانی امسال با یک شوق و امید دیگری، دل به دریا زده‌اند؛ چرا که سفر اخیر رئیس جمهور به مازندران، مصوبه‌ای داشت که کمی دل آن‌ها را همچون آب این روزهای دریا، گرم کرده است!

آن‌ها سال‌ها است که با مشکلات فراوانی دست‌وپنجه نرم کرده‌اند و گویی صبرشان دیگر جواب داده است و اعتبار که برسد اوضاع خیلی بهتر خواهد شد.

صیادان هنوز از اعتبار طرح تعدیلی که به چپ و راست مازندران رسد اما به آن‌ها نه، گلایه‌مندند اما انگار قرار است این دولت، این دلخوری را از دل‌شان در بیاورد!

      

خشایار  نوایی مدیرعامل اتحادیه شرکت تعاونی ماهیگیران پره استان مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار بلاغ با بیان اینکه استان مازندران ۵۳ شرکت پره ماهیگیری و ۴ هزار و ۲۰۰ صیاد دارد؛ اظهار کرد: هر ساله فصل صید در مازندران در روز ۱۵ فروردین پایان می‌یابد و ما درخواست تمدید ۱۰ روزه تا ۲۵ فروردین‌ماه را به شیلات مازندران اعلام کردیم.

وی افزود: با توجه به ایام تعطیلات بنظر می‌رسد تعیین‌وتکلیف این موضع در روز ۱۴ فروردین مشخص و اعلام شود.

مدیرعامل اتحادیه شرکت تعاونی ماهیگیران پره مازندران، خاطرنشان کرد: دلایل این درخواست هم به شرایط آب‌وهوایی، کاهش صید، سرد بودن آب و عدم تخم‌ریزی ماهیان بر می‌گردد.

این مسئول با اشاره به کاهش ۴۰ درصدی صید طی سال‌جاری، ادامه داد: در حالیکه میزان تناژ صید در سال قبل حدود دو هزار و ۷۰۰ تن بود که تاکنون به مرز دو هزار تن نیز نرسیده است.

نوایی بیان کرد: یکی از تبعات همین کاهش صید، افزایش قیمت ماهی دریایی و عدم توانایی صیادان در بازپرداخت حق بیمه بود که متاسفانه شاهد افزایش ۴۶ درصدی حق بیمه طی سال‌جاری نیز هستیم.

وی با اشاره به عدم فعالیت ۳ شرکت تعاونی در فصل صید امسال، عنوان کرد: افزایش تا ۲۰ برابری ادوات صید هم مزید بر علت شده است و اگر این منوال ادامه داشته باشد باید شاهد عدم فعالیت تعداد بیشتری از این شرکت‌های تعاونی در فصل صید آتی باشیم.

          

مدیرعامل اتحادیه شرکت تعاونی ماهیگیران پره مازندران، گفت: تقریبا نیمی از شرکت‌های تعاونی ما از گلوگاه تا رامسر، در تامین ادوات صید و جمع آوری صیاد برای رفتن به دریا مشکل دارند و در حالی که امسال، ۳ شرکت ما نتوانستند به دریا بروند و سال بعد مطمئنا این میزان تا ۵ برابر هم ممکن است.

این مسئول تاکید کرد: به دلیل همین مشکلات عدیده، دولت نزدیک به چندین سال است که طرح تعدیل جامعه صیادی را درنظر گرفته است که متاسفانه علیرغم برخورداری دو استان همسایه گلستان و گیلان از اعتبارات این طرح و تجدید حیات صیادی در این دو استان، تاکنون این حمایت‌ها به مازندران نرسیده است و شرکت‌هیا تعاونی در خطر ورشکستگی قرار دارند.

نوایی تصریح کرد: در سفر اخیر هیئت دولت به مازندران، بر اساس مصوبه وزیر کشاورزی در بابلسر مقرر شد تا ۱۰۰ میلیارد تومان بابت تعدیل شرکت‌های تعاونی ماهیگیری پره استان تخصیص پیدا کند تا با جمع‌آوری برخی از شرکت‌ها، شاهد احیای این حرفه در استان باشیم.
 
وی افزود: امیدواریم مسئولان استانی و نمایندگان مازندران در مجلس شورای اسلامی، همت و پیگیری مجدانه‌ای برای تخصیص این مطالبه به حق و لازم صیادان داشته باشند تا با تخصیص این اعتبار بتوانیم بخش زیادی از مشکلات را مرتفع و از خطر ورشکستگی شرکت‌ها جلوگیری کنیم.

مدیرعامل اتحادیه شرکت تعاونی ماهیگیران پره مازندران، توضیح داد: با جمع‌آوری برخی از شرکت‌های تعاونی قطعا سایر شرکت‌ها با گسترش میزان جایگاه می‌توانند بازدهی بهتری داشته باشند و از پس هزینه‌هایشان بر بیایند.

     

این روزها ۴ هزار و ۲۰۰ صیاد مازندرانی به دریا زده‌اند، گاه دست خالی، گاه نیمه خالی و گاه پر بر می‌گردند، صید کم شده است و زندگی سخت‌تر... با این صیدها، زندگی نمی‌چرخد؛ معیشت و سفره صیاد بسته به دریا است و صیدی که می‌کند ، این روزها که تورها، نیمه خالی و کم ماهی از دریا جمع می‌شود، معیشت صیادان است که از رمق می‌افتد.

این روزها که صید تعریفی ندارد، حکایت سختی دارد صیادی؛  این روزها، دل‌شان به حمایت دولت خوش است که پای وعده‌اش بایستد و هم حق بیمه‌شان درست شود و هم اعتبارات حمایتی‌شان به مازندران برسد.

حل مشکلات چندین و چند ساله صیادان، سال‌ها است که روی زمین مانده است و امروز و فردای، حل‌وفصل مطالبات متعدد صیادان از بیمه و ۱۰ درصد حق انتفاع گرفته تا تعدیل و سقف زیان آور بودن این حرفه، همواره مورد گلایه صیادان مازندرانی بوده که تاکنون اقدامات برای رفع این مطالبات، رضایت‌بخش نبوده است.

حل چالش‌های صیادان به همت بلند مسئولان ملی و استانی، گره خورده است و انتظار می‌رود با تحقق عملی مصوبه وزیر کشاورزی، با تعدیل برخی از شرکت‌های تعاونی، جان دوباره‌ای به دستان صیادان بیفتد.

انتهای پیام/

 

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, بلاغ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه