logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن، آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

برکات و ثمرات موقوفات در رشتخوار؛

وقف، چشمه‌ای که هرگز نمی‌خشکد/ آثار وقف خواجه علاءالدین رشتخواری پس از ۵ قرن همچنان پابرجاست

وقف، چشمه‌ای که هرگز نمی‌خشکد/ آثار وقف خواجه علاءالدین رشتخواری پس از ۵ قرن همچنان پابرجاست
بهره مندی دیار فروغ آفتاب از واقفان خیراندیش از حدود ۵۰۰ سال قبل تا کنون باعث شده تا امروز ثمرات و برکات این موقوفات در توسعه و رفع مشکلات شهرستان رشتخوار کمک شایانی داشته باشد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ بهره مندی دیار فروغ آفتاب از واقفان خیراندیش از دیرباز باعث شده تا امروز  ثمرات و برکات این موقوفات در توسعه و رفع مشکلات شهرستان رشتخوار کمک شایانی داشته باشد.

رشتخوار به نام دیار تمدن های کهن نام گذاری شده و این دیار پیشینه کهن در حوزه وقف دارد به طوری که قدیمی ترین وقف ثبت شده در این شهرستان مربوط به مرحوم خواجه علاءالدین با وقف زمین و آب در حدود ۵۰۰ سال قبل است که نام خود را پس از قرن ها همچنان زنده نگه داشته است.

محمدرضا محسن آبادی ریاست اداره اوقاف و امور خیریه رشتخوار در گفت و گو با خبرنگار ما در رابطه با موضوع وقف در رشتخوار گفت: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۸ وقف جدید در سطح رشتخوار اعم از تجاری، مسکونی، زراعی و باغی و فرهنگی ( بانیت های متنوع قرآن و عترت، تعزیه داری، حوزه علمیه، مسجد و ... به ارزش ۳ میلیارد و ۷۰۰میلیون تومان به ثبت رسید.

وی در ادامه از برگزاری ۵ نشست صنفی وقف با اقشار مختلف جهت تبلیغ و ترویج فرهنگ وقف خبر داد و یادآور شد: در راستای اجرای امینانه نیات واقفین در حوزه های مذهبی و اجتماعی و خیریه از محل موقوفات اقدامات ارزنده ای در سطح شهرستان رشتخوار انجام شد.

محسن آبادی در تکمیل این مطلب اظهار داشت: مراسم تعزیه داری حضرت سیدالشهداء (ع) و روضه خانگی طی ۱۲۰مراسم و مجلس در سطح شهرستان کمک به نیازمندان دارو و درمان، سبد معیشتی، کیف و لوازم التحریر دانش آموزان، مصارف بهداشتی، کمک به ایاب ذهاب مترددین ۱۲۰ نفر، خرید ۵ کپسول اکسیژن از محل موقوفات و خیرین به همت هیات امنای بقاع متبرکه کاریزک و قوام الدین و تهیه ۲ دستگاه اکسیژن ساز از محل موقوفات استان و تحویل به هیات امنا و هالل احمر رشتخوار جهت استفاده بیماران کرونایی در منازل بخشی از اقدامات صورت گرفته بوده است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه رشتخوار در ادامه در رابطه با شبستان مزار کاریزک رشتخوار نیز گفت: ۹۰ درصد اسکلت شبستان مزار کاریزک با هزینه کرد مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان به همت هیات امنا و خیرین و مساعدت مدیرکل محترم اوقاف و امور خیریه انجام و اجرایی شده است.

وی در رابطه با طرح های مشارکتی احیای قنوات در رشتخوار بیان داشت: لایه روبی مقدار ۳۵۰متر و لوله گذاری مقدار ۲۳۰۰ متر از قنات کلپوک رشتخوار در ادامه لایه روبی های سال قبل با مشارکت اوقاف و مالکین و بنیاد علوی و جهاد کشاورزی به مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان (مالکیت موقوفه در قنات ۱۵درصد) نیز از دیگر طرح ها و برنامه های اجرا شده بوده است.

محسن آّبادی در ادامه افزود: تعمیر و مرمت حسینیه محمدحسین خان قرایی با هزینه کرد ۴۰ میلیون تومان از محل موقوفه با همت امنا و میراث، نقشه برداری تعداد ۲۴۰ قطعه زمین زراعی و مسکونی موقوفات، اخذ تعداد ۱۹ فقره سند مالکیت اراضی وقفی، حفظ عین و نگهداری و تعمیرات موقوفات به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان، کشت گندم دیم به مقدار ۳۰ هکتار از اراضی موقوفه در اراضی نوراباد باسفر با همکاری فعالین حوزه مردمی، مشارکت با بخش خصوصی بجای واگذاری به اجاره آبهای وقفی قنات کلپوک با کشت مقدار ۱/۵ هکتار گندم و ۸۰۰۰ متر مربع پیاز و آماده سازی قسمتی اراضی وقفی روستای حسین آباد جهت کشت ۴۰۰ نهال پسته، خرید یک دستگاه بلوکه زنی دستی توسط امنای امام زاده قوام الدین ع در اجرای طرح شمیم خدمت جهت اشتغال زایی و تولید بخشی دیگر از اقدامات صورت گرفته توسط  اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان رشتخواردر طی سال ۱۴۰۰ بوده است.

رئیس اداره ائقاف رشتخوار در تکمیل این مطلب ادامه داد: اجرای ویژه برنامه های آرامش بهاری در ایام نوروز، یاس نبوی در شهادت حضرت زهرا، بصیرت عاشورایی سالم اهلل علیها در ایام محرم و صفر، ضیافت الهی در ماه مبارک رمضان و سایر مناسبتهای ملی و مذهبی و ادعیه در بقاع متبرکه در طول سال به همت هیات امنای محترم و خادمین افتخاری بقاع متبرکه به کارگیری و بهره مندی از ۱۵روحانی و مبلغ بومی از محل موقوفات بصورت مناسبتی در سطح شهرستان برگزاری مسابقات شهرستانی قرآن کریم پشتیبانی و حمایت از ستاد قرانی حضرت زهرا، در راستای طرح حفظ قرآن کریم ۳۰نفر سالم اهلل علیها، پیشتیبانی برگزاری ۲ محفل قرآنی در سطح شهرستان، تنظیم و تجدید اجاره ۳۰۴ رقبه و پیگیری احقاق حقوق موقوفاتی که متصرفین آن ها حاضر به تمکین و پرداخت حقوق موقوفه نبودند از طریق مراجع قضایی)بعد از برگزاری جلسات و گفتگوها جهت حل و فصل موضوع( ادامه برنامه ها و موضوعات پیگیری شده توسط اداره اوقاف در رشتخوار بوده است.

انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, صبح توس,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه